Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote controle op bedrijventerrein Olzendepolder Yerseke

Grote controle op bedrijventerrein Olzendepolder Yerseke

YERSEKE - Ruim twintig bedrijven in de Olzendepolder bij Yerseke zijn donderdag doorgelicht tijdens een grote controle van verschillende instanties. Daarbij zijn overtredingen geconstateerd op het gebied van brandveiligheid en arbeidsomstandigheden. Ook is een ondernemer beboet voor het gebruik van rode diesel. 

Dit laat de gemeente Reimerswaal vrijdag weten namens de betrokken partijen. Voor de controle op het bedrijventerrein werkten onder meer de Douane, brandweer, arbeidsinspectie en belastingdienst samen. Zij namen het naleven van de regels onder de loep op het gebied van bestemmingsplan, brandveiligheid, milieu, vergunningen, arbeidsomstandigheden en de belasting.

Bedrijventerreinen gevoelig voor ondermijnende criminaliteit

Door de afgelegen ligging en vaak goede toegangswegen lenen bedrijventerreinen zich voor zaken die het daglicht niet verdragen, aldus de partijen. Ook jachthavens en het buitengebied houden zij in de gaten voor onder meer illegale handel, autodiefstal, witwassen en hennepteelt. Door de samenwerking van verschillende diensten ontstaat een vollediger beeld van wat zich op een bedrijventerrein afspeelt en kan de overheid harder optreden. De integrale controle moet bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid op bedrijventerreinen en ondermijning tegengaan. De aanpak van ondermijnende criminaliteit is een geprioriteerd thema vanuit het integrale veiligheidsbeleid van de gemeente Reimerswaal. 

Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal spreekt van een geslaagde controle. “Reimerswaal staat voor een gezond en veilig ondernemersklimaat. Ondermijnende activiteiten tasten de leefbaarheid en veiligheid aan en veroorzaken overlast. Met dit soort controles krijgen we hier grip op. Door actief te controleren en misstanden consequent aan te pakken, dragen we bij aan een veilig bedrijventerrein.”

Inwoners met vermoedens van illegale activiteiten kunnen deze melden bij hun gemeente, wijkagent (via politie.nl) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Bel 112 als iedere seconde telt.

Meer uit Reimerswaal

Vrijdag tweede Oranjeloop in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Na het succes van vorig jaar wordt vrijdag de tweede Oranjeloop Krabbendijke georganiseerd.

21 uur geleden
Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

1 dag geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

1 dag geleden
Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

2 dagen geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

3 dagen geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

3 dagen geleden