Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote brand legt landbouwschuur in Kats in de as

Grote brand legt landbouwschuur in Kats in de as

KATS - In de polder tussen Colijnsplaat en Kats heeft een grote uitslaande brand een landbouwschuur dinsdagavond verwoest. Er is niemand gewond geraakt. De brandweer was woensdagmorgen nog bezig met nablussen.

Nadat rond 17.50 uur voor het eerst melding was gemaakt van de brand aan de Noordlangeweg werd al snel opgeschaald naar middelbrand. Twintig minuten na het ontstaan van de brand schaalde de brandweer op naar ‘grote brand’, onder meer vanwege het gebrek aan een goede waterwinning. Toen de brandweerlieden arriveerden, konden ze de vrijstaande schuur al niet meer betreden. De inzet van de brandweer richtte zich daarom op het behoud van de andere schuren op het erf. De brandweer kon voorkomen dat het vuur zich uitbreidde naar naastgelegen schuren.

Rond 20.45 uur kon de officier van dienst van de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. De schuur waarin de brand ontstond is verloren gegaan. In de schuur waren aardappelen, hooi en landbouwvoertuigen opgeslagen.
 

Meer uit Beveland

Zeeland stuurt brandbrief naar minister over zoet water

GOES - De Zeeuwse gemeenten en waterschap Scheldestromen vragen het Rijk in een brandbrief om meer geld om de beschikbaarheid van zoet water te verbeteren. ‘Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat stelt dat acceptatie van verzilting onvermijdelijk is en dat baart Zeeland grote zorgen’, schrijven de overheden vrijdag in hun brief. ‘Verzilting beïnvloedt indirect de leefbaarheid van het Zeeuwse platteland en maakt de toekomst van onze provincie onzeker.’

20 uur geleden
Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

‘s-HEER ARENDSKERKE - Leerlingen van basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke doen, in het kader van de Kinderkunstweek, allerlei culturele, educatieve activiteiten. De school deed eerder mee aan de week, bijzonder dit jaar is de samenwerking met kunstenaars uit het dorp. Zo konden leerlingen in het naastgelegen atelier van Barre en Maureen Verkerke onder andere een kaars en glassieraad maken, een workshop fotografie volgen en leren over verschillende schildertechnieken.

20 uur geleden
Ook leerlingen Regenboog in Nieuwdorp racen tegen afval

NIEUWDORP - Tien basisscholen uit de Bevelanden en Tholen doen van 27 maart tot en met 20 april mee met de E-waste Race. In de gemeente Borsele is het project officieel van start gegaan met een kick-off met wethouder Kees Weststrate op basisschool de Regenboog in Nieuwdorp.

21 uur geleden
Gratis zak compost op landelijke compostdag zaterdag

Zaterdag is het landelijke compostdag. Ook bij de Zeeuwse milieustraten krijgen bezoekers deze dag een gratis zak compost.

22 uur geleden
Weerbericht: fris en nat laatste maartweekeinde

Dit weekeinde gaat de zomertijd in, maar lenteachtig wordt het nog niet. De temperatuur daalt zelfs, meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 

23 uur geleden
Inval in woning Kortgene na meerdere onwelwordingen

KORTGENE - Agenten in kogelwerende vesten hebben woensdagavond een woning aan de Willem Alexanderstraat in Kortgene afgezet. Het arrestatieteam van de politie is uiteindelijk de woning binnen gevallen. 

2 dagen geleden
Oosterscheldeloop verplaatst naar Kattendijke

GOES - De bekende Oosterscheldeloop is verplaatst naar Kattendijke. Het dorp aan de Oosterschelde wordt het epicentrum van het jaarlijkse evenement. De loop staat zaterdag 1 april (geen grap) op de agenda.

2 dagen geleden