Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Grote Markt is ook aantrekkelijker voor toeristen door grote terrassen’

‘Grote Markt is ook aantrekkelijker voor toeristen door grote terrassen’

GOES - De uitbreiding van de terrassen compenseert slechts een klein gedeelte van de economische schade die veel bedrijven lijden. Desondanks noemt Tom Beugelsdijk, bedrijfsleider van Café Nationaal aan de Grote Markt, het een win-winsituatie. “Naast meer zitplaatsen voor de horeca maken de grote terrassen de markt aantrekkelijker voor toeristen.’’ 

De extra ruimte die er nu definitief bijkomt zou het café zes extra tafels kunnen opleveren, maar toch blijft het Nationaal voorzichtig met het bijplaatsen van tafels. ‘’We proberen nu te roeien met de riemen die we hebben wat betreft de tafels die er staan. Het blijft namelijk helaas onzeker wat het najaar zal brengen, en om die teleurstelling en tegenslag in omzet al op voorhand te beperken proberen we met de tafels enigszins op het niveau van het afgelopen jaar te blijven’’, legt Beugelsdijk uit. ‘’Bovendien is het ook voor velen onaantrekkelijk om op een volgepropt terras te gaan zitten. Als ik langs een terras loop waar het helemaal vol zit en je met de stoelen tegen elkaar aan zit, zoek ik ook een ander terrasje.’’ 

Ondanks het goede weer van de afgelopen twee weken merkt Beugelsdijk dat de mensen in een andere ‘flow’ zijn gekomen dan voor de lockdowns en andere coronamaatregelen. ‘’Het terrasjes pakken en uitgaansleven lijkt voor veel mensen nog even wennen te zijn. Soms is het op dinsdag, woensdag en donderdag bijvoorbeeld ineens heel druk. Ik ben benieuwd of dat de komende tijd terug zal gaan naar hoe het normaal was of dat het zo zal blijven.”

Meer uit Beveland

Cristel en Marieke:Makelaars in de liefde

GOES - De liefde. Prachtig, geweldig en allesomvattend, maar niet vanzelfsprekend. Hoe pak je het aan na een scheiding? Of als je het lastig vindt de kroeg in te duiken? Hoe werkt dat hele daten eigenlijk? De Liefdesmakelaars Cristel Leeuwenhaag en Marieke Slingenberg begeleiden liefdeszoekers bij het vinden van een partner die een aanvulling op hun leven kan zijn.

9 uur geleden
De Eikenlaan in Goes staat blank door gesprongen waterleiding

GOES - Een gesprongen waterleiding in Goes zorgt deze zaterdag voor flinke wateroverlast. De wateroverlast vindt vooral plaats bij de  Eikenlaan die gedeeltelijk blank staat. 

10 uur geleden
Gewonde bij botsing op de N256 bij Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s is vrijdagmiddag één persoon gewond geraakt. Het ongeval vond plaats op de N256 ter hoogte van Wilhelminadorp. Het slachtoffer is per ambulancen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval zorgde voor flink wat oponthoud.

13 uur geleden
Zeeuwse bouwplaatsen openen hun hekken tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni kan iedereen ontdekken wat zich afspeelt achter de hekken van de bouwplaatsen die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn voor publiek. Meer dan 150 Nederlandse bouwplaatsen openen deze dag vanaf 10:00 uur de deuren voor publiek. De toegang is overal gratis en er valt een hoop te zien, te leren en te doen voor jong en oud.

1 dag geleden
Nieuw dagelijks bestuur waterschap gekozen

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen krijgt een nieuw dagelijks bestuur. Donderdagavond 8 juni 2023 werden de leden door de algemene vergadering verkozen.

1 dag geleden
Gratis ijsjes voor kinderen in Goes

GOES - Op woensdag 14 juni 2023 organiseert Sam& voor alle kinderen de actie ‘Sam& de wijk in’ Goes. Tijdens ‘Sam& de wijk in’ worden gratis schepijsjes uitgedeeld in wijken waar bekend is dat ouders het financieel moeilijk hebben. De actie wordt samen met Leergeld Oosterschelderegio en de Vebego Foundation georganiseerd.  

1 dag geleden
Treinverkeer plat na botsing trein botst en vrachtwagen bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Op een spoorwegovergang heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een vrachtwagen. Dat gebeurde omstreeks 15:55 uur.

2 dagen geleden