Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hansweertse Boys kijkt terug en vooruit

Hansweertse Boys kijkt terug en vooruit

HANSWEERT - Na een half jaar radiostilte wil het bestuur van voetbalclub Hansweertse Boys eenmalig terugkijken op een mindere periode, maar vooral vooruitkijken nu de hoofdmacht zijn rentree in de competitie heeft gemaakt.

Na ongeregeldheden vorig seizoen werd besloten om het eerste elftal terug te trekken uit de competitie door de leden te laten stemmen. Een meerderheid vond dat er een rustperiode moest worden ingelast. De KNVB was er voor de club en bood advies aan hoe te handelen. De club moest volgens de bond onder meer niet reageren op berichten in de media. Het was soms niet eenvoudig, maar het lukte wel. Inmiddels hebben enkele bestuursleden besloten te stoppen. Anderen zijn juist toegetreden, onder wie twee dames. Ook adviseerde de KNVB hoe de club moest handelen na de ongeregeldheden en een grens moest stellen voor wat wel en niet mag.

Vooruitkijken

Hansweertse Boys wil nu vooral rust en vooruitkijken. Een representatief eerste elftal actief tussen de standaardteams is één van de doelen. Ook staat ze open voor een samenwerkingsverband voor de jeugd. Het aantal inwoners van Hansweert is dusdanig laag dat ze niet anders kan. Hierover zijn al gesprekken gevoerd, maar duidelijkheid is er nog niet.

Hoofdmacht

Inmiddels staat alles weer en de hoofdmacht heeft al twee zeges geboekt. Er staat met Tom Koelen een gemotiveerde oefenmeester voor de selectie waar de club trots op is. De rust is teruggekeerd. Achter de schermen is de laatste maanden hard gewerkt aan de dorpsclub.

Het huidige bestuur heeft hart voor de club en de tijd om stappen te zetten met als rode draad plezier in de sport.

BestuurIn het bestuur zitten nu Humphrey Lourens (algemeen bestuurslid senioren), Carina de Bree (penningmeester en secretaris), Aukje Verhagen (jeugdzaken, kantinebeheer jeugd), Marc Okkerse (algemeen bestuurslid jeugdzaken), Jesse Aschman (wedstrijdsecretaris, kantinebeheer seniorenzaken), Metha Ridderhof (algemeen bestuurslid), Davy Hoogesteger (algemeen bestuurslid) en adviseurs Jan Kees Schrier en Jeroen Van Meel.

Meer uit Reimerswaal

Subsidie voor cultuurprojecten Zeeuwse jongeren

KAPELLE/KRUININGEN - De provincie Zeeland kent zes projecten uit de Impuls Jongerencultuur subsidie toe. Projecten van Cine Zee, Nacht van de Nacht Middelburg, Royal Flush Vlissingen en Stringtogether krijgen samen in totaal 114.720 euro. 

2 uur geleden
Dijkversterking Hansweert levert nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

1 dag geleden
Tiende editie Toujours Kapelle geslaagd, expo 'WO2 in Kleur' nog te zien in dorpshuis

KAPELLE - Vorige week stond in het teken van de tiende Toujours Kapelle. De in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Franse soldaten werden op donderdag herdacht op de Franse begraafplaats; er waren de hele week activiteiten in en om oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle en op zaterdag werd door bijna vijfhonderd mensen de Franse Slag Mars gelopen. In dorpshuis De Vroone is de komende week nog de fototentoonstelling 'WO2 in Kleur' te zien.

1 dag geleden
Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

2 dagen geleden
Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

3 dagen geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

4 dagen geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

4 dagen geleden