Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote Amerikaanse techbedrijven komen met resultaten

Grote Amerikaanse techbedrijven komen met resultaten

AMSTERDAM (ANP) - De ogen van beleggers zijn woensdag gericht op Silicon Valley. Techbedrijven Apple, Facebook en Tesla openen allemaal de boeken.

Bij Apple gaat de blik naar de verkopen van de iPhone. Het nieuwste model werd door het coronavirus wat later geïntroduceerd, maar dat had als voordeel dat de hele introductie in het feestdagenkwartaal van het bedrijf viel, wat voor Apple het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar is. Bovendien zouden veel mensen hun vorige telefoon wat langer hebben gehouden totdat Apple een iPhone op de markt bracht die gebruik kan maken van 5G-netwerken.

Die zogenoemde 'supercyclus' en de introductie van nieuwe MacBook-computers met door Apple zelf ontwikkelde chips heeft naar verwachting geleid tot een record. Apple zou zeer goed een omzet van meer dan 100 miljard dollar hebben kunnen behaald in de afgelopen periode.

Voor Facebook geldt dat er mogelijk meer gebruikers zijn bijgekomen voor het sociale medium omdat mensen massaal aan huis zijn gekluisterd en in contact met elkaar willen blijven. Wel heeft het bedrijf mogelijk wat tegenwind door vertrekkende gebruikers van chatapp WhatsApp. Ook kwam Facebook door de bestorming van het Amerikaanse Capitool opnieuw volop in de aandacht te staan.

Bij Tesla, dat al verkoopcijfers heeft gemeld over 2020, wordt gekeken of de maker van elektrische auto's opnieuw winstgevend wist te zijn in het afgelopen kwartaal. Dat lukte eerder alleen door lucratieve deals met andere automakers om gezamenlijk de uitstoot op te geven. Die voorkwamen daarmee hoge boetes van de Europese Unie omdat ze anders niet aan de uitstooteisen voldeden. Tesla's elektrische auto's stoten geen CO2 uit en helpen zo de gemiddelde uitstoot van de verkochte auto's omlaag te brengen.

Topman Elon Musk werd dankzij de spectaculaire opmars van het aandeel Tesla eerder deze maand de rijkste man op aarde, voor Amazon-topman Jeff Bezos. Als aan bepaalde doelen wordt voldaan, kan Musk mogelijk een nieuw pakket aandelen ter waarde van 7 miljard dollar tegemoetzien.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Gemeenten verhogen lasten huizenbezitters fors

AMSTERDAM (ANP) - Veel gemeenten verhogen de lasten voor huizenbezitters dit jaar fors, om hun begroting te kunnen dekken. Volgens het jaarlijkse woonlastenonderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH) stijgen de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing in veel gemeenten met meer dan 10 procent.

5 minuten geleden
Nikkei hard onderuit door verkoopgolf in techsector

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs ging vrijdag hard onderuit. Vooral de technologiebedrijven werden van de hand gedaan in navolging van de verkoopgolf op Wall Street, waar de techgraadmeter Nasdaq 3,5 procent inleverde. De rentezorgen staken de kop weer op door een sterke stijging van de tienjarige rente op de Amerikaanse obligatiemarkt. Eerder deze week trachtte de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell beleggers nog gerust te stellen met zijn verklaring dat de rente nog lang laag zal blijven.

45 minuten geleden
Lockdown zorgt voor recordkrimp winkeliers in non-foodsector

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers in de non-foodsector hebben in januari te maken gehad met de sterkste neergang van hun verkopen in zeker 16 jaar. Ze verkochten in de eerste volle maand waarin de harde lockdown van kracht was bijna 38 procent minder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat om de sterkste daling sinds het statistiekbureau deze cijfers in 2005 begon bij te houden.

1 uur geleden
T-Mobile breidt klantenbestand flink uit dankzij overname Simpel

DEN HAAG (ANP) - T-Mobile Nederland heeft afgelopen jaar zijn mobiele-klantenbestand, mede dankzij de overname van prijsvechter Simpel, met meer dan een vijfde uitgebreid. Naar eigen zeggen is het telecombedrijf hierdoor de grootste mobiele aanbieder van Nederland geworden. Ook lukte het om de resultaten te verbeteren, ondanks dat de onderneming vanwege de coronacrisis inkomsten uit roaming misliep.

1 uur geleden
Biden lijdt politieke nederlaag in Senaat met minimumlonen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden is er niet in geslaagd om de minimumlonen in de Verenigde Staten te verhogen als onderdeel van het nieuwe pakket met economische steunmaatregelen tegen de coronacrisis. De Senaat bepaalde dat Bidens plan in strijd is met de regels van het hogerhuis, maakte de Republikeinse senator Lindsey Graham donderdagavond (plaatselijke tijd) bekend.

3 uur geleden
Minder auto's en motoren verkocht in coronajaar

DEN HAAG (ANP) - Auto- en motorverkopers hebben flink veel last gehad van de coronacrisis. Na vijf jaar groei daalde de omzet over heel 2020 met bijna 7 procent ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bijna alle deelonderdelen van de auto- en motorsector hadden last van lockdowns en de sluiting van autofabrieken.

7 uur geleden
'Dip in huizenbouw geeft bouwonderneming financieel lucht'

AMSTERDAM (ANP) - Een dip in de huizenbouw geeft bouwondernemingen de komende jaren financieel lucht. Door dalende bouwkosten worden de marges in de bouw de komende jaren beter, voorspelt ABN AMRO in een nieuw rapport over de bouw voor de komende jaren.

7 uur geleden