Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hatice van Riet ziet missverkiezing op Costa Rica als leuke ervaring

Hatice van Riet ziet missverkiezing op Costa Rica als leuke ervaring

GOES – Nu Hatice van Riet is gekroond tot 'Reina Lady Hollanda Intercontinental 2020' vertegenwoordigt zij in april Nederland tijdens de internationale missverkiezing in Costa Rica. De deelnemers zetten zich dit jaar in voor een ziekenhuis waar kinderen en vrouwen naartoe kunnen als ze hun haar hebben verloren door chemokuren. Van Riet wil zo veel mogelijk geld ophalen voor pruiken.

Een deel van de donaties wil zij schenken aan de Daniël den Hoedkliniek in Rotterdam. "Ook in Nederland zijn er veel mensen die aan kanker lijden. Mijn opa, Gijs Hubers, is er vorig jaar aan overleden. Het is een ziekte die diep ingrijpt in de levens van de mensen en van hun naasten. Daarom wil ik mij hier graag voor inzetten."

Regelen

Het ondersteunen van dit doel is een van de belangrijkste redenen voor Hatice om mee te doen aan de verkiezing in Costa Rica. "Je kunt je hiervoor opgeven, maar ik ben er voor gevraagd", vertelt zij. "In 2014 heb ik als Miss Zeeland meegedaan aan de Miss Nederland-verkiezing. Toen eindigde in de top drie. Daar heb ik Nanny Verwey-Nielen leren kennen. Zij vroeg mij vorig jaar of ik mee wilde doen aan de verkiezing in Costa Rica. Toen zag ik dat niet zo zitten, omdat je best veel moet regelen. Dit jaar ga ik er wel voor. Ik ga twee weken naar Costa Rica. Nanny gaat ook mee. Dat vind ik fijn, want zij heeft heel veel ervaring in het vak. Voor mij is dit de eerste keer dat ik meedoe aan een verkiezing in het buitenland. Soms hoor je verhalen dat sommige meiden niet aardig zijn, omdat ze per se willen winnen, maar ik zie het als een heel leuke ervaring of ik win of niet. Ik ga een presentatie houden over Nederland. Ik heb een jurkje met molens en tulpen, klompen en een mutsje."

Kosten

Tijdens haar verblijf wil Hatice ook het ziekenhuis gaan bezoeken waar ze geld voor inzamelt. "Ik richt mij op bedrijven en personen die mij door middel van een financiële bijdrage helpen het goede doel te ondersteunen. Ik heb al een bedrijf gevonden die een pruik wil financieren. Deze worden gemaakt van echt haar en kosten tussen de 250 en 300 euro per stuk. Ik ken best veel mensen en heb nog even de tijd, dus ik verwacht een mooi bedrag op te halen. Een streefbedrag heb ik niet. Alle beetjes helpen. Ik heb wel het idee dat veel mensen bereid zijn wat bij te dragen en dat mijn inzamelingsactie begint te lopen. Zo heb ik al verschillende bedrijven zoals Traas Ongediertebestrijding, Maat Makelaardij en Colijn IT bereid gevonden om een bijdrage te doen."

Mensen die ook de actie van Hatice willen ondersteunen kunnen mailen naar het adres [email protected]

Meer uit Beveland

Twee aanhoudingen in onderzoek naar mishandeling in Rilland

RILLAND - De politie heeft zaterdagochtend twee verdachten aangehouden in Rilland. Ze worden er van verdacht om in de nacht van 24 op 25 maart een 42-jarige man uit Rilland te hebben mishandeld. Het slachtoffer raakte hierbij gewond.

23 uur geleden
Verkenner Rabelink adviseert coalitie van BBB, SGP, CDA en VVD

MIDDELBURG - Een coalitie van BBB, SGP, CDA en VVD, met twee gedeputeerden voor de eerste partij. Dat acht verkenner Gerard Rabelink de meest kansrijke optie voor een nieuw dagelijks provinciebestuur. Rabelink schrijft het in zijn verslag dat hij vandaag, vrijdag 31 maart, overhandigde aan Kees Hanse van de BoerBurgerBeweging. Laatstgenoemde gaat het verslag de komende dagen eerst met zijn fractie bespreken en vervolgens met alle andere partijen.

1 dag geleden
'Door die heerlijke houtgeur ben ik blijven hangen'

GOES - In een hoekje van het Ambachtscentrum ruikt het al bij de drempel heerlijk naar hout. Hier timmeren en zagen Dingeman de Feiter en Albert van Egeraat er met andere handige vrijwilligers op los. Ze hanteren daarbij ouderwetse boormachines en andere tot de verbeelding sprekende gereedschappen. Dit ambacht brengen ze graag over op kinderen.

1 dag geleden
Vrachtwagen gekanteld op bypass Deltaweg (N256) bij Zandkreeksluis

WILHELMINADORP - Op de bypass van de Deltaweg (N256) bij de Zandkreeksluis, de grens van de gemeenten Goes en Noord-Beveland, is vrijdag een vrachtwagen gekanteld. Daardoor moest de bypass in beide richtingen worden afgesloten. De hoofdrijbaan, de weg ‘rechtdoor’, bleef wel beschikbaar.Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur toen de tankwagen vanaf de ophaalbrug kwam en de bocht nam aan de zuidzijde van de bypass. De chauffeur van de vrachtwagen raakte gewond en is door ambulancemedewerkers behandeld. De chauffeur zat niet bekneld en hoefde volgens de politie niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De brandweer werd ook opgeroepen en heeft hand- en spandiensten verleend.

2 dagen geleden
Weekendweerbericht: zaterdag regen, zondag zon

GOES - Het eerste weekeinde van april laat wisselend weer zien. ‘Zaterdag overheerst de bewolking en valt er geruime tijd regen, zondag is het droog en laat de zon zich zien’, meldt weerbureau Weeronline. ‘De temperatuur vertoont een dalende trend. Zondagmiddag is het 8 tot 11 graden.’

2 dagen geleden
Binnenkijken bij Ambachtscentrum Goes: Romy en Dennis zijn creatieve duizendpoten

GOES - In het Ambachtscentrum in Goes staat het atelier van illustratoren Romy Sterkman en Dennis Menheere vol met hun handwerk. Romy, die ook styliste en hoedenontwerpster is, verkoopt er ook vintage kleding.

2 dagen geleden
Busje op z'n kop in sloot bij Westerscheldetunnelweg

BORSSELE - Langs de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Borssele is donderdagmiddag een personenbusje op zijn kop in een ondiepe sloot beland.

2 dagen geleden