Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote verkeerscontrole na evenement in Zeelandhallen

Grote verkeerscontrole na evenement in Zeelandhallen

GOES - Op de Deltaweg (A256) in Goes vond in de nacht van zaterdag op zondag een grootscheepse verkeerscontrole plaats. Negen bestuurders zijn betrapt op het autorijden onder invloed van alcohol, twee personen op het bezit van harddrugs.

Op de Deltaweg, voor de kruising met de N664, controleerden de verkeerspolitie, ruim 60 politiestudenten, hun praktijkbegeleiders en medewerkers van de provincie Zeeland honderden voertuigen die vanuit de richting van de Zeelandhallen en snelweg A58 kwamen aangereden. In de Zeelandhallen vond die avond een evenement plaats.

Tijdens de controle besteedden de politiemensen vooral aandacht aan het rijden onder invloed van alcohol en verdovende middelen. Door de grote controle moesten bestuurders soms lang wachten voordat ze verder konden rijden.

Harddrugs

Negen bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Van een persoon is het rijbewijs ter plekke ingevorderd. Vier bestuurders worden verdacht van het rijden onder invloed van verdovende middelen, al dan niet in combinatie met alcohol. Bij deze verdachten heeft een GGD-arts bloed afgenomen. De bloedmonsters worden onderzocht in het Nederlands Forensisch Instituut. Als de uitslag uitwijst dat er daadwerkelijk drugs zijn gebruikt, krijgen de verdachten een proces-verbaal.

Twee bestuurders zijn aangehouden voor het bezit van harddrugs. Na het afleggen van een verklaring zijn de twee weer op vrije voeten gesteld. De drugs zijn vernietigd. Verder zijn er uitgeschreven voor onder andere het weigeren van een ademtest, het niet voldoen aan een stopteken en het ongeoorloofd rijden met blauwe kentekenplaten.

Meer uit Beveland

Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

6 uur geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

10 uur geleden
In tweede kwartaal meer duidelijkheid over herstel Westerscheldetunnel

ELLEWOUTSDIJK - De N.V. Westerscheldetunnel heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de eerder dit jaar ontdekte betonschade in de oostbuis van de tunnel. 'Het meest waarschijnlijk is dat een aantal omstandigheden gezamenlijk heeft geleid tot de betonschade', laat de organisatie donderdag weten. Ze verwacht pas in het tweede kwartaal van volgend jaar uitsluitsel over de oorzaak en het herstelplan.

11 uur geleden
Rotary viert 100 jaar in Nederland zaterdag in Goes

GOES - Rotary Nederland markeert in 2023 haar eeuwfeest met een grootschalige estafette, waarbij een symbolische bakfiets het hele land doorkruist en elke Rotary Club aandoet. Deze viering bereikt zaterdag 2 december de Grote Markt in Goes, waar de drie Bevelandse Rotary clubs zich presenteren en geld inzamelen voor Shelter Box.

14 uur geleden
Kettingbotsing op A58 bij Goes; half uur vertraging

GOES - Op de afrit van de A58 bij Goes heeft donderdagochtend een ongeval plaatsgevonden met meerdere voertuigen.

15 uur geleden
Borsele helpt inwoners geld terugvragen bij zeven inloopmomenten

HEINKENSZAND - Gemeente Borsele nodigt al haar inwoners uit om in december gratis de energietoeslag- en potjescheck te doen. Vrijwilligershuis Borsele en Gemeenschappelijke Regeling (GR) de Bevelanden organiseren hiervoor een aantal inloopmomenten. 'Samen vult u een paar vragen in en ziet u meteen of u in aanmerking komt voor energietoeslag en potjes', legt de gemeente uit in een persbericht. 

16 uur geleden
284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

KATTENDIJKE - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

1 dag geleden