Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote Geelstaart biedt jonge muzikanten podium met Verse Visrock

Grote Geelstaart biedt jonge muzikanten podium met Verse Visrock

KAPELLE - De Kapelse band de Grote Geelstaart heeft ambities voor zichzelf, maar wil ook andere jonge Zeeuwse muzikanten een vrij podium bieden. Daarom organiseert de vijfmansformatie op zaterdag 8 april Verse Visrock in De Vroone in Kapelle.

De Grote Geelstaart - bestaande uit de Kapelse neven Finley (19), Danny (16), Jesper (17) en Jeppe (20) en zanger Luuk (19) uit Zierikzee - zet een nieuw festival op, omdat de bandleden vinden dat er in Zeeland weinig mogelijkheden zijn voor jonge muzikanten om op te treden en zichzelf aan het publiek te laten zien. Er zijn bandcompetities - de Grote Geelstaart is er bij maar liefst drie in de race voor de winst - in meerdere gemeenten in Zeeland, maar podia zijn terughoudend in het boeken van jonge acts, merkt bassist Jeppe. “Een programmeur heeft me uitgelegd dat een podium algauw driehonderd bezoekers nodig heeft om een optreden rendabel te maken.”
Daarom zet de Grote Geelstaart, dat geïnspireerd wordt door bands als Black Midi en King Gizzard and the Lizard Wizard, zelf een festival op. De bandleden zijn in gesprek met de gemeente Kapelle en druk op zoek naar bedrijven die het initiatief willen sponsoren. “Dit is een ideale locatie, want alle techniek is aanwezig en Kapelle ligt centraal voor heel Zeeland”, legt Jeppe uit. De Vroone heeft gratis parkeervoorziening en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. “We hebben bevriende bands uitgenodigd en zij reageerden meteen enthousiast.”

Liefde

Daarmee prijken naast de Grote Geelstaart de bands Breakout uit Middelburg, het Bevelandse The Morning Indefinite, waarin Finley ook speelt, Grainbait uit Tholen en het Walcherse MEN op het eerste affiche van Verse Visrock, dat wat de organiserende band betreft een blijvertje wordt. Passend bij hun bandnaam hebben ze de festivalnaam bedacht. “Het staat voor spartelverse muziek door jeugd uit de regio”, lacht Jeppe. “We hopen dat Verse Visrock vaker gaat plaatsvinden en op verschillende locaties, zoals bijvoorbeeld bij de vele visserijdagen die je in Zeeland hebt”, vertelt Luuk. “Daar past toch mooi een podium voor muziek bij?”
Voor deze eerste editie heeft de Grote Geelstaart zelf bands en singer-songwriters, zoals Sigourney Rose uit Vlissingen, aangetrokken. De bandleden hopen dat voor volgende edities van Verse Visrock muzikanten zichzelf gaan aanmelden. “Het wordt een open podium waarbij de bands een uur de tijd krijgen om zich te presenteren aan het publiek”, vertelt Jeppe. “Er is geen wedstrijdelement, het gaat puur om onze liefde voor muziek”, vult Luuk aan.
Ook zijn er kunstexposities door jonge creatievelingen uit de omgeving en catering en worden er platen verkocht. “Zo hopen we dat bezoekers blijven hangen”, vertelt Jeppe. “We durven niet te zeggen hoeveel mensen er komen, dat is spannend. We hopen in ieder geval dat de muzikanten Verse Visrock goed promoten. Het zou geweldig zijn als we tweehonderd bezoekers trekken. We willen er alles voor doen om er een festival van te maken met steeds nieuwe bands en wisselende locaties.”

Meer informatie is te vinden op sociale media en via de website versevisrock.eventgoose.com.

Meer uit Beveland

Scootmobielbestuurder rijdt water in en wordt gered door politie en ambulanciers

GOES - Een persoon in een scootmobiel raakte vanmiddag te water aan de Elvis Presleylaan. De persoon is inmiddels uit het water gehaald.

13 uur geleden
Aan de keukentafel bij Sharon de Putter en Milko van Sighem

MIDDELBURG - Twee bedrijven, drie kleine kinderen: een druk leven. Toch lukte het Sharon de Putter en Milko van Sighem tijd vrij te maken voor een gesprek aan hun keukentafel met De Bode. Hoe krijgen ze het allemaal geregeld? Sharon: 'Om alle ballen in de lucht te houden leven we heel gestructureerd.'

13 uur geleden
Rolstoeldriedaagse in Heinkenszand begint dinsdag

HEINKENSZAND - Stichting Heinkenszandse Kika-KWF walk and run organiseert in samenwerking met SVRZ van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei een rolstoeldriedaagse in en rond Heinkenszand.

1 dag geleden
Markt over toekomst binnenstad in Goes: 'Absurd dat je in Goes nog met auto op Grote Markt kunt rijden'

GOES - De gemeente Goes werkt aan het vernieuwen van de binnenstad. Al twee jaar voert ze verbeterpunten uit, maar er moet nog steeds veel gebeuren, vertelt wethouder Joost de Goffau. "De urgentie is hoog", stelt hij. Om inwoners en ondernemers te informeren en naar hun meningen en ideeën te vragen, is er maandag een grote binnenstadsmarkt in de Grote of Maria Magdalenakerk.

1 dag geleden
Vechtpartij escaleert naar bedreiging met een wapen: 21-jarige aangehouden

NIEUWDORP - De politie heeft afgelopen nacht een 20-jarige man uit Nieuwdorp aangehouden. De man zou betrokken zijn bij een vechtpartij tijdens een feest op het sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat. De verdachte zou daarbij ook hebben gedreigd met een wapen. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag 8 mei op woensdag 9 mei.

2 dagen geleden
Radioprogramma 5 Dagen zendt donderdagavond uit bij reddingsbrigade Goes

GOES - Het NPO Radio 1-programma 5 Dagen gaat deze week over het werk van reddingsbrigades in Nederland. Donderdagavond komt de uitzending live uit Goes, waar het voortbestaan van de reddingsbrigade onzeker is.

2 dagen geleden
Hemelvaartsdag: Een vrije dag, maar waarom eigenlijk?

GOES - Hemelvaartsdag, de dag die jaarlijks door Nederlanders wordt gevierd dankzij de verplichte vrije dag. Heerlijk, zo'n lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk?

2 dagen geleden