Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Haller helpt Ajax met vier treffers aan grote zege op Sporting

Haller helpt Ajax met vier treffers aan grote zege op Sporting

LISSABON (ANP) - Sébastien Haller heeft Ajax aan aan vliegende start in de Champions League geholpen. De spits scoorde maar liefst vier keer in de uitwedstrijd tegen Sporting Portugal (1-5). Hij was niet de enige uitblinker van de ploeg van trainer Erik ten Hag. Antony was soms ongrijpbaar en betrokken bij drie treffers.

Haller, zaterdag ook al twee keer succesvol tegen PEC Zwolle (0-2), was lang omstreden bij een deel van de aanhang van Ajax die een nieuwe spits vaak met Marco van Basten of Patrick Kuivert vergelijkt. Maar nu zongen de 1200 meegereisde fans luidkeels zijn naam. Vier keer scoren tijdens je debuut in de Champions League. Dat deed Marco van Basten in 1992 voor AC Milan in een duel met Göteborg.

Het is maar goed dat Ajax dit seizoen Haller wel heeft ingeschreven bij de Europese voetbalbond UEFA. De spits had slechts 9 minuten nodig voor een record in de Champions League. Geen speler trof tijdens zijn debuut voor de koningsklasse van het clubvoetbal zo snel tweemaal doel. Haller opende al na 68 seconden de score, nadat Antony via het lichaam van Gonçalo Inácio de paal had geraakt. Nog geen 8 minuten later scoorde Haller opnieuw, wederom om aangeven van Antony.

Ander tempo

Ajax speelde in een heel ander tempo dan de afgelopen weken tijdens uitwedstrijden tegen FC Twente en PEC Zwolle. De Champions League inspireert de spelers van Erik ten Hag. Ajax is de laatste jaren zo georganiseerd dat het eigenlijk niet zonder de miljoenen van het lucratieve toernooi kan. Daarom is het een beetje vreemd dat de club de Champions League is begonnen met twee doelmannen op leeftijd. De bijna 39-jarige Maarten Stekelenburg haakte vlak voor het duel af met liesklachten. Daarom mocht de 37-jarige Remko Pasveer het doel verdedigen.

Pasveer, deze zomer overgekomen van Vitesse, ging in de 33e minuut gruwelijk in de fout. Hij liet een slap schot van Paulinho zomaar tussen zijn benen glippen. Ajax leek even aangeslagen, maar antwoordde 6 minuten later. Antony, opnieuw hij, vond Ryan Gravenberch die op zijn beurt Steven Berghuis aanspeelde. De vervanger van de geblesseerde Davy Klaassen bekroonde de prachtige aanval met de 1-3.

Paulinho dacht Sporting in de openingsfase van de tweede helft naar 2-3 te koppen en opnieuw zag Pasveer er niet goed uit. Maar zijn treffer werd afgekeurd omdat hij buitenspel stond. Opnieuw Haller haalde in de 51e minuut veel spanning uit de wedstrijd. De spits maakte zijn derde, weer op aangeven van Antony. Alsof dat nog niet genoeg was tekende Haller na ruim een uur ook nog voor de 1-5.

Meer uit Voetbal

Martens denkt dat hij Twente met zege AZ zenuwachtig maakt

ALKMAAR (ANP) - Coach Maarten Martens van AZ wilde FC Twente zenuwachtig maken in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie. Dat lukte aanvankelijk niet, maar dankzij een goede tweede helft wonnen de Alkmaarders met 2-1 en hebben ze het gat met de concurrent verkleind tot twee punten. "Ik denk dat ze nu zenuwachtig de bus in gaan naar Twente", aldus de coach bij ESPN.

5 minuten geleden
Ongeslagen Leverkusen wint ruim bij Frankfurt, Frimpong scoort

FRANKFURT (ANP) - De Duitse kampioen Bayer Leverkusen is ook in zijn 48e officiële duel van het seizoen ongeslagen gebleven. De ploeg van trainer Xabi Alonso overtuigde in het uitduel met nummer 6 Eintracht Frankfurt: 1-5. Oranje-international Jeremie Frimpong maakte in de 77e minuut, vijf minuten na zijn invalbeurt, de 1-4.

15 minuten geleden
Gakpo draagt bij aan overtuigende 4-2-zege van Liverpool op Spurs

LIVERPOOL (ANP) - Cody Gakpo heeft met een fraaie assist en een kopdoelpunt bijgedragen aan een doelpuntrijke thuiszege (4-2) van Liverpool op Tottenham Hotspur. Zo won de ploeg van vertrekkend trainer Jürgen Klopp weer eens in de Premier League, na een gelijkspel tegen West Ham United (2-2) en een nederlaag bij Everton (2-0). De landstitel verdween daardoor uit zicht voor de 'Reds'.

20 minuten geleden
AZ verslaat FC Twente en houdt strijd om derde plaats levend

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie een belangrijke zege geboekt op concurrent FC Twente. In Alkmaar won de ploeg van coach Maarten Martens met 2-1, waardoor de achterstand op nummer 3 FC Twente is teruggebracht tot 2 punten.

1 uur geleden
Chelsea klopt West Ham met 5-0 en houdt zicht op Europees voetbal

LONDEN (ANP) - Chelsea heeft dankzij een 5-0-zege in de Londense derby tegen concurrent West Ham United de hoop op Europees voetbal volgend seizoen levend gehouden. De achterstand van de ploeg van trainer Mauricio Pochettino op nummer 6 Newcastle United, die nu virtueel de voorrondes van de Conference League ingaat, is drie duels voor het einde 2 punten.

2 uur geleden
Bosz mist Krüzen en had voormalig assistent ook titel gegund

EINDHOVEN (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz miste bij de festiviteiten na de met PSV behaalde landstitel één persoon, zijn voormalige assistent Hendrie Krüzen. "Ik heb 23 jaar lang met hem samengewerkt en ook dit spelsysteem ontwikkeld. Nu ik deze prijs kon halen, is hij er niet bij. Dat doet mij veel pijn, hij had erbij moeten zijn", vertelde de coach in het Philips Stadion.

2 uur geleden
Van 't Schip grapt na zege bij FC Volendam over 'Kroes-effect'

VOLENDAM (ANP) - Ajax-trainer John van 't Schip noemde de 4-1-zege bij het nu gedegradeerde FC Volendam "belangrijk" in de strijd om plek vijf, die aan het eind van het seizoen een direct ticket voor de voorronde van de Europa League oplevert. Van 't Schip grapte zelfs over een "Kroes-effect", nu de club het eerste duel won, sinds de terugkeer van de geschorste Alex Kroes als technisch directeur.

2 uur geleden