Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote mosselfusie in Yerseke

Grote mosselfusie in Yerseke

YERSEKE - Roem van Yerseke en de Koninklijke Prins & Dingemanse gaan verder als één bedrijf, onder de vlag van Roem van Yerseke. Door deze fusie ontstaat het grootste mossel- en oesterverwerkende bedrijf van Nederland.

De familiebedrijven - gespecialiseerd in de kweek, verwerking en handel in mosselen en oesters - gaan elkaar versterken met hun merken Zeeland’s Roem en Prins & Dingemanse. 

Rivalen

'Waar we vroeger rivalen waren, bereiken we met ons samengaan het tegenovergestelde', stelt directeur Johan Lacor van Roem van Yerseke, 'we versterken onze marktpositie op een unieke manier.' 

Directeur Jan Prins van Prins & Dingemanse noemt de beschikbaarheid en constante kwaliteit van natuurproducten uit de zee een ander voordeel van de fusie. 'Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn twee speerpunten die bij onze bedrijven altijd al hoog in het vaandel staan.' Niet alleen mosselen en oesters, maar ook garnalen spelen een hoofdrol in het assortiment. 

Pioniers

Beide bedrijven zijn geworteld in Yerseke. Hier zijn ruim 3 generaties opgegroeid aan de Oosterschelde, de bron voor een groot deel van de grondstoffen voor hun producten. 'Jaren geleden hebben onze bedrijven als pioniers met oog voor de toekomst initiatieven genomen.' Zo begonnen ze met de kweek van oesterbroed in een schelpdier-hatchery, een soort broedhuis. Ook staken ze energie in de alternatieve kweek van mosselen via mosselzaadvanginstallaties. 

'Door deze krachtenbundeling ontstaat er een sterke marktspeler in de sector van de schaal- en schelpdieren, zowel nationaal als internationaal gezien', stellen Prins en Lacor.

Meer uit Beveland

Tom Verbeek 25 jaar tussen de schappen

KWADENDAMME - Vijfentwintig jaar geleden is Tom Verbeek (41) als derde generatie begonnen in de winkel van zijn vader, Kees Verbeek. En alweer de helft van die tijd is hij eigenaar/ondernemer. Aanleiding genoeg voor een feestje.

5 uur geleden
Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Eindewege

EINDEWEGE - Bij een woningbrand aan de Spoorstraat in Eindewege is maandagavond veel rook vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

7 uur geleden
Chantal Giesbertz: 'Trouwen is meer dan simpel “ja" zeggen'

KLOETINGE - Chantal Giesbertz (49) werkt 32 uur in loondienst en sluit alleen al dit jaar dertig huwelijken, waarvan de helft vanuit haar eigen onderneming Meer dan Trouwen. “Deze naam heb ik gekozen omdat ik van mening ben dat trouwen echt meer is dan alleen maar simpel 'ja' zeggen. Er valt heel veel omheen te kiezen en te regelen."

1 dag geleden
Dode gevonden in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, bewoonster aangehouden

WOLPHAARTSDIJK -  In een arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode bewoner gevonden. 'Zijn doodsoorzaak wordt onderzocht', aldus de politie. 'Een bewoonster is aangehouden.' De politie onderzoekt of zij betrokken is bij het incident.

1 dag geleden
Den Inkelcross is 9 december Zeeuws Kampioenschap

KRUININGEN - De Den Inkelcross in Kruiningen is aangewezen als het Zeeuws Kampioenschap Cross 2024. De bekende veldloop in het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt gehouden op zaterdag 9 december. De organisatie is in handen van atletiekvereniging AV'56 in Goes. 

2 dagen geleden
Sinterklaas arriveert met een brandweerwagen in Colijnsplaat na het missen van de boot

COLIJNSPLAAT- Groot feest was het zaterdagmiddag in Colijnsplaat. Want ook daar bracht de Sint samen met zijn pieten een bezoekje. In eerste instantie was het nog spannend of Sinterklaas wel zou komen want aan boord van de stoom(vissers)boot Pieternella waren alleen pieten! Sinterklaas arriveerde gelukkig later met een brandweerwagen. Hij had zich verslapen en de boot gemist. 

2 dagen geleden
Sinterklaasintocht is weer een waar feestje in Goes

GOES - Wat een feest in Goes! Sinterklaas en zijn pieterbazen zijn zaterdagmiddag aangekomen in de stadshaven.

3 dagen geleden