Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hartverwarmende nieuwjaarswandeling door Nisse

Hartverwarmende nieuwjaarswandeling door Nisse

NISSE - In Nisse vindt zaterdagavond een ‘hartverwarmende nieuwjaarswandeling’ plaats. Er hebben zich al zo’n tachtig deelnemers voor aangemeld, voornamelijk bewoners van het dorp. De wandelroute loopt grotendeels door de dorpskern en inwoners van Nisse die langs de route wonen, zijn gevraagd hun huis of voortuin te versieren, zodat de deelnemers een sfeervolle tocht kunnen afleggen.

De Trim- en Ontspanningsclub Nisse (TON), die vanaf de herfstvakantie tot mei allerlei activiteiten in en om Nisse organiseert voor jong en oud, heeft de sfeervolle nieuwsjaarwandeling opgezet, als lichtpuntje aan het begin van het nieuwe jaar. Met de gedachte dat je lichtpuntjes niet altijd hoeft te zoeken, maar ze ook zelf kunt zijn, is de wandelroute uitgezet met her en der winterse belevenissen en lichtpuntjes in het donker. De inwoners konden de route opfleuren met lichtjes, kaarsjes, lampjes of een vuurtje, maar ook met bijvoorbeeld liedjes, winterse decoraties, een act of ‘koek en zopie to go’. De TON zorgt ook voor een proost- en wensmomentje. ‘Op deze manier hopen we samen een lichtpuntje te zijn in deze donkere, en voor sommigen onder ons eenzame, winterdagen’, aldus de trim- en ontspanningsclub.

Nieuwjaarskaars

Onderweg komen wandelaars leden van de dorpsraad Nisse tegen. “Omdat we in deze coronatijd geen nieuwjaarsreceptie kunnen houden, delen we op het Dorpsplein kaarsjes met een nieuwjaarsgroet uit aan de wandelaars”, vertelt dorpsraadslid Marjan Kruyk. Zo is er bij de start van 2022 toch een moment van ontmoeting voor de dorpelingen van het saamhorige Nisse. De wandeling vindt plaats tussen 18.30 en 21.00 uur.

Meer uit Beveland

Winterconcert Messiah door Boi Akih in Grote Kerk Goes

GOES - Boi Akih brengt een vernieuwende swingende en actuele uitvoering van de Messiah op donderdag 21 december om 20.00 uur in de Grote Kerk in Goes.

7 uur geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: 'Gaat u ook de politiek in?'

Politiek heb ik altijd interessant gevonden. Zo hebben we twee weken geleden weer Tweede Kamer verkiezingen gehad. Ik volg alle opkomstcijfers en peilingen op zo'n dag dan op de voet. Ik vind het ook erg mooi om te zien dat er alleen al in de gemeente Borsele zoveel mensen zijn die helpen op de stembureaus. Maar niet alleen landelijke politiek vind ik interessant, ook de lokale politiek blijft me boeien. Anders was ik natuurlijk ook geen burgemeester geworden.

14 uur geleden
Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

1 dag geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

1 dag geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

1 dag geleden
Bestelbusje belandt in vangrail op A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE – Bij een ongeval op de A58 bij 's-Heer Arendskerke is zaterdagmiddag een bedrijfsbusje tegen een vangrail tot stilstand gekomen.

1 dag geleden
Katse Kerk is zondag sfeervol decor voor kerstmarkt

KATS - De Katse Kerk is een zeventiende eeuws rijksmonument. Belangrijk voor het voortbestaan van kerken is een veelzijdig gebruik van de gebouwen, blijkt uit de kerkenvisie voor de gemeente Noord-Beveland. De Katse Kerk is al het adres voor allerhande activiteiten, zoals een kerstmarkt zondag (10 december).

1 dag geleden