Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Harde werkers die van hun hart geen moordkuil maken'

'Harde werkers die van hun hart geen moordkuil maken'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

DOOR HELGE PRINSEN

Daivy Beerens (36). Getrouwd, 1 zoon. Geboren in Vlissingen. Groot-majoor bij defensie. Deed meerdere missies te land, ter zee en in de lucht. Is in meer dan negentig landen geweest.

“De wereld zit vol met geweld en vreselijke dingen. Maar in Vlissingen kom ik altijd thuis. Een geweldige plek. Elke keer realiseer je je maar weer hoe goed we het in dit land hebben.”

“Rust. Ruimte. Vrijheid. Ben aan de Singel opgegroeid. Zat op de Sint Jozefschool. Ons huis is de oude drogisterij van Augustijn. In die omgeving speelt mijn hele leven hier zich al af.”

“Ik doe ook nog een beetje in vastgoed. Alleen in Vlissingen. Bijvoorbeeld het oude gebouw van Radio Holland bij de sluizen. Zou daar het liefst gaan wonen, maar dat mag helaas niet.”

“Ik ben pro bouwen. Met vakantieparken heb ik niks, maar ik ben wel voor een hoog hotel Britannia. En van die Zeelandtoren mogen er van mij wel drie komen. Bouw lekker de lucht in.”

“Er is altijd commentaar op Vlissingen en de Vlissingers. Totdat ze er een in hun team hebben. Vaak harde werkers die van hun hart geen moordkuil maken. Dan zijn ze positief verrast.” 

“Vorig jaar waaide de gevel van ons huis. Dan denk je: ach, waar heb je het eigenlijk over. Straks zit ik weer in oorlogsgebied in het Midden-Oosten. Daar maak je ergere dingen mee.”[n]

Meer uit Vlissingen

'Met de speciale markten bieden we mensen een stukje vertier'

MIDDELBURG - De liefde voor de markt is Helena Schets met de paplepel ingegoten. Haar vader was marktkoopman, ze staat zelf op de markt met de Notenexpres en maakt onderdeel uit van de organisatie Speciale Markten Zeeland. Helena: 'Als het markt is gebeurt er wat in een dorp of een stad.'

13 minuten geleden
Eerste reggaefestival in het Nollebos

VLISSINGEN - Op zaterdag 20 juli wordt de eerste editie van het nieuwe reggaefestival Reggae Rhapsody gehouden op het terrein bij de voormalige sauna in het Nollebos. Vanaf 14 uur treden acht reggaeartiesten op. Het festival wordt georganiseerd door Kenneth en Ingrid Engeldal van de Stichting Cultuur Educatie Muziek Advies (SCEMA).

21 uur geleden
Politie bemiddelt bij verkeersruzie parkeerterrein Gamma Vlissingen

VLISSINGEN - De politie is dinsdagavond ingezet voor een ongeluk die ontaarde in een verkeersruzie ter hoogte van de Gamma te Vlissingen.

1 dag geleden
Inbraak bouwkeet Vlissingen, twee fietsen inbeslaggenomen

VLISSINGEN - De politie is gisteravond met meerdere eenheden ingezet voor een inbraak aan de Van de Bossestraat in Vlissingen. De politie heeft twee fietsen in beslag genomen.

1 dag geleden
Dani Ploeger exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - De Vlissingse kunstenaar Dani Ploeger is exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt haar raam ter beschikking aan kunstenaars uit protest tegen het verschraalde kunstklimaat in Vlissingen.

2 dagen geleden
Vooruitgang in compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'

VLISSINGEN - Vorige week donderdag presenteerde uitvoeringsregisseur Siebe Riedstra de achtste voortgangsrapportage van het compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'. De eerste helft van 2024 heeft diverse mijlpalen opgeleverd die de regionale ontwikkeling verder stimuleren.

2 dagen geleden
Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

6 dagen geleden