Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hamilton pakt 96e pole, Verstappen verrast met tweede tijd

Hamilton pakt 96e pole, Verstappen verrast met tweede tijd

SOTSJI (ANP) - Lewis Hamilton heeft poleposition veroverd voor de Grote Prijs van Rusland. De Brit was veruit de snelste in de kwalificatierace op het circuit van Sotsji. Het is de 96e pole in de Formule 1-carrière voor de coureur van Mercedes. Max Verstappen klokte verrassend de tweede tijd in zijn Red Bull en start zondag vanaf de eerste startrij.

Hamilton, die riant aan de leiding gaat in het kampioenschap en op zijn zevende wereldtitel afstevent, klokte 1.31,304 als snelste ronde en scherpte daarmee het baanrecord aan. Hij was 0,563 seconde sneller dan Verstappen. De Limburger verbeterde tegen het einde van de kwalificatie nog de tijd van de Fin Valtteri Bottas van Mercedes, die in de race vanaf de derde plek zal vertrekken.

Hamilton lag er in de tweede van de drie kwalificatiessies (Q2) bijna uit. Hij had nog geen tijd op de klokken gezet toen met nog ruim 2 minuten te gaan Sebastian Vettel zijn Ferrari aan barrels reed en voor een rode vlag zorgde. Na het oponthoud gaf de Brit vol gas en slaagde erin nog net een ronde te rijden en de vierde tijd neer te zetten.

Zachte banden

Hij deed dat echter op zachte banden en niet op medium. Met die band uit Q2 is hij verplicht zondag ook te starten in de race, waarmee hij in het nadeel is van zijn directe concurrenten. Hamilton meesmuilde dan ook na de kwalificatie, ondanks dat hij met superieure snelheid de pole pakte. "Starten op zacht hier is niet goed. Ik heb eigenlijk niks aan deze pole, want ik word er bij de start uitgereden door die andere jongens", sprak hij.

Verstappen daarentegen had niet verwacht dat hij de tweede startplek zou verdienen met zijn ultieme poging in Q3. "Ik was het hele weekeinde niet tevreden over de balans, ook vanmorgen in de vrije training miste ik nog wat. Maar dat rondje in Q3 was bepaald niet slecht, dat voelde echt goed en had ik niet zien aankomen."

Verstappen reed nog nooit op het podium in Rusland, terwijl Hamilton de laatste twee jaar won op Sotsji. Als de Brit zondag weer wint, evenaart hij het record van 91 grandprixzeges van de Duitse racelegende Michael Schumacher.

Meer uit Sport

LeBron James keert met 'triple-double' terug bij winnende Lakers

LOS ANGELES (ANP/AFP) - Basketballer LeBron James heeft een succesvolle rentree gemaakt bij de Los Angeles Lakers. De 39-jarige sterspeler leidde zijn team met een 'triple-double' langs Memphis Grizzlies: 136-124.

1 uur geleden
Tennisster Aleksandrova trekt goede lijn door met zege op Pegula

MIAMI (ANP/RTR) - Tennisster Ekaterina Aleksandrova heeft haar zege op Iga Swiatek, de nummer 1 van de wereld, een passend vervolg gegeven. De Russische won in de kwartfinales in Miami van de als vijfde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula. Het werd 3-6 6-4 6-4.

1 uur geleden
Medvedev en Sinner treffen elkaar na Australian Open ook in Miami

MIAMI (ANP) - Jannik Sinner en Daniil Medvedev staan twee maanden na de finale van de Australian Open opnieuw tegenover elkaar. De tennissers bereikten in Miami de halve eindstrijd. Sinner was met 6-4 6-2 te sterk voor de Tsjech Tomas Machac en Medvedev versloeg de Chileen Nicolás Jarry met 6-2 7-6 (7).

1 uur geleden
Voetbalsters Ajax verdienen ruim 700.000 euro in Champions League

LONDEN (ANP) - Ajax heeft ruim 700.000 euro verdiend aan de bijzondere prestaties van de voetbalsters dit seizoen in de Champions League. De kwartfinale tegen Chelsea bleek na een 3-0-nederlaag in Amsterdam en het 1-1-gelijkspel in Londen het eindstation, waardoor er niet nog eens 180.000 euro aan inkomsten bij kwam.

5 uur geleden
Tennisser Sinner meldt zich als eerste in halve finales Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Jannik Sinner heeft zich als eerste speler geplaatst voor de halve finale van het masterstoernooi van Miami. De Italiaanse nummer 3 van de wereld versloeg de Tsjech Tomas Machac met 6-4 6-2.

11 uur geleden
Vos boekt in Dwars door Vlaanderen tweede zege van dit voorjaar

WAREGEM (ANP) - Marianne Vos heeft in Dwars door Vlaanderen haar tweede grote zege van dit voorjaar geboekt. De 36-jarige wielrenster van Visma - Lease a Bike klopte in Waregem in de sprint van de ingekorte koers Shirin van Anrooij. Vos en Van Anrooij waren op 12 kilometer van het einde weggereden uit de groep met favorieten.

12 uur geleden
Schaatszussen De Jong toch niet samen bij ploeg Reggeborgh

HEERENVEEN (ANP) - De zussen Antoinette Rijpma-de Jong en Michelle de Jong schaatsen komend seizoen toch niet samen voor Reggeborgh. De 24-jarige Michelle verlaat de ploeg van coach Gerard van Velde na vijf jaar en stapt over naar Team IKO. De sprintster heeft daar getekend tot de Olympische Spelen van 2026, zo maakt de ploeg bekend.

14 uur geleden