Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote in Nederland actieve televisiemakers fuseren

Grote in Nederland actieve televisiemakers fuseren

AMSTERDAM (ANP) - Televisiemaatschappij Banijay Benelux fuseert met branchegenoot Southfields. Banijay heeft een meerderheidsbelang verworven in de Nederlandse televisieproducent, die gespecialiseerd is in sportproducties.

Southfields werkt dagelijks aan Nederlandse televisieprogramma's voor onder meer Ziggo Sport, ESPN, SBS6 en RTL. Voor Ziggo produceert het bedrijf onder meer het studioprogramma rond de Formule 1. Southfields maakt voor SBS6 het praatprogramma De Oranjezomer met Johan Derksen en Wilfred Genee.

De gefuseerde onderneming, waar De Telegraaf eerder over schreef, gaat verder onder de naam Southfields. De huidige directie van dat bedrijf blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering van de gefuseerde onderneming, onder leiding van algemeen directeur Ernst Veldkamp.

Banijay is een Franse televisieproducent die actief is in meer dan twintig landen. Vorig jaar rondde het bedrijf de overname van EndemolShine Group af. Banijay Benelux maakt onder meer Op1, Big Brother en Expeditie Robinson. EndemolShine Sport, onderdeel van Banijay Benelux, produceert onder meer alle Eredivisiewedstrijden voor ESPN.

Meer uit Financieel

Zelfstandige pakketbezorgers in hoger beroep over tarieven PostNL

DEN HAAG (ANP) - De vereniging voor zelfstandige pakketbezorgers BVPD gaat in hoger beroep in een zaak tegen PostNL omdat de organisatie het niet eens is met de tarieven van het post- en pakketbedrijf. "Van PostNL mag geëist worden dat ze als voormalig staatsbedrijf met extreme marktmacht zich maatschappelijk zorgvuldig opstelt en eerlijke tarieven hanteert", laat advocaat Danny Snijders van de pakketbezorgers weten.

11 minuten geleden
Beleggers op Damrak verwerken 'dieptepunt in de crisis' bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Ajax weet maandag de aandacht op zich gericht op de beurs in Amsterdam. Beleggers verwerken de chaotische taferelen van zondag bij de beursgenoteerde voetbalclub. De Klassieker tegen rivaal Feyenoord eindigde in een drama voor Ajax, dat nog voor het einde van de eerste speelhelft met 0-3 achter kwam te staan. Na een klein uur moest de wedstrijd worden gestaakt omdat supporters vuurwerk op het veld hadden gegooid. Daarna bestormden hooligans van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA, waardoor de mobiele eenheid moest ingrijpen.

43 minuten geleden
NBTC rekent op flinke toename buitenlandse toeristen in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Nederland krijgt dit jaar waarschijnlijk flink meer buitenlandse toeristen over de vloer dan vorig jaar. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht afgerond bijna 21 miljoen internationale gasten. Dat zou neerkomen op een toename van 30 procent. Vooral Duitsers weten ons land vaker te vinden, volgt uit de nieuwe prognoses die de organisatie maandag naar buiten brengt.

3 uur geleden
KLM: werkonderbreking piloten afgewend na hoofdlijnenakkoord

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM zegt een akkoord op hoofdlijnen te hebben gesloten met pilotenvakbond VNV over een nieuwe cao. Daardoor zou een geplande werkonderbreking van vliegers niet meer doorgaan, stelt het bedrijf.

9 uur geleden
Macron: Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit steenkoolsector

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit de steenkoolsector door de laatste twee op steenkolen draaiende elektriciteitscentrales om te bouwen, maakte president Emmanuel Macron zondag bekend. Het gaat om de elektriciteitscentrales in Cordemai, in het westen van het land, en in Saint-Avold, in het oosten.

11 uur geleden
Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

19 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

22 uur geleden