Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hans Bommeljé initieert kunstproject in Bloemenbuurt

Hans Bommeljé initieert kunstproject in Bloemenbuurt

VLISSINGEN - Een deel van de Bloemenbuurt gaat worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Om te voorkomen dat de buurt door leegstand verpaupert heeft Hans Bommeljé het initiatief genomen om leegstaande woningen op te fleuren met kunst achter de ramen.

L’Escaut Woonservice gaat een deel van de Bloemenbuurt vernieuwen. De wijk werd zo’n honderd jaar geleden gebouwd voor medewerkers van De Schelde. “De buurt is ruim opgezet, als een tuindorp met grote tuinen,” vertelt Hans Bommeljé. “Die tuinen waren zo groot omdat mensen toen nog zelf hun groente verbouwden in hun tuin. Toen ik hier dertig jaar geleden ben komen wonen was dat nog zo.” In de plannen voor de nieuwbouw blijft de buurt ruim van opzet. Bommeljé: “De tuinen worden weliswaar iets kleiner maar tot mijn vreugde blijft het karakter van de buurt in de nieuwbouwplannen bewaard.”

Sloop
Bommeljé zit in een werkgroep van buurtbewoners die meedenken met de woningbouwvereniging over de toekomst van de wijk. “84 procent van de bewoners zagen het liefst hun bestaande woning gerenoveerd worden, maar het is bouwtechnisch onhaalbaar gebleken om deze woningen geschikt voor de toekomst te maken.” Daarom begint l’Escaut eind volgend jaar met de sloop van de woningen. Momenteel staan er al zo’n twintig huizen leeg.

Kunst
Om te voorkomen dat de buurt door leegstand gaat verpauperen heeft Bommeljé een plan ingediend bij l’Escaut om leegstaande woningen op te fleuren met kunstwerken. “Dat vond men een goed idee en inmiddels hangt er bij tien woningen kunst achter het raam. Voorlopig blijft het daar bij, hoewel ik met de gedachte speel om het project een vervolg te geven. Hoewel Bommeljé zelf ook beeldend kunstenaar is, exposeert hij zelf niet in één van de ramen. “Er hangt geen kunst van mijzelf. Ik zie mezelf in dit project meer als de curator zeg maar, en zo houd ik toch een beetje afstand.”

Meer uit Vlissingen

Dierenvoedselbank zamelt kerstpakketten in voor dieren en hun baasjes

VLISSINGEN - Dierenvoedselbank Zeeland zamelt kerstpakketten in voor huisdieren en hun baasjes. De pakketten worden geschonken aan zo'n 100 gezinnen die maandelijks gebruik maken van de dierenvoedselbank. “Pakketten ter waarde van zo'n tien euro," verduidelijkt Jolanda Lichtenberg van de dierenvoedselbank. “Een leuk presentje in deze donkere tijden."

3 uur geleden
Restaurant Bandoeng bestaat vijftig jaar

OOST-SOUBURG - Restaurant Bandoeng aan de Kanaalstraat viert deze week het vijftigjarig bestaan. Ids en Jissy Leemans begonnen het restaurant in 1973 en Bandoeng was daarmee één van de eerste Indische restaurants in Zeeland. Inmiddels is het een begrip geworden en trekt het restaurant klanten van heinde en ver. Sinds enkele jaren zit ook zoon Mark Leemans in de zaak en hebben Ids en Jissy een stapje terug gedaan.

7 uur geleden
Fietser ernstig gewond na valpartij

VLISSINGEN - Een fietser is maandagavond ernstig gewond geraakt bij een valpartij aan de Kenau Hasselaarstraat. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plekke.

21 uur geleden
Katten gered uit woning na brandje in flat

VLISSINGEN – De brandweer heeft maandagmiddag meerdere katten uit een flatwoning in Vlissingen gered nadat er brand was uitgebroken.

1 dag geleden
Gratis afmeren in Stadshaven tijdens kerstdagen

VLISSINGEN - De Vereniging voor Watertoerisme Schelde exploiteert sinds de opening in 2021 de nieuwe Stadshaven Scheldekwartier in Vlissingen. Vorig jaar werd voor de eerste keer een actie georganiseerd om de Stadshaven rondom de kerstdagen te verlichten door watersporters uit te nodigen gratis af te meren in deze haven mét feestelijk verlichte vaartuigen.  

1 dag geleden
Grote Clubactie succesvol voor Vlissingse verenigingen

VLISSINGEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een groot succes. Er werd maar liefst 3,6 miljoen meer opgehaald dan vorig jaar. Vlissingse verenigingen haalden samen 55.051,20 euro op.

2 dagen geleden
Forse uitslaande brand in schuurtje aan de Callenfelstraat

VLISSINGEN- In een schuurtje achter een woning aan de Callenfelstraat heeft zaterdagavond een forse uitslaande brand gewoed. Tijdens de brand waren de bewoners, voor zover bekend, niet aanwezig. Vanwege de omvang van de brand heeft de brandweer ook omliggende gebouwen gecontroleerd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend.

2 dagen geleden