Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Guido Weijers na show: het publiek en ik waren hongerig voor dit

Guido Weijers na show: het publiek en ik waren hongerig voor dit

UTRECHT (ANP) - Voldaan en een tikkie emotioneel, dat is hoe Guido Weijers zaterdag aan het eind van de middag terugkijkt op zijn voorstelling Masterclass Geluk in het Beatrix Theater. Het was een proefvoorstelling bedoeld om te onderzoeken hoe theaters op een veilige manier met de coronacrisis kunnen omgaan. "Mensen waren hier echt aan toe, ze hadden honger naar een middagje uit", vertelt de cabaretier aan het ANP.

Het leek dan ook alsof hij nooit was weggeweest. Bij opkomst en aan het einde van de show kreeg Weijers een staande ovatie. "Ik heb gewoon m'n voorstelling gespeeld zoals ik altijd doe. Ik heb geen extra druk gevoeld om het leuker of grappiger te maken", vertelt de 43-jarige. "Je wilt natuurlijk heel graag dat het goed gaat. Maar toen ik opkwam en zag hoe mensen reageerden, was ik gerustgesteld."

De voorstelling van Weijers is het tweede proefevenement van Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke als de publieksevenementensector en de overheid. De show is niet alleen de eerste theatervoorstelling in maanden die weer doorgaat, maar ook de eerste waarin weer meer dan dertig toeschouwers welkom zijn.

Toekomst

Weijers hoopt dan ook dat de uitslagen van dit onderzoek worden meegenomen in de toekomst. "Ik heb twee weken geleden met minister Hugo de Jonge gezoomd. Ik heb wel gezegd dat het heel tof zou zijn als hij de uitkomsten meeneemt in zijn beleid", vertelt hij. "Ik ben zelf vrij kritisch op de maatregelen, maar ik wil ook naïef blijven en geloven in wat ministers zeggen."

Toch is er volgens Weijers, die zegt dat het kabinet "eindelijk lef getoond heeft" met dit evenement, nog een hoop dat beter kan. Zo staat hij nog niet helemaal achter het steunpakket dat cultuurminister Van Engelshoven heeft uitgetrokken voor de sector. "Eerlijk, ik heb liever dat ze mij laten spelen dan dat ze me geld geven. Een theater kan niet langer zo door en ik werk liever voor mijn geld", vertelt hij. "En leuk dat het geld wordt verdeeld onder cabaretiers bij de publieke omroep, maar daar heb ik dus niets van gezien."

De cabaretier benadrukt dat mensen echt geen medelijden met hem hoeven te hebben. "Ik ben begonnen met het geven van webinars, dus zo kom ik wel rond", vertelt Weijers. Hoe het nu staat met het eigen geluk van Weijers na het spelen van de voorstelling Masterclass Geluk? "Hoe het met mijn lange termijngeluk staat, moet nog blijken uit het handelen van het kabinet. Maar mijn korte termijngeluk schiet nu zo'n beetje door het dak."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden