Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote controle garageboxen in Reimerswaal levert geen bijzonderheden op

Grote controle garageboxen in Reimerswaal levert geen bijzonderheden op

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal heeft maandag ruim 250 garageboxen en opslaglocaties gecontroleerd op mogelijke criminele activiteiten. Dit gebeurde in Yerseke, Hansweert, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde en Rilland. ‘Tijdens de controle zijn er geen bijzonderheden geconstateerd’, laat de gemeente Reimerswaal weten.

De controles zijn uitgevoerd als onderdeel van een brede aanpak om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan en om de veiligheid en leefbaarheid in Reimerswaal te verbeteren. “Garageboxen blijken kwetsbaar voor het (onbewust) faciliteren van criminele en ondermijnende activiteiten”, stelt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal. “Ze worden soms gebruikt als opslagplaats voor drugs, wapens, gevaarlijke stoffen of illegale goederen. De impact hiervan op de samenleving is enorm. Vandaar dat we op allerlei manieren inzetten op het voorkomen van dit soort activiteiten.” 

Vuurwerk

Met het oog op de komende jaarwisseling is er maandag extra gelet op de opslag van illegaal vuurwerk. De controle werd uitgevoerd door toezichthouders van de gemeente Reimerswaal, in samenwerking met medewerkers van de politie, Belastingdienst en speurhonden.  

Controle van opslagruimtes heeft een dubbel doel. ‘Aan de ene kant het beëindigen en voorkomen van illegale activiteiten en aan de andere kant pandeigenaren en verhuurders weerbaar maken tegen ondermijning. Zo werden zij tijdens de controle geïnformeerd over de mogelijkheden tot het melden van vermoedens van crimineel gebruik van locaties en kregen zij tips om zichzelf en hun eigendommen beter te beschermen.’ 

Meld Misdaad Anoniem

Vermoedens van criminele activiteiten en opvallende zaken kunnen burgers melden bij de politie (spoed 112, anders telefoonnummer 0900-8844) of bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. ‘Een vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat uw anonimiteit wordt gewaarborgd. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.’

Meer uit Reimerswaal

Herdenking Lancaster-bemanning maandag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Bij het monument aan de Noorddijk in Krabbendijke wordt maandagochtend het vliegtuigongeluk met de Engelse Lancaster in de Tweede Wereldoorlog herdacht. 

37 minuten geleden
Muzikaal cabaret van Maartje & Kine vrijdagavond in Rilland

RILLAND - Maartje & Kine brengen vrijdagavond muzikaal cabaret met 'Hoge Noot' in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland.

19 uur geleden
Rommelroute door Kapelse wijk Eliwerve zaterdag

KAPELLE - Zaterdag (11 mei) vanaf 9.30 uur houden bewoners van de wijk Eliwerve in Kapelle voor de derde keer een rommelroute.

1 dag geleden
Gemeente Reimerswaal verloot 440 regentonnen

KRUININGEN - Tweehonderd inwoners van de gemeente Reimerswaal hebben eind vorig jaar een gratis regenton gekregen. 'Omdat nog meer inwoners een steentje willen bijdragen aan een beter klimaat, krijgt deze actie een vervolg', laat de gemeente weten. 'Vanaf maandag 13 mei kunnen inwoners zich inschrijven voor een regenton. In totaal verloten we 440 tonnen.'

2 dagen geleden
Kinderen skeeleren zaterdag tussen de Scheldes

KRABBENDIJKE - Zaterdag vindt voor de 19e keer de kidstour 'Tussen de Scheldes' plaats van IJs- en skeelervereniging Krabbendijke. 

3 dagen geleden
Forse schade bij botsing Vierwegen Kapelle

KAPELLE - Bij een ongeval op de Vierwegen bij Kapelle zijn maandagavond twee personenauto's fors beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond.

3 dagen geleden
Ons Genoegen uit Wemeldinge houdt demonstratie ringrijden in Borssele

BORSSELE - Zaterdag 18 mei organiseert Ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge een demonstratie ringrijden in Borssele tijdens de 27e editie van de jaarmarkt.

4 dagen geleden