Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote Kerk Veere barst uit haar voegen van de activiteiten

Grote Kerk Veere barst uit haar voegen van de activiteiten

VEERE - De deuren van de Grote Kerk Veere zijn weliswaar nog gesloten vanwege de Covid-maatregelen maar dat betekent niet dat er áchter die deuren niets gebeurt.

De eerste concerten staan al gepland: Douwe Eisenga, Jacco Lamfers en Pieter de Graaf geven 26 juni een intiem pianoconcert, Opera Alaska pakt op 25 september het podium en PopMonument – dat plaatsvindt op 10 juli - was zelfs binnen 1 dag uitverkocht. Het Sinfonietta String Festival Zeeland zal dit jaar online (en gratis) aangeboden worden op 6 juni en expositie Ex Voto van gerenommeerd kunstenaar en Kerkmeester Folkert de Jong is verlengd tot 12 september. Last but not least zal 20 mei aanstaande de eerste podcast De verhalen van de Grote Kerk Veere gepubliceerd worden over Gries de Mummiekat, die een CT-scan heeft gehad. Wat zouden er voor nieuwe feiten over de mummiekat ontdekt zijn?

De Grote Kerk Veere biedt méér dan alleen de mooie verhalen die verteld worden in haar permanente expositie Experience en een beklimming van haar kerktoren – met als beloning een prachtig uitzicht overigens. Ze is ook een podium voor cultuur: voor muziek, beeldende kunst, film, literatuur, dans en theater. Een uitzonderlijke ontmoetingsplek, kruispunt voor creativiteit en inspiratie.

Naar verwachting zal de Grote Kerk Veere - als doorstroomlocatie binnen - haar deuren opnieuw mogen openen vanaf 26 mei aanstaande.

Meer uit Middelburg

Middelburg vol Kunst op zondag 4 juni!

MIDDELBURG - Op zondag 4 juni 2023  zijn ateliers, galeries en musea in de binnenstad van Middelburg weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Deelnemers van de kunstroute ijveren ervoor om uw bezoek zo interessant mogelijk te maken. 

20 uur geleden
Zeeuwse dialoogtafel in het teken van herdenking en viering 150 jaar afschaffing slavernij

MIDDELBURG - Op 29 juni 2023 om 17.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur) vindt in het Zeeuws Archief in Middelburg de Keti Koti dialoogtafel plaats. Keti Koti betekent ‘verbreek de ketens’ en deze dialoogtafel is onderdeel van de landelijke herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij.

21 uur geleden
Alerte buurtbewoner betrapt man met gestolen spullen aan de Breeweg

MIDDELBURG - Een man uit Middelburg (30) is gisteravond gearresteerd nadat hij probeerde in te breken in een auto aan de Breeweg. Een alerte buurtbewoner zag de man en schakelde de politie in. De man bleek ook allerlei andere gestolen spullen in zijn bezit te hebben.

22 uur geleden
Studenten HZ ontdekken potentie Zeeuws zeewier

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 mei even geen college in het verschiet voor de veertig enthousiaste studenten van de studie chemie van HZ University of Applied Sciences. In plaats daarvan maakten ze een opwindende roadtrip door Provincie Zeeland. Onder leiding van Dockwize gingen de studenten op bezoek bij bedrijven in de regio waar ze de productie bekeken van Wilthagen en Elopak en daarna een bezoek brengen aan The Seaweed Company. Dit avontuur biedt de studenten de mogelijkheid om de uitdagingen waarmee MKB-bedrijven in de regio te maken hebben, beter te begrijpen en zelf de potentie van Zeeuws zeewier toe te passen. ?

1 dag geleden
Restaurant tijdelijk gesloten vanwege lekkende Co2-cilinder

MIDDELBURG – De brandweer heeft vrijdagmiddag enige tijd een restaurant op de Markt in Middelburg gesloten nadat er in een kelder een CO-2 cilinder was leeggelopen.

1 dag geleden
Waterscouts brengen plastic afval in kaart

WALCHEREN - Tijdens het Zeeuws Water Kamp in het Pinksterweekend brengt de Zeeuwse vloot scoutingboten plastic afval in de Zeeuwse wateren in kaart. 

2 dagen geleden
Nieuwe melodieën voor het carillon in Veere

VEERE - Zaterdag 20 mei heeft stadsbeiaardier David van der Vlies nieuwe melodieën op de speeltrommel van het historische carillon in Veere gezet.

2 dagen geleden