Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hansweert is zondag van de dweilbands

Hansweert is zondag van de dweilbands

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Zondag (29 september) is het tijd voor editie 19.

Het festival trekt steevast een gezellige groep bezoekers. De organisatie is, net als andere jaren, in handen van de Hansweertse muziekvereniging Scheldegalm en haar dweilband Scheldedweilers.

Kerk

Dit jaar zijn er optredens van 11 dweilorkesten uit Zeeland, Noord-Brabant en zelfs Friesland. Het festival begint om 11.00 uur. De Scheldedweilers verzorgen dan de muziek tijdens de eucharistieviering in de rooms-katholieke kerk met toepasselijke stukken.

Dweilbands

De 11 bands treden op tussen 13.00 en 17.20 uur. Te zien en te horen zijn: 'Te Geen Naom' uit Sas van Gent, 'We zijn dur Wir' uit Roosendaal, 'Volle Bak' uit Hoogerheide, 'Kheb Wa'k Wou' uit Goes, Incognito Roosendaal uit Roosendaal, Hosternokke uit Wemeldinge, 'Leutbende Zomarstemme' uit Roosendaal, Blaaskapel de Koenkelpot uit 's-Heerenhoek, 'De Wodkapel' uit Tzummarum in Friesland, Dweilband De Lamsôôren uit Oud-Vossemeer en de plaatselijke Scheldedweilers.

Boot

Zowel 'Volle Bak' als 'We zijn dur Wir' treden voor het eerst op in Hansweert. Alle bands verzorgen 3 optredens verdeeld over 5 verschillende podia in het centrum van Hansweert, waaronder 1 aan boord van een rondvaartboot. Met die rondvaartboot worden 3 tochtjes over de Westerschelde gemaakt. De verschillende podia zijn verbonden door een volgens de organisatie 'bescheiden maar gezellige' braderie. De braderie is geopend van 12.00 tot 17.30 uur.

Om 17.20 uur is er een finale waarbij de bands hun muzikale kwaliteiten gezamenlijk laten horen.

Meer uit Reimerswaal

Kapelle verbouwt voor groeiend vrouwenvoetbal

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle voldoet formeel niet aan de KNVB-norm van het aantal velden ten opzichte van de leden maar desondanks krijgen ze de trainingsschema's rond. De vereniging merkt echter wel dat het opkomende vrouwenvoetbal er voor zorgt dat het aantal kleedkamers niet toereikend is. Daarom worden die binnenkort onder handen genomen. 

2 uur geleden
Bijeenkomst voor lustrum Toujours Kapelle

KAPELLE - In mei vindt voor de tiende keer de Franse week Toujours Kapelle plaats. Het organisatiecomité houdt maandagavond 4 maart een bijeenkomst in het gemeentehuis in Kapelle voor wie ideeën heeft voor activiteiten of als vrijwilliger wil helpen.

7 uur geleden
Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

1 dag geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

2 dagen geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

2 dagen geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

4 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

5 dagen geleden