Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Haringvlietbrug komend weekend dicht voor alle verkeer

Haringvlietbrug komend weekend dicht voor alle verkeer

WILLEMSTAD (ANP) - De Haringvlietbrug is vanwege werkzaamheden vanaf vrijdag 21.30 uur tot maandag 05.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd. De Kiltunnel bij Dordrecht is het hele weekend tolvrij.

Rijkswaterstaat meldt dat betonnen blokken op de brug worden vervangen door stalen afscheidingen om de brugconstructie te ontlasten. Ook worden de rijstroken op de brug geasfalteerd.

Op de Haringvlietbrug geldt vanaf augustus vorig jaar een verlaagde maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Die maatregel is ingesteld omdat de klemmen waarmee het wegdek vastzit aan de klep lostrillen door het verkeer. Door de verlaagde maximumsnelheid wordt de brug minder belast en kan de brug naar verwachting veilig gebruikt worden tot aan de geplande werkzaamheden aan de klep in 2023.

Om weggebruikers te attenderen op de lagere maximumsnelheid is de weginrichting op de brug aangepast en zijn de rijstroken versmald door middel van betonnen barriers. Door het gewicht van deze betonnen blokken en de positie op de rand van de brug wordt de constructie van de brug te zwaar belast. Daarom worden ze vervangen door lichtere stalen varianten.

Meer uit Binnenland

Rode Kruis na rapport: situatie in Ter Apel is schrijnend

DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis maakt zich grote zorgen over de omstandigheden bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. "De situatie is schrijnend", laat de organisatie weten na het verschijnen van een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid. Die concludeert dat de situatie op het terrein van het asielzoekerscentrum en aanmeldcentrum onveilig en onhoudbaar is.

3 minuten geleden
Van der Burg doet met klem beroep op gemeenten voor opvang

DEN HAAG (ANP) - Volgens demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) is het "duidelijk dat de situatie in Ter Apel zo niet langer kan", laat hij weten na een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid over de situatie in het asielzoekers- en aanmeldcentrum daar. De bewindsman doet "met klem" een beroep op gemeenten en provincies om meer nieuwe opvangplekken beschikbaar te stellen.

12 minuten geleden
Minderjarige verdachte aanval op Baudet onder voorwaarden vrij

GRONINGEN (ANP) - De minderjarige verdachte uit Groningen die nog vastzat voor de aanval op Thierry Baudet in een café in die stad is onder voorwaarden op vrije voeten gesteld door de rechtbank. Hij blijft wel verdachte van "een ernstige mishandeling", aldus het Openbaar Ministerie.

14 minuten geleden
Kustwacht onderschept zeilschip om mogelijke mensensmokkel

IJMUIDEN (ANP) - De Kustwacht heeft zaterdag op de Noordzee een zeilboot onderschept die vermoedelijk gebruikt werd om mensen te smokkelen. Aan boord waren twaalf personen, twee van hen zijn aangehouden voor mensensmokkel. Het gaat om Nederlandse mannen van 39 en 29 jaar oud, maakt de Kustwacht donderdag bekend.

43 minuten geleden
Honderden lopen in Den Haag stille tocht voor gijzelaars Hamas

DEN HAAG (ANP) - Tussen de zes- en zevenhonderd mensen lopen donderdag in Den Haag een stille tocht voor gijzelaars die door Hamas worden vastgehouden. De militante beweging ontvoerde op 7 oktober meer dan 200 mensen bij een aanval op Israël. 138 van hen zouden nog worden vastgehouden.

1 uur geleden
NPO bevestigt stoppen Op1, vraagt BNNVARA om nieuwe late talkshow

HILVERSUM (ANP) - De NPO heeft bevestigd dat de talkshow Op1 stopt. De omroeporganisatie geeft in een verklaring aan dat het NPO 1-programma na de komende zomer niet meer te zien is. De NPO heeft BNNVARA en de redactie van het programma Khalid & Sophie gevraagd om een nieuwe talkshow te ontwikkelen om de plaats van Op1 in te nemen.

1 uur geleden
Inspectie: situatie asielopvang Ter Apel onhoudbaar en onveilig

DEN HAAG (ANP) - De situatie op het terrein van het asielzoekerscentrum en aanmeldcentrum in Ter Apel is onveilig en onhoudbaar. Dat concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid na een bezoek aan het terrein, afgelopen dinsdag. Volgens de inspectie wordt de maximale bezetting van 2000 asielzoekers flink overschreden en kan daardoor niet worden voldaan "aan de meest basale eisen van opvang op het gebied van bed en bad".

1 uur geleden