Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote Kerk Veere barst uit haar voegen van de activiteiten

Grote Kerk Veere barst uit haar voegen van de activiteiten

VEERE - De deuren van de Grote Kerk Veere zijn weliswaar nog gesloten vanwege de Covid-maatregelen maar dat betekent niet dat er áchter die deuren niets gebeurt.

De eerste concerten staan al gepland: Douwe Eisenga, Jacco Lamfers en Pieter de Graaf geven 26 juni een intiem pianoconcert, Opera Alaska pakt op 25 september het podium en PopMonument – dat plaatsvindt op 10 juli - was zelfs binnen 1 dag uitverkocht. Het Sinfonietta String Festival Zeeland zal dit jaar online (en gratis) aangeboden worden op 6 juni en expositie Ex Voto van gerenommeerd kunstenaar en Kerkmeester Folkert de Jong is verlengd tot 12 september. Last but not least zal 20 mei aanstaande de eerste podcast De verhalen van de Grote Kerk Veere gepubliceerd worden over Gries de Mummiekat, die een CT-scan heeft gehad. Wat zouden er voor nieuwe feiten over de mummiekat ontdekt zijn?

De Grote Kerk Veere biedt méér dan alleen de mooie verhalen die verteld worden in haar permanente expositie Experience en een beklimming van haar kerktoren – met als beloning een prachtig uitzicht overigens. Ze is ook een podium voor cultuur: voor muziek, beeldende kunst, film, literatuur, dans en theater. Een uitzonderlijke ontmoetingsplek, kruispunt voor creativiteit en inspiratie.

Naar verwachting zal de Grote Kerk Veere - als doorstroomlocatie binnen - haar deuren opnieuw mogen openen vanaf 26 mei aanstaande.

Meer uit Middelburg

Persoon zwaargewond na val van trap in woning aan de Brouwersbuurt

DOMBURG- Een persoon is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een val van een trap in een woning aan de Brouwersbuurt. De hulpdiensten, waaronder ook de traumahelikopter, spoedden zich massaal naar het adres. Nadat het slachtoffer gestabiliseerd was, is hij/zij per ambulance naar het parkeerterrein achter het gemeentehuis gebracht. Hierna is het slachtoffer met de traumahelikopter naar het Erasmus Medisch Centrum overgebracht.

18 uur geleden
Stadstekenklas stelt tentoon in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Op dinsdag 25 juni 2024 aanstaande is er een feestelijke bijeenkomst op de basisschool de Oleanderhof in Arnemuiden. De Stadstekenklas sluit dan het jaar af en hun tekeningen worden tentoongesteld.

19 uur geleden
Zaterdag rijdt er een heel bijzondere brandweerauto door Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdagmorgen wordt met de historische Magirus brandweerauto uit 1931 een rondrit door Middelburg gemaakt. 

1 dag geleden
Tegelwippen? Bel de TegelTaxi

MIDDELBURG - Vorig jaar won de gemeente Middelburg het Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Dit jaar wil de gemeente wederom samen met de inwoners de strijd aan gaan en zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Daarom vraagt de gemeente haar inwoners hun eigen tuintegels te verruilen voor groen.

1 dag geleden
Explosieven onschadelijk gemaakt in Ritthem

RITTHEM - De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is vanmorgen ingezet voor het veiligstellen van een aantal explosieven. De explosieven waren in Middelburg gevonden.

1 dag geleden
Zaterdag 22 juni Zomerfair in Klarenbeek Middelburg

Een duofiets maakt het leven van de bewoners van Hof 't Seijs in Middelburg leuker. Op pad gaan voor praktische zaken of om naar de Boulevard te gaan en lekker een ijsje te eten wordt een stuk makkelijker en gezelliger. Zo een duofiets kunnen de bewoners van Hof Klarenbeek ook goed gebruiken, maar ze zijn duur. Reden voor Petra Fiktorie, welzijnsmedewerker, om een Zomerfair in Klarenbeek te organiseren.  

1 dag geleden
Eten, muziek, zang en dans tijdens Culturen Carrousel in Dauwendaele

MIDDELBURG - Aanstaande zaterdag vindt in het winkelcentrum Dauwendaele de eerste editie van de Culturen Carrousel plaats. Van 10.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers genieten van een multicultureel programma met live muziek, lekker eten, zang en dans. Inwoners en andere betrokkenen gaan er voor zorgen dat de bezoekers ondergedompeld worden in verschillende culturen. De toegang is gratis.

2 dagen geleden