Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hanna Bervoets schrijft Boekenweekgeschenk 2021

Hanna Bervoets schrijft Boekenweekgeschenk 2021

DEN HAAG (ANP) - Hanna Bervoets schrijft het Boekenweekgeschenk voor de Boekenweek 2021.Dat heeft boekenkoepel CPNB donderdag bekendgemaakt.

De 86e Boekenweek vindt plaats van zaterdag 6 tot en met zondag 14 maart 2021. Lezers krijgen het Boekenweekgeschenk bij besteding van 15 euro aan Nederlandstalige boeken cadeau van de boekhandel.

Bervoets (36) is de jongste boekenweekgeschenkauteur van dit millennium en de jongste vrouwelijke boekenweekgeschenkschrijver sinds Hella Haasse in 1948.

CPNB-directeur Eveline Aendekerk prijst Bervoets als "een van de meest toonaangevende vertegenwoordigers van een nieuwe generatie die een eigen stempel zet op de Nederlandse literatuur". Haar boeken worden uitgegeven bij Uitgeverij Pluim.

Het thema van de Boekenweek 2021 wordt later bekendgemaakt.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

NFF introduceert nieuwe categorie Gouden Kalf

UTRECHT (ANP) - Het Nederlands Film Festival heeft ter gelegenheid van de 40e editie van het festival een nieuwe categorie in de competitie voor de Gouden Kalveren geïntroduceerd. Films maken dit jaar voor het eerst kans op een Gouden Kalf voor Costume Design. Dat maakte de organisatie maandag bekend.

14 uur geleden
Kinderjury nomineert Paul van Loon en Waanzinnige Boomhut

AMSTERDAM (ANP) - Paul van Loon maakt kans op zijn 11e Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De schrijver van de Griezelboek- en de Dolfje Weerwolfje-reeks is dit jaar genomineerd voor het boek Dolfje ontvoerd!. Dat maakte de jury maandag bekend.

14 uur geleden
Thriller met Helen Hunt nu al bioscoophit na heropening

AMSTERDAM (ANP) - De Amerikaanse thriller I See You ontpopt zich tot de grote bioscoophit na de heropening van de theaters op 1 juni. De film met acteurs Helen Hunt en Jon Tenney in de hoofdrollen is momenteel bij Pathé en Vue, de grootste bioscoopketens van Nederland, de titel waar de meeste kaarten voor zijn verkocht en gereserveerd.

15 uur geleden
Onlineverkoop tickets voor musea gaat hard

AMSTERDAM (ANP) - De onlinekaartverkoop voor musea, die volgende week weer de deuren openen, gaat hard. Tickets zijn alleen verkrijgbaar via de websites van de musea, aangezien bezoekers vooraf een bepaalde tijd moeten reserveren. Het Rijksmuseum in Amsterdam is in de eerste week al volgeboekt, laat een woordvoerster weten.

19 uur geleden
Boijmans een jaar dicht, maar spiegeldepot bijna klaar

ROTTERDAM/AMSTELVEEN (ANP) - Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam is dinsdag precies een jaar dicht wegens verbouwing. Het zal nog jaren duren voordat de klus geklaard is. Behalve dat het museum zijn collectie laat zien in andere musea, zoals binnenkort het Cobra Museum in Amstelveen, is er dit najaar toch nog iets te beleven. Het laatste weekend van september wordt het veelbesproken depot ernaast officieel gepresenteerd, meldt Boijmans. Hoe precies, wordt binnenkort bekend.

20 uur geleden
Cultuursector houdt actieweek voor meer overheidssteun

DEN HAAG (ANP) - De hele Nederlandse cultuursector organiseert tussen 30 mei en 5 juni een actieweek om aandacht te vragen voor de situatie die is ontstaan door de coronacrisis. Veel artiesten en andere zzp'ers in de sector dreigen hun werk te verliezen doordat de theaters al maanden dicht zijn en er geen uitzicht is op financiële verbetering. Vanuit de overheid komt nauwelijks financiële steun, constateert de sector.

1 dag geleden
Verhaal Rutger Bregman wordt Hollywood-film

DEN HAAG (ANP) - Productiebedrijf New Regency, de maker van Hollywood-blockbusters The Revenant en 12 Years a Slave, heeft de rechten verworven van het opmerkelijke en waargebeurde verhaal over een groep Tongaanse tieners die in 1966 meer dan een jaar op een onbewoond eiland in de Stille Oceaan overleefden. Het verhaal kwam recent boven water nadat de Nederlandse historicus en schrijver Rutger Bregman erover schreef.

3 dagen geleden