Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groter terras betekent voor Marktzicht alle ruimte voor zestig gasten

Groter terras betekent voor Marktzicht alle ruimte voor zestig gasten

GOES - Voor brasserie Marktzicht aan de Grote Markt in Goes betekende de terrasuitbreiding een flink aantal extra zitplaatsen. Zonder de anderhalvemetermaatregel konden er veertig gasten onder de luifel op het terras zitten, door de uitbreiding werden dat er zestig, op anderhalve meter. 

Hoewel de anderhalve meter niet meer gehandhaafd hoeft te worden, bewaart Marktzicht toch afstand tussen de tafeltjes. “Eerder moesten we secuur opmeten of de anderhalve meter overal gewaarborgd werd, dat doen we nu niet meer’’, zegt eigenaresse Sabina van Boven. ‘’Toch hebben we besloten wat meer afstand tussen de tafels te laten, omdat veel gasten de privacy en ruimte prettig vinden.’’ 

Al eerder werden er ideeën geopperd door ondernemers om de terrassen uit te breiden, maar actie door de gemeente Goes bleef vaak uit. Dankzij de coronacrisis wilde de gemeente dus toch kijken naar een oplossing. ‘’Veel ‘problemen’ die eerder aangekaart werden, zoals problemen met vlucht- en aanrijroutes en ruimte voor fietsers, bleken geen probleem te vormen. Het tegenovergestelde bleek waar, niet de terrassen nemen de ruimte van de aanrijroutes in, maar juist geparkeerde fietsen’’, zegt Van Boven. ‘’Op deze routes van onder andere de brandweer mogen geen tafeltjes gezet worden in verband met de veiligheid, maar er staan wel tientallen fietsen van mensen die elders in de stad zijn en de weg blokkeren. Daarom hoop ik dat het onveilig parkeren van de fietsen snel wordt aangepakt!’’

Meer uit Beveland

Politie-infiltrant voert honderd kilo cocaïne in via BTZ in Vlissingen-Oost

RITTHEM - In het onderzoek naar drugshandel via Bulk Terminal Zeeland (BTZ) in Vlissingen-Oost heeft de politie een infiltrant ingezet die honderd kilo cocaïne liet invoeren via het bedrijf. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur. 

2 uur geleden
Politie doorzoekt woning aan Moerbeistraat in Goes

GOES - Politieagenten hebben dinsdagavond in Goes een flatwoning doorzocht naar aanleiding van een actie van een arrestatieteam. Bij die actie zou iemand zijn aangehouden, maar de politie kan dat nog niet bevestigen.

2 uur geleden
Scooterrijdster valt tegen ruit bij voordeur in Goes

GOES - Een scooterrijdster is dinsdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat zij tegen een ruit in de voordeur van een woning in Goes was gevallen.

19 uur geleden
Veere legt plan voor Neeltje Jans ter inzage

NEELTJE JANS - Met het oog op de nieuwe Omgevingswet heeft de gemeente Veere dinsdag het plan voor Neeltje Jans zes weken ter inzage gelegd. In deze periode kunnen belanghebbenden het plan inzien en erop reageren.

23 uur geleden
Esprit vraagt faillissement aan voor kledingwinkels in Nederland

GOES - Modeketen Esprit heeft faillissement aangevraagd voor haar Nederlandse activiteiten, inclusief de winkels. 

23 uur geleden
Motorrijder gewond bij ongeluk Assenburgweg Borssele

BORSSELE - Een motorrijder is dinsdagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Assenburgweg in Borssele. Van ernstig letsel bleek geen sprake te zijn. De motor is weggetakeld.

1 dag geleden
Goes verwelkomt 40.000e inwoner: baby Bobbi

GOES - Burgemeester Cees van den Bos heette maandag de 40.000e inwoner van de gemeente Goes welkom: Bobbi Pahlad van Tiggelhoven. Zij is op 2 juni geboren.

1 dag geleden