Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hangplek en geraniums in plaats van Het Palet?

Hangplek en geraniums in plaats van Het Palet?

...VLISSINGEN - Verenigingen en hobbyclubs mogen wijkcentrum Het Palet op de hoek van de Jozef Israëlslaan in Vlissingen nog tot de jaarwisseling gebruiken. Daarna moet alles leeg opg...

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Vlissingeninternetbode

Leestip van Alex: ‘Heerlijk dwalen door een fantastisch boek’

GOES - Het personeel van de boekwinkels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin geven elke week een leestip.Deze week is het de beurt aan Alex Timmermans. Hij tipt ‘Een dodelijke opleiding’ van Naomi Novik. “We volgen El, een studente op de Scholomance, een school voor kinderen met magische krachten, zoals we er nog nooit één hebben gekend. Natuurlijk blijft zo’n school en vooral de grote groep leerlingen met magische krachten niet onopgemerkt”, vertelt Timmermans.Duister“Er is constant gevaar. Niet alleen van medeleerlingen die hun krachten voor kwade bedoelingen willen gebruiken, maar ook van allerlei duistere wezens die het hebben gemunt op de magische energie die de studenten bij zich dragen. Het is een kwestie van voortdurend op je hoede zijn, want elk moment is er een kans dat je overvallen wordt door iets of iemand en je je leven moet beschermen. Maar als je een magiër bent als El heeft het beschermen van je leven en dat van je naasten wel een dure prijs. Naomi Novik heeft door het gebruik van duidelijke regels en logische verbanden weer een fantastisch boek geschreven. Gelukkig zijn we hierna nog niet klaar met dwalen door deze magische wereld, want het is het eerste deel in een trilogie. Er is dus veel om naar uit te kijken!”

17 uur geleden
Vrolijke werken bij Kunst- en Cultuurroute

MIDDELBURG - Na pakjesavond heerlijk uitwaaien langs de Kunst- en Cultuurroute Middelburg op zondagmiddag 6 december is op zich al een cadeautje. Maar er valt binnen ook ontzettend veel te zien en te genieten bij de aangesloten ateliers, galeries en musea.Zo presenteert nieuwkomer René van der Klooster aan de Lange Noordstraat nieuw werk.Bij Atelier Sandra van der Meulen, aan de Spuistraat, en atelier Toos van Holstein, aan de Korendijk, kunnen bezoekers naast hun bekende grote werken ook kleiner werk bewonderen.Emily Niemantsverdriet exposeert deze maand bij Stichting Padma en bij Galerie Gerritse aan de Londensekaai presenteren zeven Vlaamse studenten Juweel en een student Project hun kunstwerken en gedachten rondom het thema Some Thing.Anouk GunterIn ‘Het Lokaal’ aan het Zusterplein zijn deze maand vrolijke werken te zien van kunstenares Anouk Gunter. ‘Schilderen is haar vrijheid’, zegt de organisatie van de Kunst- en Cultuurroute over haar. ‘Een wereld waarin ze zich veilig kan terugtrekken en zich weer kind voelt, alles mag, niets moet. Vliegen is daarbij een van haar thema’s, maar ze schildert ook abstract en maakt grappige houten kijkdoosjes met haar creaties.’BezoekenBezoekers kunnen tussen 13.00 en 17.00 uur binnenkijken bij de adressen van de Kunst- en Cultuurroute. ‘En wist u dat u de muntjes uit “Het Middelburgs Beursje” ook bij veel routedeelnemers kunt inleveren? U herkent ze aan de kunstvlag en actieposter.’InformatieAlle deelnemers en meer informatie over de route staat op www.kunstroutemiddelburg.nl.

18 uur geleden
Stella is dolblij met haar Pieter en Pollie

WEMELDINGE - De dochter van Elvika van de Pas uit Wemeldinge was dolblij toen ze vorig jaar op Dierendag konijn Pieter kreeg. “Maar de afgelopen maanden, toen we door de coronamaatregelen veel thuis waren, zagen we dat Pieter in zijn eentje een beetje verpieterde.” Dat is gelukkig voorbij, want Pieter woont nu samen met Pollie.Een maatje zoeken voor Pieter heeft het gezin Van de Pas zorgvuldig aangepakt. “Je kunt er niet zomaar een nieuw konijn bij zetten in het hok, want het moet wel klikken. Daarom lieten we Pieter op speeddate gaan in het dierenasiel in Goes.” Daar kon de kleine, grijze Pieter in een groot hok kennismaken met een paar soortgenoten.Binkies“Het maakte ons niet uit hoe ons nieuwe konijn eruit zag, het ging erom wie Pieter het liefste vindt.” Dat werd een albino-konijn, wit met rode ogen. “Pieter was een beetje bang en wilde zich verstoppen in dat grote hok, maar hij rende niet weg toen het witte konijn naar hem toe kwam.” Nu wonen ze al enkele maanden knus samen. “We hebben het nieuwe konijn Pollie genoemd. Ze liggen heel veel bij elkaar en maken ook binkies, van die vrolijke sprongen. Dat is heel leuk om naar te kijken.”BuitenrenHet gezin Van de Pas heeft een luxe verblijf voor de twee konijnen gemaakt. Slapen doen Pieter en Pollie in een konijnenflat van drie verdiepingen. Iedere morgen zet de 6-jarige Stella haar twee huisdieren in de grote buitenren, met huisjes en tunnel om mee te spelen. “Stella vindt dat geweldig om te doen. Ze vindt het helemaal niet eng om ze op te tillen.”

18 uur geleden
Liefdevol nieuw nest voor Lotje en Fiep

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - De kittens Lotje en Fiep hebben bij familie Van Belzen in Nieuw- en Sint Joosland een fijn huis gevonden. Zodra broers Aron, Marijn en Simon uit school komen, gaan ze spelen met de drie maanden oude zusjes.De broertjes kennen hun nieuwe huisdieren, waarop ze al tijden zaten te smachten, al goed. “Fiep is een vreetzak en Lotje is meer speels”, vertellen ze lachend in koor. OndeugendNu ze nog zo jong zijn, zijn de schildpadpoesjes behoorlijk ondeugend. “Ze klimmen in de gordijnen en wroeten in de planten, dus we moeten goed opletten.” Gelukkig hebben papa en mama al eerder jarenlang twee poezen gehad, dus ze hebben er ervaring mee.KnorrenEen paar weken geleden ging het gezin naar een nestje met vijf pasgeboren katten in de buurt kijken. Ze waren allemaal meteen verliefd op Lotje en Fiep, die een streepje op haar neus heeft. Het zijn vrolijke zusjes die veel knorren van plezier en ook vaak lief liggen te slapen naast elkaar op hun mooie krabpaal met ‘slaapkamers’. “Soms slapen ze meer dan ze spelen”, vertelt Marijn. “Of ik lees in de Donald Duck en dan komt er eentje op schoot liggen. Dat is heel leuk.” OppassenMet speeltjes als balletjes en hengels kunnen de broers zich uren vermaken met Fiep en Lotje. “Om de beurt mogen we ze eten geven”, vertellen Simon en Aron, “en af en toe ook een snoepje. Dan moeten we oppassen dat Fiep niet ook het eten van Lotje opeet!”

19 uur geleden
Zo’n vijftig jerrycans gevonden in sloot bij Waarde

WAARDE - In een droge sloot aan de Vroonweg in Waarde troffen getuigen donderdagavond zo’n vijftig jerrycans met mogelijk drugsafval aan.Uit metingen van de brandweer bleek dat de vaten niet lekken, laat de politie weten. Waterschap Scheldestromen ruimt de dumping op. De politie onderzoekt de inhoud en herkomst van de jerrycans.

21 uur geleden
Goes sluit Opril Grote Markt vier weken af

GOES - De gemeente Goes sluit vanaf maandag bij wijze van proef de Opril Grote Markt voor vier weken af. Ze hoopt hiermee hardrijders op de Grote Markt tegen te gaan. De proef loopt tot en met 4 januari volgend jaar. De opril wordt afgesloten met een verzwaard hek. Voetgangers en fietsers kunnen daar zonder problemen langs, maar auto’s niet. Een paaltje wilde de gemeente niet neerzetten, omdat dit gevaarlijk kan zijn voor fietsers. EffectDe gemeente wil onderzoeken welk effect de afsluiting heeft op het rijgedrag en bereikbaarheid. Om de Magdalenastraat goed bereikbaar te houden, wordt de rijrichting daar omgedraaid. Het straatje is in deze periode in te rijden via de Beestenmarkt. AutoluwGoes neemt de resultaten mee in de plannen om de binnenstad op termijn autoluw te maken. “We willen hiermee vooral een rem zetten op de doortocht. We gaan bovendien alle bezorgrestaurants aanschrijven en vragen of ze rekening willen houden met de snelheid van hun scooterrijders”, zegt wethouder Cees Pille. Hij is benieuwd naar de ervaringen van de bewoners en ondernemers in de binnenstad. Zij kunnen reageren via een mail naar stadskantoor@goes.nl met de vermelding ‘proef afsluiting Opril’.

21 uur geleden
‘Booming’ Lewedorp krijgt er acht woningen bij

LEWEDORP - Lewedorp krijgt er opnieuw acht woningen bij. “Het dorp is booming”, zegt wethouder Kees Weststrate van de gemeente Borsele. Het college van burgemeester en wethouders heeft het ontwerpbestemmingsplan voor de Postweg vorige week goedgekeurd. Het ligt van 10 december tot en met 20 januari volgend jaar ter inzage. Op het stuk waar de Postweg, Tarwestraat en Klaverstraat samenkomen komen acht geschakelde huizen. Samen vormen deze een wand ter afscheiding van de Postweg. Daardoor ontstaat er ook een soort plein. “Als deze woningen er staan, kunnen we het project Postweg afronden”, zegt Weststrate.

22 uur geleden