Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hatice van Riet ziet missverkiezing op Costa Rica als leuke ervaring

Hatice van Riet ziet missverkiezing op Costa Rica als leuke ervaring

GOES – Nu Hatice van Riet is gekroond tot 'Reina Lady Hollanda Intercontinental 2020' vertegenwoordigt zij in april Nederland tijdens de internationale missverkiezing in Costa Rica. De deelnemers zetten zich dit jaar in voor een ziekenhuis waar kinderen en vrouwen naartoe kunnen als ze hun haar hebben verloren door chemokuren. Van Riet wil zo veel mogelijk geld ophalen voor pruiken.

Een deel van de donaties wil zij schenken aan de Daniël den Hoedkliniek in Rotterdam. "Ook in Nederland zijn er veel mensen die aan kanker lijden. Mijn opa, Gijs Hubers, is er vorig jaar aan overleden. Het is een ziekte die diep ingrijpt in de levens van de mensen en van hun naasten. Daarom wil ik mij hier graag voor inzetten."

Regelen

Het ondersteunen van dit doel is een van de belangrijkste redenen voor Hatice om mee te doen aan de verkiezing in Costa Rica. "Je kunt je hiervoor opgeven, maar ik ben er voor gevraagd", vertelt zij. "In 2014 heb ik als Miss Zeeland meegedaan aan de Miss Nederland-verkiezing. Toen eindigde in de top drie. Daar heb ik Nanny Verwey-Nielen leren kennen. Zij vroeg mij vorig jaar of ik mee wilde doen aan de verkiezing in Costa Rica. Toen zag ik dat niet zo zitten, omdat je best veel moet regelen. Dit jaar ga ik er wel voor. Ik ga twee weken naar Costa Rica. Nanny gaat ook mee. Dat vind ik fijn, want zij heeft heel veel ervaring in het vak. Voor mij is dit de eerste keer dat ik meedoe aan een verkiezing in het buitenland. Soms hoor je verhalen dat sommige meiden niet aardig zijn, omdat ze per se willen winnen, maar ik zie het als een heel leuke ervaring of ik win of niet. Ik ga een presentatie houden over Nederland. Ik heb een jurkje met molens en tulpen, klompen en een mutsje."

Kosten

Tijdens haar verblijf wil Hatice ook het ziekenhuis gaan bezoeken waar ze geld voor inzamelt. "Ik richt mij op bedrijven en personen die mij door middel van een financiële bijdrage helpen het goede doel te ondersteunen. Ik heb al een bedrijf gevonden die een pruik wil financieren. Deze worden gemaakt van echt haar en kosten tussen de 250 en 300 euro per stuk. Ik ken best veel mensen en heb nog even de tijd, dus ik verwacht een mooi bedrag op te halen. Een streefbedrag heb ik niet. Alle beetjes helpen. Ik heb wel het idee dat veel mensen bereid zijn wat bij te dragen en dat mijn inzamelingsactie begint te lopen. Zo heb ik al verschillende bedrijven zoals Traas Ongediertebestrijding, Maat Makelaardij en Colijn IT bereid gevonden om een bijdrage te doen."

Mensen die ook de actie van Hatice willen ondersteunen kunnen mailen naar het adres [email protected].

Meer uit Beveland

Op de werkvloer bij Leadhunter: 'Mooie afspraken maken geeft iedere keer weer een kick'

GOES - Als call agent ben je de spil tussen bedrijven. "Het geeft iedere keer weer een kick als ik een mooie afspraak kan maken voor één van mijn opdrachtgevers", vertelt call agent Ruben van Dam van Leadhunter. Het bedrijf heeft een kantoor in Goes en opereert internationaal. "Dit werk is echt mijn passie."

19 uur geleden
Alternatieve hardloopwedstrijd op Koningsdag in Goes-Zuid

GOES - Op zaterdag 27 april organiseert Jan Roose een hardloopwedstrijd in Goes-Zuid. Niet zomaar een gewone hardloopwedstrijd, maar een hardloopomnium. Dat is een samengestelde wedstrijd met 3 onderdelen over relatief korte afstanden. Bij elk onderdeel verdienen de deelnemers punten en zo wordt er een uitslag gemaakt. Voor vrouwen en mannen en bij voldoende animo jeugd t/m 13 jaar is er een apart klassement.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Een bruggenhoofd in de Oostvest

We hebben in de vesten drie eilandjes, een rijk bezit. Bij de Westerkerk, in het noordelijk deel van de Westvest en deze op de foto: in de Oostvest. Dit is van de drie het grootst, het minst onderhouden en - vanwege dat laatste - het allermooist. Maar daar hebben we het nog wel over...

1 dag geleden
Een persoon naar het ziekenhuis na ongeluk op de Drieweg (N665)

NISSE - Bij een ongeluk op de Drieweg (N665) in de buurt van Nisse is zaterdagmiddag een persoon gewond geraakt. Dit gebeurde bij een botsing tussen een motorrijder en een automobilist. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Oranjevereniging Kamperland Koningsdag

KAMPERLAND - Het belooft een spectaculaire dag te worden met veel entertainment, spellen, eten en drinken en met als afsluiter van de dag de traditionele, vertrouwde Konings Bingo voor jong en oud. Het evenemententerrein ligt aan de Nieuwstraat (bij het Casembroothuis).

2 dagen geleden
Toezicht en controle legaal wapenbezit staat onder druk door hoge werkdruk politie

BEVELAND- De werkdruk op de afdelingen Korpscheftaken, die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op legaal wapenbezit, is hoog. Mede daardoor staat de controle van verlofhouders onder druk. Wie een wapenvergunning aanvraagt, moet aan strenge eisen voldoen. De druk op de afdelingen Korpscheftaken leidt ertoe dat de politie minder toezicht houdt op schietverenigingen, jagersverenigingen en wapenhandelaren. Door het moeten maken van keuzes en door het laatste coronajaar in 2021, zijn de afgelopen drie jaar niet honderd maar drieëntachtig procent van de verlofhouders thuis gecontroleerd. Dat moet beter, erkent Toon Moeskops, adviseur binnen de portefeuille Korpscheftaken.

2 dagen geleden
'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

3 dagen geleden