Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote drukte met bellen en sms-verkeer tijdens WhatsApp-storing

Grote drukte met bellen en sms-verkeer tijdens WhatsApp-storing

DEN HAAG (ANP) - Tijdens de urenlange storing bij WhatsApp, Facebook, Messenger en Instagram zijn veel meer gewone sms'jes verstuurd. Het sms-verkeer in Nederland nam "significant" toe, meldt telecomconcern KPN. Ook andere telecomaanbieders merkten grote drukte bij het bellen en sms'en. Tijdens de piek verstuurden klanten in Nederland drie tot vier keer zoveel sms'jes als op een normale maandagavond.

De apps van Facebook kregen maandag rond 17.30 uur (Nederlandse tijd) te maken met een wereldwijde storing. Pas rond middernacht werd het weer mogelijk in te loggen op Facebook en Instagram. WhatsApp, dat ook onder het socialmediaconcern valt, werkte een uur later ook weer.

KPN merkte vanaf het begin van de storing al dat het drukker was dan normaal met sms-berichten. De piek werd rond 22.00 uur bereikt, zegt een woordvoerder. Overbelast raakten de systemen niet, want verzonden berichtjes kwamen volgens de zegsman goed aan.

Meer telefoongesprekken

Ook T-Mobile merkte dat er meer sms-verkeer was. Het aantal sms'jes steeg maandag met 120 procent ten opzichte van een gemiddelde maandag. Daarbij gaat het om de stijging gedurende de hele dag, terwijl de storing bij Facebook 's avonds toesloeg. Waarschijnlijk was het op bepaalde momenten in de avond daarom nog drukker met sms'ende klanten, legt een woordvoerder uit. Klanten belden ook meer dan op andere maandagen, meldt T-Mobile.

Ook VodafoneZiggo merkte een flinke toename bij het versturen van sms'jes. Volgens het bedrijf was sprake van een toename met 75 procent afgezet tegen een normale maandagavond. Het aantal telefoongesprekken nam met 30 procent toe in vergelijking met een week eerder.

Meer uit Binnenland

Vermoedelijk ontvoerde man gezien bij station Beverwijk

BEVERWIJK (ANP) - De politie heeft maandag meerdere meldingen gekregen dat de man die vrijdagmiddag vermoedelijk werd ontvoerd uit het Noord-Hollandse Spanbroek is gezien in de omgeving van station Beverwijk, zo'n 35 kilometer vanaf de mogelijke ontvoerplek. De politie heeft hem echter nog niet gevonden en roept mensen op naar hem uit te kijken en 112 te bellen als ze hem zien. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de man in zijn eentje gezien is in de omgeving van het station.

1 uur geleden
Ontploffing bij Surinaams geldwisselkantoor in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de De Heemstraat in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag iets tot ontploffing gebracht. Het gaat om een pand van de keten Suri-Change, die de laatste tijd vaker doelwit is geweest van explosies. De schade beperkt zich tot de voordeur, er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

4 uur geleden
Anadolu: Erdogan opnieuw populairste kandidaat in Nederland

ANKARA (ANP) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die zondag is herkozen, is ook tijdens de tweede ronde van de presidentsverkiezingen de populairste kandidaat onder kiezers in Nederland gebleken. Hij kreeg 70,5 procent van de stemmen en rivaal Kemal Kilicdaroglu 29,6 procent, meldt het Turkse persbureau Anadolu.

5 uur geleden
Kastelen en kerken in heel Nederland openen deuren met Pinksteren

DEN HAAG (ANP) - Meer dan honderd kastelen en zo'n driehonderd kerken in Nederland openen op tweede pinksterdag hun deuren voor bezoekers. Dit jaar is de eerste landelijke Open Kerkendag na twee regionale edities in Noord-Brabant en Zeeland. Volgens coƶrdinator Liam Borger van organisator Stichting Open Kerken zijn kerken "het grootste cultuurbezit van Nederland" en is het evenement vooral bedoeld om de cultuurhistorische waarde te laten zien.

7 uur geleden
Organisatie festival 'geschokt' door dodelijk steekincident

AMSTERDAM (ANP) - De organisatie van het festival Solid Grooves zegt geschokt te zijn door het dodelijke steekincident dat zondagavond op het festivalterrein plaatsvond. "We tasten in het duister over het hoe en waarom", staat in een verklaring op de website. "Onze gedachten gaan naar de slachtoffers, hun naasten en ooggetuigen van dit heftige incident."

11 uur geleden
Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. "Ik wens hem alle succes de komende jaren. Ik zie er naar uit om verder te gaan met het versterken van de banden en samen te werken als vrienden en bondgenoten", twitterde Rutte.

15 uur geleden
Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

DEN HAAG (ANP) - In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.

15 uur geleden