Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hamilton verlengt contract en blijft tot 2025 bij Mercedes

Hamilton verlengt contract en blijft tot 2025 bij Mercedes

BRACKLEY (ANP) - Formule 1-coureur Lewis Hamilton (38) blijft nog minstens twee jaar in dienst bij Mercedes. De zevenvoudig wereldkampioen heeft zijn aflopende contract tot eind 2025 verlengd.

De Brit verkaste in 2013 van McLaren naar Mercedes en heeft 82 van de in totaal 103 overwinningen bij Mercedes behaald.

De 38-jarige Hamilton, die in 2021 zijn laatste race won, is nog altijd ambitieus. "We zijn nooit hongeriger geweest om te winnen. We hebben geleerd van elk succes, maar ook van elke tegenslag. We blijven onze dromen najagen, we blijven vechten ongeacht de uitdaging en ik weet zeker dat we weer zullen winnen. Ik ben dankbaar voor alle steun die ik zowel op als naast de baan van dit team krijg. Ons boek is nog niet uit, we zijn erop gebrand om samen nog meer te bereiken en we geven niet op voordat dat gelukt is."

Minder voorspoedig

Voor Hamilton loopt het de afgelopen twee jaar minder voorspoedig op de baan. Het seizoen 2022 sloot hij af op de zesde plek en dit jaar staat hij voorlopig vierde in het klassement dat wordt aangevoerd door tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen.

Ondanks de mindere prestaties is teambaas Toto Wolff blij met de verlenging van het contract van Hamilton. "Ons partnership met Lewis is een van de meest succesvolle in de geschiedenis van de sport", zegt Wolff. "De verlenging van zijn contract was slechts een formaliteit: we hebben altijd gezegd dat we samen zouden verdergaan. Het is goed dat we dit dan ook zo snel kunnen afhandelen."

Ook George Russell heeft zijn contract bij de Duitse renstal verlengd tot eind 2025, zo meldt het team. "We hebben de afgelopen achttien maanden een aantal significante stappen gemaakt en we worden als team alleen maar sterker", zegt Russell. "Ik kijk ernaar uit dat momentum voort te zetten in 2024 en 2025. We doen er alles aan om terug te keren aan de top."

Meer uit Sport

Basketballers Minnesota winnen ook derde keer van Phoenix Suns

PHOENIX (ANP) - Aan de hand van Anthony Edwards hebben de basketballers van Minnesota Timberwolves ook de derde wedstrijd van de Phoenix Suns gewonnen. In Phoenix waren de Wolves met 126-109 te sterk en komen zo op een 3-0-voorsprong in de eerste ronde van de play-offs in de Western Conference.

19 minuten geleden
IOC-voorzitter Bach verwacht Palestijnse delegatie op Spelen

LAUSANNE (ANP/AFP) - Zes tot acht Palestijnse atleten doen waarschijnlijk mee aan de Olympische Spelen in Parijs. Sommigen van hen krijgen een uitnodiging, ook als ze zich niet weten te kwalificeren, heeft voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tegen persbureau AFP gezegd.

37 minuten geleden
Tennisser Griekspoor bereikt derde ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid. Nederlands beste tennisser rekende op het Spaanse gravel in drie sets af met de Japanner Taro Daniel: 4-6 6-3 6-4.

10 uur geleden
Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland heeft de olympische vlam overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs. Dat gebeurde tijdens een plechtige ceremonie in het antieke, marmeren Stadion Panathinaiko in Athene, waar in 1896 de eerste moderne Spelen werden gehouden.

11 uur geleden
Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

13 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

13 uur geleden
Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

14 uur geleden