Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote mosselfusie in Yerseke

Grote mosselfusie in Yerseke

YERSEKE - Roem van Yerseke en de Koninklijke Prins & Dingemanse gaan verder als één bedrijf, onder de vlag van Roem van Yerseke. Door deze fusie ontstaat het grootste mossel- en oesterverwerkende bedrijf van Nederland.

De familiebedrijven - gespecialiseerd in de kweek, verwerking en handel in mosselen en oesters - gaan elkaar versterken met hun merken Zeeland’s Roem en Prins & Dingemanse. 

Rivalen

'Waar we vroeger rivalen waren, bereiken we met ons samengaan het tegenovergestelde', stelt directeur Johan Lacor van Roem van Yerseke, 'we versterken onze marktpositie op een unieke manier.' 

Directeur Jan Prins van Prins & Dingemanse noemt de beschikbaarheid en constante kwaliteit van natuurproducten uit de zee een ander voordeel van de fusie. 'Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn twee speerpunten die bij onze bedrijven altijd al hoog in het vaandel staan.' Niet alleen mosselen en oesters, maar ook garnalen spelen een hoofdrol in het assortiment. 

Pioniers

Beide bedrijven zijn geworteld in Yerseke. Hier zijn ruim 3 generaties opgegroeid aan de Oosterschelde, de bron voor een groot deel van de grondstoffen voor hun producten. 'Jaren geleden hebben onze bedrijven als pioniers met oog voor de toekomst initiatieven genomen.' Zo begonnen ze met de kweek van oesterbroed in een schelpdier-hatchery, een soort broedhuis. Ook staken ze energie in de alternatieve kweek van mosselen via mosselzaadvanginstallaties. 

'Door deze krachtenbundeling ontstaat er een sterke marktspeler in de sector van de schaal- en schelpdieren, zowel nationaal als internationaal gezien', stellen Prins en Lacor.

Meer uit Reimerswaal

Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

8 uur geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

1 dag geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

2 dagen geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

5 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

5 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

5 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

6 dagen geleden