Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote kroosvaren heeft het naar zijn zin in Langegracht

Grote kroosvaren heeft het naar zijn zin in Langegracht

KAPELLE - De waterpartij aan de Langegracht in Kapelle is bedekt met de grote kroosvaren.

Het water heeft een groene, kroezige deken over zich heen gekregen. De kroosvaren kan zich snel uitbreiden in voedselrijk water. Volgens de gemeente Kapelle is dat het geval doordat er afgelopen winter is gebaggerd. Daardoor zijn veel voedingsstoffen vrijgekomen.

Zuurstof

Het warme weer en een gebrek aan regen dragen bij aan de groei. De kwaliteit van het water raakt er niet door in gevaar. De vissen hebben nog voldoende zuurstof. Het plantje kleurt in het najaar rood en sterft daarna af.

Meer uit Reimerswaal

Nieuwe actie in Reimerswaal: neem zelf je verpakking mee tegen afval

KRUININGEN - Winkeliers in de gemeente Reimerswaal kunnen vrijblijvend een sticker aanvragen met daarop de tekst: 'neem gerust je eigen verpakking mee'. Door middel van deze laagdrempelige bewustwordingsactie kunnen de winkeliers, van slagers tot kledingwinkels, laten zien dat klanten gewoon hun eigen bakje of tasje mee mogen nemen.  

14 uur geleden
Twee voertuigen afgesleept na kopstaartbotsing A58 bij Kruiningen

KRUININGEN - In de staart van een file die was ontstaan door de afsluiting van de Vlaketunnel is woensdagavond een ongeval gebeurd op de snelweg A58 bij Kruiningen.

1 dag geleden
Onwel geworden man rijdt bij Kapelle van A58 en overlijdt

KAPELLE - Op de linkerbaan van de snelweg A58 bij Kapelle is woensdagmorgen een man overleden nadat hij achter het stuur onwel werd en van de weg raakte. Dat heeft de politie bevestigd.

2 dagen geleden
De Zwarte Dame in Kruiningen 'gastvrouw' halve finale schoolschaak

KRUININGEN - Op 1 juni strijkt de halve finale van het Nederlandse schaakkampioenschap onder scholen neer in Kruiningen. Een unieke gebeurtenis, want daarvoor word je als vereniging niet zomaar uitgekozen. Afgelopen zaterdag was er ook al een jeugdcompetitie bij de club (foto) en het jeugd-ledenaantal blijft stijgen, en dat allemaal terwijl het jeugdsegment pas sinds kort weer nieuw leven in is geblazen.

3 dagen geleden
Vrachtwagen vast in berm bij rotonde Vierwegen

KAPELLE - Een Poolse vrachtwagen met ruim dertig ton uien is maandagavond vast komen te zitten in de berm bij de rotonde van de Vierwegen bij Kapelle.

4 dagen geleden
Oudste inwoner Reimerswaal, Han Bogaard, blaast 102 kaarsjes uit

KRABBENDIJKE - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal bracht vrijdag in Krabbendijke een bezoek aan Han Bogaard om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Han mag zich met zijn 102 jaar de oudste inwoner van gemeente Reimerswaal noemen. 

4 dagen geleden
Lezersfoto van de week komt deze keer uit Yerseke Moer

KAPELLE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode wordt deze eer opgesierd door een foto van Annie van Es uit Kapelle.

5 dagen geleden