Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hansweert viert 20 jaar dweilbandfestival

Hansweert viert 20 jaar dweilbandfestival

HANSWEERT - Voor het eerst sinds drie jaar is er zondag weer gedweild op het plein voor het dorpshuis in Hansweert. Het jaarlijkse dweilbandfestival, dat door corona langer op zich heeft laten wachten, vond plaats en zowel de organisatie als deelnemers waren meer dan enthousiast. 

In 2001 ontstond het dweilbandfestival in Hansweert. Georganiseerd door de plaatselijke muziekvereniging Scheldegalm vond er de eerste editie plaats, in een tent voor het gebouw van de vereniging. ‘’We hadden zelf al eens eerder meegedaan aan een aantal dweilbandfestivals en het leek ons leuk om voor ons 115-jarig jubileum een eigen festival te organiseren’’, vertelt Kees Verburg, lid van Scheldegalm. Het bleek een groot succes en het werd een jaarlijks terugkerend fenomeen. 

‘’We vieren dit jaar alweer het twintigjarig jubileum van het ‘Answester’ Dweilbandfestival’’, zegt Verburg. Met bands uit heel Zeeland en Noord-Brabant, waaronder natuurlijk ook de Hansweertse ‘Scheldedweilers’ (zie foto), was er de hele dag muziek. Ondanks dat de voorgaande festivals een succesformule bleken te zijn, waren er dit jaar een aantal dingen veranderd. ‘’We hebben dit jaar geen braderie, maar in plaats daarvan een aantal foodtrucks. Zo kunnen mensen genieten van de muziek en wat te eten en drinken.’’

Het weer, dat tijdens de laatste editie in 2019 erg tegen zat, viel dit jaar gelukkig ook mee en maakte van een al feestelijke dag een nog feestelijkere dag.

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

5 uur geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

7 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden