Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hangplek en geraniums in plaats van Het Palet?

Hangplek en geraniums in plaats van Het Palet?

VLISSINGEN - Verenigingen en hobbyclubs mogen wijkcentrum Het Palet op de hoek van de Jozef Israëlslaan in Vlissingen nog tot de jaarwisseling gebruiken. Daarna moet alles leeg opgeleverd worden en wacht het gezellige buurthuis in het Middengebied de sloophamer. 

Het Palet is gevestigd in de voormalige kleuterschool uit 1952 en sinds 2001 een goedlopend wijkcentrum. Veertien clubs en zo’n tweehonderd deelnemers maken er wekelijks gebruik van. Er worden quilts, 3-D kaarten en kleding gemaakt, geschilderd, gedanst, hout bewerkt en speeksteen gesneden. Ook zijn er diverse computerclubs en een Repair Café en was er voor de coronauitbraak wekelijks een bingo en een gezamenlijk maandmenu. De ruimte wordt ook gehuurd door sjoelvereniging LZMS, huurdersvereniging l’escaut, filmclub Shot 68 en de Weight Watchers.

Ongeschikt

Walter van Beusekom is sinds 2001 actief in het kernteam en stuurt vijfendertig vrijwilligers aan. Hij vindt dat er niks aan het wijkcentrum mankeert. “Vorig jaar hebben we 20.400 euro afgedragen aan de gemeente die alleen de kosten voor energie en internet betaalt. Begin 2019 zouden we een gesprek krijgen met wethouder Rens Reijnierse. Een jaar later had hij daar pas tijd voor en het enige dat we toen hoorden was dat Het Palet dicht moet omdat de gemeente de kosten niet wil blijven dragen. Reijnierse heeft één alternatieve locatie voor ons en dat is multifunctioneel centrum De Combinatie aan het Pablo Picassoplein. Sinds Porthos is opgeheven staan daar veel ruimten leeg.” Hij vindt ze ongeschikt, omdat het kleine kantoortjes zijn met vloerbedekking. Ook is het er lawaaierig, met leerlingen van drie scholen en de kinderopvang. “De aula heeft stenen trappen waarop je kunt zitten. Daar kunnen onze tachtig ouderen hun wekelijkse bingo toch niet houden? En ons maanddiner voor vijftig mensen ook niet.”

Repair Café

Rinus Nijsse zette in 2013 het Repair Café op in de schuur van Het Palet. Het werd een enorm succes en wekelijks werden lampen, koffiezetapparaten en stofzuigers gerepareerd. “Ik heb een database van vierhonderd klanten en tweeduizend reparaties”, vertelt Nijsse. Van de gemeente kreeg hij een nieuwe werkplek in de parkeerkelder van De Combinatie aangeboden. “Dat betekent een investering van ongeveer 20.000 euro en inname van tien parkeerplaatsen. De werkplaats moet warm en koud water hebben, een vrije toegang en een ruimte waar ik al mijn machines veilig kan opbergen.” Nijsse ziet het niet gebeuren. “Tarieven weten we ook nog steeds niet,” vult Van Beusekom aan.

Ver

Shot 68 is al verhuisd, de sjoelclub gaat naar de Oude Stad en de linedansers, schilderclub en speksteensnijders naar Middelburg. Voor de rest kan de ruimte van Bewoners Welzijnsvereniging Weyeblick in Papegaaienburg een optie zijn, maar dat is voor wijkbewoners ver weg.

Van Beusekom en Nijsse verwachten dat het groene perkje dat op de plek van Het Palet moet komen snel ontaardt in een hangplek voor jongeren met overlast en drugs. “Onze ouderen belanden eenzaam achter de geraniums!”

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

Meer uit Vlissingen

Hotelier Joost van Damme verbouwt Zeevaartschool tot hotel

VLISSINGEN - Hotelier Joost van Damme is er al sinds 2018 mee bezig: een hotel in de voormalige Zeevaartschool op Boulevard Bankert. Nu heeft hij de plannen rond en zijn slopers begonnen met het strippen van het interieur van het monumentale pand. Als alles volgens planning verloopt gaat het viersterrenhotel nog voor het eind van het jaar open.

41 minuten geleden
Vrouw lichtgewond bij ongeval

VLISSINGEN - Een vrouw is maandagmiddag lichtgewond geraakt bij een ongeval op de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen.

18 uur geleden
Groene Ster definitief nog een jaar in de eredivisie

Veenendaal - Groene Ster Vlissingen heeft uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Hoessein Bouzambou was in Veenendaal met 4-5 te sterk voor hekkensluiter ZVC Veenendaal. Door de zege is de Vlissingse formatie definitief zeker van nog een jaar eredivisie en blijft de ploeg in de race voor plek één in de Degradatiepoule. Voor de Vlissingers waren Imad Azzanagui, Istvan Bakx, Mourad Azzanagui, Khalid El Hattach en Nabil Azzanagui verantwoordelijk voor de productie.

23 uur geleden
Zilver en Brons voor de Acro-selectie van VTV

SAS VAN GENT - Twee duo's van de acrogymnastiekafdeling van de Vlissingse Turn Vereniging halen een podiumplaats op het kampioenschap. Op zaterdag 20 april werd in Sas van Gent het kampioenschap acroturnen van het District Zuid  georganiseerd door de plaatselijke Gymnastiekvereniging T.H.O.R. 

1 dag geleden
Koningsdagconcert Koninklijke Harmonie Ons Genoegen

VLISSINGEN - Op uitnodiging van de gemeente Vlissingen houdt de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen op zaterdag 27 april 2024 een Koningsdagconcert voor alle inwoners en bezoekers in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Speciale gasten zijn de gedecoreerden die vanaf 2019 samen met de nog te decoreren inwoners tijdens de lintjesregen dit jaar. De burgemeester van Vlissingen, Bas van den Tillaar, zal hierbij ook aanwezig zijn en een korte toespraak houden.

1 dag geleden
MarnixMarkt bij de Marnixkerk

WEST-SOUBURG - Op het terrein van de Marnixkerk in West-Souburg wordt zaterdag 20 april van 9.30 tot 15 uur de MarnixMarkt gehouden. De markt wordt dit jaar gehouden volgens een nieuw concept met activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen er zelf t-shirts gemaakt worden die bedrukt kunnen worden en worden er filmpjes gemaakt met behulp van een green screen studio.

3 dagen geleden
'Breng veiligheidsrisico's van Evolution Terminals beter in beeld'

VLISSINGEN-OOST - De Commissie voor de milieueffectrapportage wil dat er nog eens beter wordt gekeken naar de milieugevolgen die de bouw van Evolution Terminals in Vlissingen-Oost met zich meebrengt. Evolution Terminals wil een tankterminal realiseren voor de overslag van ammoniak, methanol en biobrandstoffen. De terminal moet een opslagcapaciteit van 850.000 kubieke meter krijgen.

4 dagen geleden