Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groter terras betekent voor Marktzicht alle ruimte voor zestig gasten

Groter terras betekent voor Marktzicht alle ruimte voor zestig gasten

GOES - Voor brasserie Marktzicht aan de Grote Markt in Goes betekende de terrasuitbreiding een flink aantal extra zitplaatsen. Zonder de anderhalvemetermaatregel konden er veertig gasten onder de luifel op het terras zitten, door de uitbreiding werden dat er zestig, op anderhalve meter. 

Hoewel de anderhalve meter niet meer gehandhaafd hoeft te worden, bewaart Marktzicht toch afstand tussen de tafeltjes. “Eerder moesten we secuur opmeten of de anderhalve meter overal gewaarborgd werd, dat doen we nu niet meer’’, zegt eigenaresse Sabina van Boven. ‘’Toch hebben we besloten wat meer afstand tussen de tafels te laten, omdat veel gasten de privacy en ruimte prettig vinden.’’ 

Al eerder werden er ideeën geopperd door ondernemers om de terrassen uit te breiden, maar actie door de gemeente Goes bleef vaak uit. Dankzij de coronacrisis wilde de gemeente dus toch kijken naar een oplossing. ‘’Veel ‘problemen’ die eerder aangekaart werden, zoals problemen met vlucht- en aanrijroutes en ruimte voor fietsers, bleken geen probleem te vormen. Het tegenovergestelde bleek waar, niet de terrassen nemen de ruimte van de aanrijroutes in, maar juist geparkeerde fietsen’’, zegt Van Boven. ‘’Op deze routes van onder andere de brandweer mogen geen tafeltjes gezet worden in verband met de veiligheid, maar er staan wel tientallen fietsen van mensen die elders in de stad zijn en de weg blokkeren. Daarom hoop ik dat het onveilig parkeren van de fietsen snel wordt aangepakt!’’

Meer uit Beveland

Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Wielerfestijn in Borsele

HEINKENSZAND - De maandelijkse bijdrage voor de Bode van burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele gaat deze keer over de ZLM Tour.

2 uur geleden
Personen op de vlucht na ongeluk A58 Goes

GOES - Twee personen zijn gisteren aan het einde van de avond op de vlucht geslagen nadat zij betrokken waren geraakt bij een ongeluk op de A58 bij Goes.Ter hoogte van de Nansenbaan zouden op de rijbaan richting Bergen op Zoom rond 23.25 uur twee personenauto’s met elkaar in botsing zijn gekomen. De inzittenden van één van de voertuigen zouden via de snelweg zijn weggerend richting het crematorium aan de Goese zijde van de A58. Politieagenten zochten nog in de omgeving maar er werd niemand aangetroffen.Een bergingsbedrijf heeft de betrokken auto’s getakeld. Het ongeluk werd overigens gemeld als zijnde met letsel, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond

10 uur geleden
Column Goes Gezien: 'Hier rust Frans Naerebout' (en hier ook?)

Onze Grote Kerk is dit jaar tot en met oktober elke middag (behalve zondag en maandag) geopend, dankzij vrijwilligers zoals Willy, die me ook nog hielp bij het maken van de foto. Die openstelling is geweldig, want het is een heerlijke plek om zomaar rond te dwalen en van alles te ontdekken. Zo stond ik ineens bij een sober graf: ‘Hier rust Frans Naerebout’, de Vlissingse loods (1748-1818), die tientallen schipbreukelingen redde. Op dit beschadigde graf aan de noordkant van de kerk is het koperen plaatje van zijn doodskist geschroefd: naam, overlijdensdatum en leeftijd. Meer niet. Een beroemd mensenredder onwaardig, zou je zeggen. Bevangen door die gedachte maakte ik het rondje door de kerk af en toen stuitte ik aan de zuidkant op de grafsteen die op de foto staat. Merkwaardig! Naerebout rust gewoon tweemaal in de Grote Kerk!

1 dag geleden
Kleindochter Leala opent keramiekatelier Ine Haring in Ambachtscentrum Goes

GOES - Leala heeft het keramiekatelier van haar oma Ine Haring geopend in het ambachtscentrum in Goes.

2 dagen geleden
Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

2 dagen geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

2 dagen geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

3 dagen geleden