Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Guillermo van Pamelen 6e op het WK karten in Portugal

Guillermo van Pamelen 6e op het WK karten in Portugal

MIDDELBURG - De Middelburgse karter Guillermo van Pamelen is afgelopen week 6e geworden bij het Wereldkampioenschap Karten in Portugal. In het Portugese Viana do Castelo waren 138 rijders uit 17 verschillende landen aanwezig om te strijden voor de wereldtitel. In acht voorrondes konden de rijders punten verzamelen om zich uiteindelijk te plaatsen voor de twee halve finales (de beste 64 rijders) en de finale (de beste 32 rijders).

Van Pamelen behaalde in de voorrondes vijf podiumplaatsen (1x 1e, 2x 2e en 2x 3e plaats). Met een 7e plaats in het algemene klassement was dit ruim voldoende voor een halve finale plaats. In de halve finale wist de 19 jarige Middelburger zich als derde te kwalificeren en tijdens de wedstrijd kon hij samen met stadsgenoot en oud wereldkampioen Ruben Boutens naar de plaatsen 1 en 2 rijden. Met nog zes minuten te gaan moest de verplichte pitstop nog gemaakt worden. De twee Middelburgers kwamen tegelijk naar binnen en konden bij het uitrijden van de pitstraat de voorsprong op de achtervolgers vasthouden. Met nog één ronde te gaan plaatste Van Pamelen een inhaalactie op zijn landgenoot en kwam zo als eerste over de finish.

Teleurstelling

Na afloop van de halve finale was de teleurstelling echter groot toen bleek dat de wedstrijdleiding had besloten om een straf van 20 seconden uit te delen aan de jonge Middelburger voor het raken van de banden bij het inrijden van de pitstraat. Hij werd daarom teruggezet van P1 naar P10 en dit kostte Van Pamelen ruim 20 punten in het algemeen klassement. “Ongelofelijk balen die tijdstraf, zeker omdat dit mij zoveel punten kostte en ik hierdoor de aansluiting met de rijders in de top 3 verloor”, aldus Van Pamelen. “De wedstrijdleiding had hier wat duidelijker in kunnen en misschien wel moeten zijn, de ene keer mocht het wel de andere keer niet. Wat mij betreft zou de regel moeten zijn dat de banden helemaal niet aangeraakt mochten worden, dan was dat voor iedereen een stuk duidelijker geweest.”

Finale

Met een 7e plaats in het algemeen klassement plaatste van Pamelen zich ruim voor de finale. In deze finale met de beste 32 rijders is hij na een mooie wedstrijd 9e geworden. Door dit resultaat en de daarbij behorende punten wist hij toch nog een plaatsje te stijgen in het algemeen klassement naar P6. “Er had misschien iets meer ingezeten, maar ik kan terugkijken op een mooi kampioenschap op een prachtige baan. Met een 6e plaats kan ik meer dan tevreden zijn. Leuk dat mijn teamgenoot en oud wereldkampioen Ruben Boutens wederom een prachtig resultaat neerzet met een 3e plaats in het eindklassement. Volgend jaar is het WK in Kortrijk en dan ga ik weer voor het maximale resultaat. Maar eerst ga ik binnenkort meedoen met het Belgische en Italiaanse kampioenschap”, aldus een gemotiveerde Van Pamelen.

Meer uit Middelburg

Verrassende experimenten van NEMO Science Museum te zien in Middelburg

MIDDELBURG - NEMO Science Museum bestaat 100 jaar. Een eeuw lang nieuwsgierigheid en dat wordt gevierd. Speciaal voor dit jubileum trekt het Amsterdamse wetenschapsmuseum het land in met de NEMO Science Tour. Op zaterdag 7 oktober komt NEMO naar Middelburg met het Science Spektakel.

12 uur geleden
De NK Surftour 2023 in Domburg

DOMBURG -  Op zaterdag 23 september ging de NK Surftour 2023 van start in Domburg. Tijdens dit officiële Nationaal Kampioenschap Golfsurfen wordt er in vier categorieën gestreden voor de officiële titel Nederlands Kampioen.

12 uur geleden
Verras een mantelzorger uit Veere of Middelburg, tijdens Dag van de Mantelzorg 2023

MIDDELBURG/DOMBURG - Op 10 november 2023 is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden mantelzorgers in het zonnetje gezet als bedankje voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk. Manteling doet natuurlijk ook mee met een actie voor mantelzorgers uit de gemeenten Middelburg en Veere.

1 dag geleden
Zeeland heeft weer drie Groene Stranden

VROUWENPOLDER - Vandaag, op 25 september 2023, zijn de stranden bij Oranjezon, Neeltje Jans en de Verklikkerplaat bij Renesse opnieuw benoemd tot Groen Strand. De natuur krijgt op deze stranden meer ruimte dankzij de actieve inzet van betrokken strandvrijwilligers, gemeenten en ondernemers.

1 dag geleden
Eerste minifestival van Zeeuwse coverbands

MIDDELBURG - Muziekliefhebbers opgelet…! Onder de naam Band on the Run barst vrijdag 29 september in het Middelburgse Poppodium De Spot de eerste editie los van het minifestival De Zeeuwse Coverbands. Tijdens dit muziekfestijn treden drie Zeeuwse coverbands op: D-Four and More, Recovery en Blues Stuff.

1 dag geleden
Twee feestelijke Domburgse avonden in Het Schuttershof

DOMBURG - In 1223 verleenden de Hollandse Graaf Floris IV en de Burggraaf van Zeeland, Dirk van Voorne, stadsrechten aan Domburg. 800 jaar stadsrechten wordt het hele jaar gevierd in Domburg met door vrijwilligers verzorgde activiteiten, die de inwoners samenbrengen.

1 dag geleden
Peter Roeland maakt comeback in landelijke tafeltennis

ARNEMUIDEN - In de uitwedstrijd tegen Avanti hadden de tafeltennissers van Arnemuiden 1 zaterdag de winst voor het grijpen. De afsluitende dubbelwedstrijd ging echter met 11-8 in de vijfde game verloren. Zodoende werd het 7-6 voor het team uit Hazerswoude-dorp.

1 dag geleden