Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handboogschutterij Sint Sebastiaan in Yerseke hoopt op helpende handen bij NLdoet

Handboogschutterij Sint Sebastiaan in Yerseke hoopt op helpende handen bij NLdoet

YERSEKE - In haar maar liefst bijna vierhonderdjarige bestaan beleeft handboogschutterij Sint Sebastiaan in Yerseke deze week een primeur: de sportvereniging neemt voor het eerst deel aan NLdoet.

De boogschieters hopen dat vrijwilligers vrijdag komen helpen met het opknappen van de twee toiletgroepen. “Die kunnen wel een frisse wind gebruiken”, vertelt voorzitter Jeroen Bot van de handboogvereniging die is opgericht in 1624. Hij legt uit dat de sportclub hele betrokken leden heeft. “Als er wat is, sturen we een appje in de groep en staan ze er.” Dat is ook een van de redenen dat Sint Sebastiaan zich een van de oudste handboogschutterijen van Nederland kan noemen. Omdat extra handen soms ook welkom zijn, sluit de club zich aan bij NLdoet. Wie weet levert dat ook weer nieuwe aanwas op. “We hebben zo’n dertig volwassen leden uit de regio en sinds vorig jaar hebben we ook een jeugdafdeling. Die bestaat uit ongeveer veertien personen. Dat begon met Oekraïense jeugd die hier kwam boogschieten. Die nam ook andere kinderen mee. Nu zijn er nog twee Oekraïense kinderen die bij ons boogschieten.” Het mooie aan zijn sport vindt Bot dat het voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. “En het is een spelletje tegen jezelf. Je schiet met dertig pijlen en kunt maximaal driehonderd punten halen. Het is verslavend om steeds beter te worden.

Het Oranje Fonds laat weten dat er in heel Nederland ruim 7000 locaties zijn waar vrijwilligers vrijdag en zaterdag welkom zijn bij allerhande activiteiten. Kijk voor aanmelden bij Sint Sebastiaan of een andere klus bij jou om de hoek op www.nldoet.nl en www.sintsebastiaan.nl.

Meer uit Reimerswaal

Schooldirecteur over project Ons Kruiningen: 'Als we ogen blijven sluiten, gebeurt er niets'

KRUININGEN - 'Ons Kruiningen' is een project van de lange adem en de voorbereiding begon al zo'n drie jaar geleden, vertelt directeur Jolanda Wedage van basisschool Voorhoute. Ze blijft onverminderd enthousiast. "We hebben met allerlei partijen te maken en daardoor kost overleg tijd, maar samen kom je verder", zegt ze over het project dat dit najaar is gelanceerd. Het hele dorp willen de partijen betrekken bij 'Ons Kruiningen', met als doel het gezellig te houden en elkaar aan te spreken als dit niet zo is.

21 uur geleden
Plan voor opvang 70 Oekraïners in Kapelle

KAPELLE - Als de gemeenteraad van Kapelle ermee instemt, wonen er na de zomer zeventig vluchtelingen uit Oekraïne op het perceel op de hoek van de Postweg en Oostambachtweg in Kapelle. De woonunits worden voor drie jaar geplaatst. Als er behoefte aan is, kan deze periode verlengd worden en is er ook ruimte voor uitbreiding met tien extra units. Dat vertelden de Kapelse burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en de gemeentelijk projectleider woensdag bij een informatieavond.

1 dag geleden
Toekomst van kassen: 'Minder arbeidsmigranten treft vele sectoren'

RILLAND - Nieuwsuur heeft de toekomst van de glastuinbouwsector onderzocht, omdat er veel arbeidsmigranten werken - dat onder meer drukt op de woningmarkt - en de producten voornamelijk worden geëxporteerd naar het buitenland. Het onderzoek focust zich op kassengebied het Westland, maar Reimerswaal en Kapelle hebben ook relatief veel kassen. Hoe kijkt de branche hier naar de toekomst?

2 dagen geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES/WEMELDINGE - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

2 dagen geleden
Julianaschool Krabbendijke blij met nieuw, toekomstbestendig pand

KRABBENDIJKE - De Julianaschool in Krabbendijke heeft haar gloednieuwe pand aan de Scoudestraat in gebruik genomen. De nieuwbouw is uitgerust met nieuw meubilair, de nieuwste technologie en is heel toekomstbestendig. De eerste lessen zijn al gegeven en zowel de leerlingen als docenten zijn ontzettend blij met de nieuwe school.

3 dagen geleden
Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

3 dagen geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

4 dagen geleden