Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hapje uit de maan: Zaterdag gedeeltelijke maansverduistering boven Tholen

Hapje uit de maan: Zaterdag gedeeltelijke maansverduistering boven Tholen

THOLEN - Wie zaterdagavond naar buiten kijkt, kan vanuit Tholen een gedeeltelijke maansverduistering zien. Dit gebeurt wanneer de zon, aarde en maan op één lijn staan. Of de verduistering te zien valt, hangt nog wel af van de weersomstandigheden. Bewolking kan het zicht belemmeren. 

De maansverduistering doet zich voor van zaterdag 28 op zondag 29 oktober. Tijdens dit astronomische fenomeen valt een deel van de maan in de schaduw van de aarde, waardoor het lijkt alsof er een hap uit de maan is genomen. Het verduisterde deel van de maan zal niet heel groot zijn.  De verduistering begint om 20.01 uur en bereikt zijn hoogtepunt om 22.15 uur. De maansverduistering is om 0.29 uur voorbij.

In tegenstelling tot een volledige maansverduistering zal de maan bij deze gedeeltelijke verduistering niet rood kleuren. Dat gebeurde wel in januari 2019, wat we een bloedmaan noemen. De volgende totale maansverduistering, met een rode maan, staat gepland voor september 2025.

Meer uit Tholen

Genieten van een lekkere pannenkoek bij molen De Jager [NATIONALE MOLENDAG 2024]

OUD-VOSSEMEER - Zaterdagmiddag is het een komen en gaan van bezoekers bij molen De Jager. Veel bezoekers passeren de molen tijdens hun fietstocht en worden naar het terrein van de molen getrokken door de lekkere geur van pannenkoeken. Molenaar Corneel Droogers heeft voor alle bezoekers voorzien in een lekkere pannenkoek. "Uiteraard van ons eigen meel."

4 minuten geleden
Na zonnig en droog weekend zijn er weer buien op komst [WEERBERICHT]

THOLEN - Het wordt een wisselvallige week met dagelijks kans op buien. Soms kunnen buien stevig zijn met kans op onweer en windstoten. Er zijn ook lange droge perioden met zon. Dinsdag is het nog warm met 21 tot 26 graden, daarna gaat de temperatuur omlaag. Vanaf woensdag komt het kwik overdag gemiddeld op 19 of 20 graden uit.

6 uur geleden
Tholense Boys kroont zich tot kampioen van de vierde klasse D [SPEELRONDE 21]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 11 mei allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 21.

1 dag geleden
Avondvierdaagse Sint Philipsland keert na vijf jaar terug

SINT PHILIPSLAND - Van maandag 27 mei tot en met donderdag 30 mei organiseert wandelsportvereniging Oosterscheldestappers na vijf jaar weer een wandelvierdaagse op Sint Philipsland.

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Eric Verheijen: 'Samen tillen we alles naar een hoger niveau' [AAN DE KEUKENTAFEL]

STEENBERGEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Eric Verheijen van Lyfter en Smartner.

2 dagen geleden
Vaten aangetroffen op wandelpad en in sloot in Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Aan de Sluispolderweg tussen Sint-Annaland en Oud-Vossemeer zijn vrijdagmiddag minstens een tiental vaten aangetroffen. De vaten buitendijks op een wandelpad en in een sloot. Naast de vaten lag er ook ander afval in de sloot.De brandweer werd even voor 17:00 uur opgeroepen omdat er mogelijk sprake was van bodemverontreiniging. Buitendijks van de Sluispolderweg, aan het randje van de Schorren van Sint-Annaland zijn door een passant tien á vijftien vaten met een nog onbekende inhoud aangetroffen. De passant schakelde de politie in die voor de veiligheid de brandweer ter plaatse liet komen voor metingen. Uit deze metingen kwam naar voren dat in de vaten geen gevaarlijke stoffen zaten of hebben gezeten.De brandweer heeft de zaak aan de politie overgedragen. Zij zullen onderzoek doen naar waar de vaten vandaan komen. Een medewerker van het Waterschap heeft de vaten en het overige afval opgeruimd.

3 dagen geleden
Uitbreiding linnenkamer Zorgcentrum De Schutse: Washofje en Properhofje

THOLEN - Op 2 mei is de linnenkamer van Zorgcentrum De Schutse geopend. In de afgelopen maanden is de linnenkamer uitgebreid.

3 dagen geleden