Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote brand legt landbouwschuur in Kats in de as

Grote brand legt landbouwschuur in Kats in de as

KATS - In de polder tussen Colijnsplaat en Kats heeft een grote uitslaande brand een landbouwschuur dinsdagavond verwoest. Er is niemand gewond geraakt. De brandweer was woensdagmorgen nog bezig met nablussen.

Nadat rond 17.50 uur voor het eerst melding was gemaakt van de brand aan de Noordlangeweg werd al snel opgeschaald naar middelbrand. Twintig minuten na het ontstaan van de brand schaalde de brandweer op naar ‘grote brand’, onder meer vanwege het gebrek aan een goede waterwinning. Toen de brandweerlieden arriveerden, konden ze de vrijstaande schuur al niet meer betreden. De inzet van de brandweer richtte zich daarom op het behoud van de andere schuren op het erf. De brandweer kon voorkomen dat het vuur zich uitbreidde naar naastgelegen schuren.

Rond 20.45 uur kon de officier van dienst van de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. De schuur waarin de brand ontstond is verloren gegaan. In de schuur waren aardappelen, hooi en landbouwvoertuigen opgeslagen.
 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Kinderen Bisschop Ernstschool in Goes vallen op

GOES - Sinds deze week vallen de kinderen van groep 2 tot en met groep 5 van de Bisschop Ernstschool in Goes goed op in het verkeer.

2 uur geleden
‘Eenhapswonder’ verovert nu ook Goes

ZIERIKZEE - Jaren geleden deponeerden Tanya en Hans Hakkenberg de troetelnaam ‘eenhapswonder’ bij de Kamer van Koophandel. Niet dat er al een plan was om een sushi take-away te runnen, integendeel. Ze waren eerst en vooral liefhebbers van dat kleine blokje met zoveel smaak en kleur. Ambities om er zelf bovengemiddeld succesvol mee te worden werden gedempt door de nuchtere afweging dat de business en het niveau ook waar te maken moesten zijn. Intussen heeft hun take away een stevige koppositie ingenomen op de Zeeuwse kaart. 

3 uur geleden
Goes Gezien: Bleekveld drastisch verkleind!

Het eens zo ruime Bleekveld, omrand door Katoen, De Mythe, Katoen, Kolveniershof en Katoen, is niet groot genoeg meer om de complete witte was te drogen en/of te bleken. Er is alleen nog ruimte voor twee kussenslopen en wat zakdoeken. Het huidige Bleekveld is bij de toegang slechts anderhalve meter breed, vijf meter lang en aan het doodlopende einde een halve meter breed. Er komt één achterdeur op uit. De foto spreekt boekdelen. Mijn kleindochter laat zich natuurlijk niet zomaar voor een karretje spannen, dus ze meet opa even na.

16 uur geleden
Jubileum voor echtpaar Traas uit ‘s-Heerenhoek

‘s-HEERENHOEK - Meneer en mevrouw Traas-Ars uit ‘s-Heerenhoek waren dinsdag zestig jaar getrouwd. 

1 dag geleden
Stichting Het Clarahofje bestaat dertig jaar

GOES - In februari viert Stichting Het Clarahofje haar 30-jarig bestaan. Marianne van Meer begon in 1992 een hospice in haar eigen huis in Hansweert. Ter ondersteuning richtte ze Stichting Het Clarahofje op. Een organisatie voor vrijwilligerswerk, die dankzij donaties het hospice draaiende hield en nog steeds houdt. Het was het eerste hospice in Zeeland en het tweede in Nederland.

1 dag geleden
2022 wederom geen gangbaar jaar voor Historisch Museum De Bevelanden

GOES - Maar liefst zo’n 43 procent minder bezoekers hadden Zeeuwse musea in 2021 vergeleken met een normaal jaar. Zo had Historisch Museum De Bevelanden in Goes 16.982 bezoekers in 2016. Dat aantal zou het de jaren daarna niet evenaren, met dieptepunten in 2020 (3.579 bezoekers) en vorig jaar (3.709 bezoekers). “Met de vernieuwing die nodig is voor het museum, wordt 2022 ook geen gangbaar jaar”, vertelt Saskia Vahlenkamp, die vorige week afscheid nam als museumdirecteur.

1 dag geleden
Politie: Alles wijst erop dat lichaam van Dean is

NEELTJE JANS - Alles wijst er volgens de politie op dat het bij Neeltje Jans gevonden stoffelijk overschot inderdaad van de vermiste 4-jarige Belgische jongen Dean Verberckmoes is. Dat meldt de politie zojuist.

1 dag geleden