Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hakuna Matata: grillen en chillen voor beter onderwijs in Kenia

Hakuna Matata: grillen en chillen voor beter onderwijs in Kenia

MIDDELBURG - Vijf studenten van de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen zetten zich, namens het goede doel Edukans, in voor studenten in Kenia. 53% van de kinderen in lage- en middeninkomenslanden heeft moeite met lezen en schrijven. Met het Hakuna Matata evenement, volledig in Lion King thematisering, proberen zij ouders en kinderen bewust te maken van de situatie in Kenia. Terwijl ouders en kinderen genieten van diverse activiteiten tijdens dit evenement, gaan de opbrengsten van het evenement naar het goede doel.

Zaterdag 11 juni zit volgepland met allerlei activiteiten om ouders en kinderen een gezellige dag te bezorgen. De activiteiten zullen bestaan uit: knutselen, schminken, film kijken en barbecueën. Ook zal er een photobooth, djembe band en dj aanwezig zijn. Het evenement vindt plaats bij de voetbalvereniging Jong Ambon en duurt van 16.00 uur tot 20.00 uur. De aanleiding voor het event is het goede doel Edukans. Zij zetten zich in om de kinderen uit ontwikkelingslanden beter onderwijs te bieden. Dit jaar gaan alle opbrengsten naar Kenia voor het aanschaffen van Correctbooks. Dankzij deze Correctbooks zitten leerlingen nooit meer zonder schriften en pennen en durven zij fouten te maken.

Lion King
Eén van de hoofdactiviteiten is de film. De Lion King wordt afgespeeld op groot scherm. De film is geïnspireerd door het landschap Kenia wat ook het thema is van dit evenement. Daarnaast verzorgt team Hakuna Matata ook een barbecue, die in begrepen is bij de entreeprijs. Al het eten op het evenement is dan ook verzorgd door verschillende slagers, cafetaria en andere Zeeuwse ondernemers, die hun steun duidelijk lieten blijken de afgelopen weken. Het Hakuna Matata evenement wordt op vele sociale mediakanalen gepromoot door de studenten. Hier kan dan ook meer informatie gevonden worden over de actie en het evenement.


Meer uit Middelburg

Sint maakt Archipelschool De Sprong groen

KOUDEKERKE - Archipelschool De Sprong in Koudekerke heeft vandaag een start gemaakt met het vergroenen van het schoolplein.?Sinterklaas en zijn Pieten kwamen vanmorgen om 8:30 uur met de tractor naar de school. 

5 uur geleden
Subsidies Provincie Zeeland voor masterclass schrijven filmplannen en Middelburg Winterstad

MIDDELBURG - Op 21 juli 2023 stelde de Provincie Zeeland een nieuwe subsidieregeling open, de Impuls Jongerencultuur. Het doel van de regeling is jongeren te stimuleren nog meer en vaker deel te nemen aan culturele activiteiten. Gedeputeerde Staten heeft vandaag besloten twee projecten te subsidiëren.  

6 uur geleden
Rechter eist rectificatie Science Guide van berichtgeving over naderend faillissement UCR

MIDDELBURG - De rechter eist een rectificatie van Science Guide van deberichtgeving over een naderend faillissement voor University College Roosevelt (UCR) in Middelburg. In recente publicaties op Scienceguide.nl is er meerdere malen gespeculeerd over een naderend faillissement van UCR. 

7 uur geleden
John de Jonge voorgedragen als nieuwe wethouder Veere

DOMBURG - Op dinsdag 4 december heeft Hart voor Veere (HVV) bekend gemaakt dat John de Jonge wordt voorgedragen als haar nieuwe wethouder in de gemeente Veere. Hij is 61 jaar en woont in Vlissingen. John de Jonge is vooral bekend als voormalig wethouder van de gemeente Vlissingen. Hij zal de op 12 september teruggetreden Marcel Steketee opvolgen in deze functie.

7 uur geleden
Lange Jan in Middelburg luidt nieuwe jaar alvast in door programmeerfoutje

MIDDELBURG - Commotie in Middelburg, rond middernacht. Om 12.00 uur werden de klokken van de Lange Jan spontaan geluid. Dat duurde zeker tien minuten. Op sociale media vroegen veel mensen zich af of de beroemde toren misschien op hol was geslagen.

11 uur geleden
Scooterbestuurder gewond na valpartij Middelburg

MIDDELBURG – Bij een eenzijdig ongeval in Middelburg is maandagmiddag een scooterbestuurder gewond geraakt.

1 dag geleden
Kees en zijn inzet voor Grijpskerke

GRIJPSKERKE - In het verleden werkte Kees 's nachts waardoor de dag uit vrije tijd bestond. Het helpen van anderen is hem niet onbekend, want zoals Kees over die tijd vertelt: “Ik deed toen nog best wel eens wat voor een ander." Inwoners uit Grijpskerke wisten Kees te vinden en dat is nu niet anders, want via vrijwilligerswerk is de inzet van Kees voor het dorp alleen maar vergroot.

1 dag geleden