Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Guido Weijers na show: het publiek en ik waren hongerig voor dit

Guido Weijers na show: het publiek en ik waren hongerig voor dit

UTRECHT (ANP) - Voldaan en een tikkie emotioneel, dat is hoe Guido Weijers zaterdag aan het eind van de middag terugkijkt op zijn voorstelling Masterclass Geluk in het Beatrix Theater. Het was een proefvoorstelling bedoeld om te onderzoeken hoe theaters op een veilige manier met de coronacrisis kunnen omgaan. "Mensen waren hier echt aan toe, ze hadden honger naar een middagje uit", vertelt de cabaretier aan het ANP.

Het leek dan ook alsof hij nooit was weggeweest. Bij opkomst en aan het einde van de show kreeg Weijers een staande ovatie. "Ik heb gewoon m'n voorstelling gespeeld zoals ik altijd doe. Ik heb geen extra druk gevoeld om het leuker of grappiger te maken", vertelt de 43-jarige. "Je wilt natuurlijk heel graag dat het goed gaat. Maar toen ik opkwam en zag hoe mensen reageerden, was ik gerustgesteld."

De voorstelling van Weijers is het tweede proefevenement van Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke als de publieksevenementensector en de overheid. De show is niet alleen de eerste theatervoorstelling in maanden die weer doorgaat, maar ook de eerste waarin weer meer dan dertig toeschouwers welkom zijn.

Toekomst

Weijers hoopt dan ook dat de uitslagen van dit onderzoek worden meegenomen in de toekomst. "Ik heb twee weken geleden met minister Hugo de Jonge gezoomd. Ik heb wel gezegd dat het heel tof zou zijn als hij de uitkomsten meeneemt in zijn beleid", vertelt hij. "Ik ben zelf vrij kritisch op de maatregelen, maar ik wil ook naïef blijven en geloven in wat ministers zeggen."

Toch is er volgens Weijers, die zegt dat het kabinet "eindelijk lef getoond heeft" met dit evenement, nog een hoop dat beter kan. Zo staat hij nog niet helemaal achter het steunpakket dat cultuurminister Van Engelshoven heeft uitgetrokken voor de sector. "Eerlijk, ik heb liever dat ze mij laten spelen dan dat ze me geld geven. Een theater kan niet langer zo door en ik werk liever voor mijn geld", vertelt hij. "En leuk dat het geld wordt verdeeld onder cabaretiers bij de publieke omroep, maar daar heb ik dus niets van gezien."

De cabaretier benadrukt dat mensen echt geen medelijden met hem hoeven te hebben. "Ik ben begonnen met het geven van webinars, dus zo kom ik wel rond", vertelt Weijers. Hoe het nu staat met het eigen geluk van Weijers na het spelen van de voorstelling Masterclass Geluk? "Hoe het met mijn lange termijngeluk staat, moet nog blijken uit het handelen van het kabinet. Maar mijn korte termijngeluk schiet nu zo'n beetje door het dak."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Marieke Lucas Rijneveld vertaalt Amanda Gorman toch niet

AMSTERDAM (ANP) - Schrijfster Marieke Lucas Rijneveld zal de poëzie van Amanda Gorman toch niet vertalen, zoals begin deze week werd bekendgemaakt. Dat meldt zijzelf op Twitter en uitgeverij Meulenhoff onder meer op Facebook. Ze heeft de opdracht teruggegeven nadat er discussie was ontstaan of de vertaling niet beter door een Afro-Nederlandse vertaler kon worden uitgevoerd.

14 uur geleden
Acteur Ronald Pickup (80) overleden

LONDEN (ANP) - De Britse acteur Ronald Pickup, de aartsbisschop van Canterbury in The Crown, is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij stierf na een lang ziekbed, zegt zijn agent tegen Britse media.

1 dag geleden
Verkiezingsavond bij RTL onder leiding van Jinek en Lambie

HILVERSUM (ANP) - RTL Nieuws verslaat de verkiezingsavond met een uitzending van het programma Jinek, dat wordt geleid door Eva Jinek en Fons Lambie. De gebeurtenissen worden geduid door de politieke verslaggevers van RTL en de vaste commentatoren die vaker aanschuiven bij Jinek.

1 dag geleden
Songfestival kleurt Rotterdamse straten

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam heeft donderdag de kunstenaars gepresenteerd die de stad de komende maanden onderdompelen in songfestivalsferen. De artistieke aankleding wordt verzorgd door Studio VollaersZwart, Mothership, Arttenders, Stichting Hip Hop In Je Smoel en Flowerdales Agency, zo heeft de Rotterdamse songfestivalorganisatie bekendgemaakt.

1 dag geleden
100.000 mensen in wachtrij voor kaartverkoop proefevenementen

AMSTERDAM (ANP) - Maar liefst 100.000 mensen hebben donderdag in de digitale wachtrij gestaan voor een kaartje voor een van de proefevenementen van ID&T en MOJO.

1 dag geleden
De Vooravond komt met alternatief voor Boekenbal

AMSTERDAM (ANP) - Het tv-programma De Vooravond komt met een alternatief voor het Boekenbal, dat niet kan doorgaan vanwege de coronacrisis. In een speciale uitzending presenteren Fidan Ekiz en Renze Klamer op 5 maart vanuit de Stadsschouwburg (ITA) in Amsterdam met een reeks bekende schrijvers dat alternatieve boekenbal, meldt BNNVARA donderdag.

1 dag geleden
Fieldlab waarschuwt voor doorverkoop kaarten

AMSTERDAM (ANP) - Fieldlab Evenementen waarschuwt voor de doorverkoop van de kaarten voor de Back to Live-evenementen. Dat laat de organisatie weten. Op Marktplaats.nl verschenen donderdagmiddag al de eerste popfestivalkaarten, vanaf zo'n 300 euro per stuk. "Het zou zonde zijn als je die koopt, want het heeft geen nut. Alle kaarten staan op naam." Op het festival moeten de bezoekers namelijk onder meer een negatieve coronatest overleggen, die gekoppeld is aan hun BSN-nummer en naam. "En dat gaan we checken."

1 dag geleden