Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gymnasium Juvenaat en Mollerlyceum gaan samen verder: ‘Kleinschaligheid willen we behouden’

Gymnasium Juvenaat en Mollerlyceum gaan samen verder: ‘Kleinschaligheid willen we behouden’

THOLEN - Het Gymnasium Juvenaat in Bergen op Zoom wordt onderdeel van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs. Daarmee komt het Juvenaat in hetzelfde rijtje als het Mollerlyceum (havo, vwo en gymnasium), het ZuidWestHoek College (vmbo) en ’t [email protected] (vmbo). Het voornemen is om het Gymnasium Juvenaat en het Mollerlyceum vanaf 1 september 2022 samen verder te laten gaan als één school. 

De Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Breda e.o. en de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs maakten eerder al bekend meer samen te willen werken. Het voornemen om deze twee scholen samen verder te laten gaan is daar een eerste stap in. “Een belangrijke stap in het waarborgen van de kwaliteit en duurzaamheid van katholiek voortgezet onderwijs in de regio.”

De samenwerking is volgens Jos Kusters, voorzitter Raad van Bestuur OMO, noodzakelijk om voor alle (toekomstige) leerlingen in het voortgezet onderwijs en hun ouders in Bergen op Zoom en omstreken in de nabije toekomst voldoende keuzemogelijkheden te kunnen bieden. De afgelopen maanden is er dan ook een gemeenschappelijke onderwijsvisie geformuleerd. “Het waarborgen van de kleinschalige en persoonlijke leeromgeving die kenmerkend is voor beide scholen is het belangrijkst. 

“Het gymnasiumonderwijs van het Juvenaat blijft zo herkenbaar in de regio. Door de samenwerking en bestuurlijke overdacht ontstaat er een buitengewoon uitdagende leeromgeving voor de leerlingen”, stelt Berend Buddingh, namens SKVOB. Na de zomervakantie volgt meer informatie over het inhoudelijke traject: de onderwijsvisie en de eventueel daaruit volgende huisvestingsplannen.

Meer uit Tholen

Scouting Heenetrecht start petitie tegen aanlegsteiger cruiseschepen

THOLEN - Scouting Heenetrecht is een petitie gestart tegen de (mogelijke) komst van een aanlegsteiger voor cruiseschepen in de haven van Tholen. Inmiddels hebben al bijna 1000 mensen deze petitie getekend. De gemeente Tholen heeft plannen om in de haven, aan de buitenzijde van de keersluis, een aanlegsteiger met plaats voor twee cruiseschepen te realiseren. Voor Scouting Heenetrecht betekent dit het einde van het laatste stukje vaarwater in de haven van Tholen voor ruim 100 jeugdleden. Daarom zijn zij onlangs een petitie gestart tegen de komst van de steiger. “De plannen voor de nieuwe aanlegsteiger in de haven van Tholen betekenen het einde van het vaarwater waar Scouting Heenetrecht nu het spel speelt”, aldus de scouting. “Varen naar het Zoommeer op 3,5 kilometer afstand brengt kosten en risico met zich mee. Het huidige vaarwater zal ook worden gebruikt door grote cruiseschepen (met een lengte van 90 tot 135 meter). Het verplaatsen van het Zoommeer brengt ons langs een van de drukst bevaren kanalen van Nederland.”

3 uur geleden
'Geen Kind Achterop': Lever een tweedehands fiets in om kinderen in armoede te helpen

SINT MAARTENSDIJK - Stichting Leergeld organiseert op zaterdag 10 juni in samenwerking met het ANWB Kinderfietsenplan een grote fietsinzamelingsactie in Zeeland met de titel: ‘Geen Kind Achterop’. 

6 uur geleden
A4 tussen knooppunt Markiezaat en Belgische grens nachtje dicht door werkzaamheden

THOLEN - De A4 tussen knooppunt Markiezaat en de Belgische grens is volgende week een nachtje dicht wegens werkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via gele borden.

9 uur geleden
Auto in de sloot na eenzijdig ongeval op Oud Vossemeersedijk: bestuurder spoorloos

THOLEN - Aan de Oud Vossemeersedijk heeft zojuist een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Bij het voertuig werd geen bestuurders aangetroffen. 

1 dag geleden
Tholensebrug vanaf woensdagavond enkele uren dicht vanwege spoedreparatie

THOLEN - De Tholensebrug is vanaf woensdag tot en met donderdag gesloten voor verkeer. Dit komt door een spoedreparatie.

1 dag geleden
Groepje Tholenaren beklimt Franse berg voor strijd tegen MS

THOLEN - Een groepje mensen uit (onder meer) Tholen heeft maandag de Franse berg Mont Ventoux beklommen. Hiermee wilde zij geld ophalen voor de strijd tegen MS. Dit deden zij onder de naam klimmen voor Ria en Denise. De twee dames kampen zelf met deze ziekte.

2 dagen geleden
Op de werkvloer bij Bas en Delano: 'Je moet je aandacht goed bij je werk houden'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Bas Maas en Delano van Hassel. 

2 dagen geleden