Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hard gewerkt bij speel-o-theek en voetbalveld

Hard gewerkt bij speel-o-theek en voetbalveld

KRUININGEN/BIEZELINGE - Tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet, zijn vrijdag en zaterdag de handen ook flink uit de mouwen gegaan bij voetbalvereniging Kruiningen en de speel-o-theek in Biezelinge.

Vrijdag kwam de vaste klusploeg van voetbalvereniging Kruiningen bij elkaar om ook onder het mom van NLdoet aan de slag te gaan voor de vereniging. Ondanks dat ze al iedere tweede vrijdag van de maand bezig zijn met schoonmaken, onderhouden en repareren bij de vereniging, was er ook vorige week genoeg werk te doen. ‘’We hebben een aantal reclameborden vervangen, dat was best een klus’’, zegt Jaap van Langevelde, voorzitter van de vereniging. ‘’Maar we hebben het meeste werk gehad aan het opruimen van de omgevallen bomen en gevallen takken van de storm van twee weken geleden. Een aantal bomen om ons veld zijn gevallen of hangen nog half tegen een andere boom, die zijn we aan het opruimen.’’ De mannen van de klusploeg zijn een hele dag bezig met de werkzaamheden, na de koffiepauze gaan ze meteen weer aan de slag. ‘’We hebben vandaag al zeven à acht grote aanhangers met hout van het veld afgereden’’, zegt een van de vrijwilligers. ‘’En nog een boel hout te gaan.’’

Bij de speel-o-theek in Biezelinge was de NLdoet-activiteit zaterdag het uitgelezen moment voor een jaarlijkse lenteschoonmaak. Met een schijnend zonnetje werden de beschilderde stoeptegels bijgewerkt en de ramen gezeemd. ‘’We zijn druk bezig met het schoonmaken van alle kastjes, spelletjes en speelgoed’’, zegt Annet Houtekamer, vrijwilligster en organisator van de NLdoet-activiteit. “We doen al zo vaak een beroep op onze vrijwilligers van de speel-o-theek, daarom is het fijn dat we een keer een beroep kunnen doen op andere mensen door middel van NLdoet. Vanochtend om 9.00 uur zijn we begonnen en om uiterlijk 16.00 uur stoppen we ermee, maar we liggen goed op schema!’’ Na een dag van afstoffen, schoonmaken en banden van het buitenspeelgoed oppompen, is ook de speel-o-theek weer helemaal zomerklaar.

Meer uit Reimerswaal

Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

18 uur geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

1 dag geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

4 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

4 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

4 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

5 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

5 dagen geleden