Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote concertzalen hebben goede hoop voor coronapersconferentie

Grote concertzalen hebben goede hoop voor coronapersconferentie

AMSTERDAM (ANP) - Evenementen in de Ziggo Dome, Rotterdam Ahoy en AFAS Live gaan door zolang dit van het kabinet mag. Dat laten de locaties aan het ANP weten na het bericht dat de kerstconcerten van de Toppers in Ahoy in december worden afgelast. Zij zeggen eerst de coronapersconferentie van komende dinsdag af te wachten en erop te rekenen dat evenementen door kunnen gaan.

Door het oplopende aantal ziekenhuisopnames komt het kabinet mogelijk met aanvullende coronamaatregelen, aldus demissionair coronaminister Hugo de Jonge. De concerten van de Toppers zijn onder meer afgelast vanwege de onduidelijkheid rondom de coronamaatregelen, zo meldde de organisatie eerder. Volgens Ahoy-directeur Jolanda Jansen ligt de keuze om de concerten te annuleren geheel bij de organisatie en niet bij Ahoy Rotterdam.

Andere evenementen, zoals de Groots Met Een Zachte G-concerten van Guus Meeuwis, gaan volgens Jansen dan ook gewoon door zolang dit kan. "Je ziet dat de besmettingen vooral thuis en op scholen plaatsvinden en niet zozeer bij evenementen. Wat ons betreft is er dan ook geen aanleiding om hier anders naar te kijken." Ze heeft goede hoop dat tijdens de komende persconferentie geen aanvullende maatregelen komen voor de evenementensector. "Ik hoop dat ze het bij feiten houden. Die laten zien dat deze sector niet verantwoordelijk is voor de ziekenhuisopnames."

Gewoon doorgaan

Ook een woordvoerster van AFAS Live zegt dat de dertig evenementen die tot en met december gepland staan "gewoon doorgaan" als de maatregelen niet veranderen. "Natuurlijk hebben we de afgelopen anderhalf jaar gezien dat de evenementenbranche als eerste op slot gaat. Toch houden we goede moed en hopen we dat de huidige maatregelen blijven zoals ze nu zijn voor de evenementenbranche."

Dat optimisme deelt Ziggo Dome-directeur Danny Damman. In de Ziggo Dome wordt onder andere Holland Zingt Hazes gehouden, met meer dan 10.000 bezoekers. "Wij gaan ervan uit dat alles wat in de agenda staat gewoon doorgaat." Tot nu toe heeft Damman nog niets gehoord over nieuwe maatregelen voor de evenementensector. De huidige maatregelen, zoals de controle op coronatoegangsbewijzen, zullen blijven, denkt hij. "Ik verwacht dat het daarbij blijft. Nou ja, dat hoop ik."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden