Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote Amerikaanse techbedrijven komen met resultaten

Grote Amerikaanse techbedrijven komen met resultaten

AMSTERDAM (ANP) - De ogen van beleggers zijn woensdag gericht op Silicon Valley. Techbedrijven Apple, Facebook en Tesla openen allemaal de boeken.

Bij Apple gaat de blik naar de verkopen van de iPhone. Het nieuwste model werd door het coronavirus wat later geïntroduceerd, maar dat had als voordeel dat de hele introductie in het feestdagenkwartaal van het bedrijf viel, wat voor Apple het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar is. Bovendien zouden veel mensen hun vorige telefoon wat langer hebben gehouden totdat Apple een iPhone op de markt bracht die gebruik kan maken van 5G-netwerken.

Die zogenoemde 'supercyclus' en de introductie van nieuwe MacBook-computers met door Apple zelf ontwikkelde chips heeft naar verwachting geleid tot een record. Apple zou zeer goed een omzet van meer dan 100 miljard dollar hebben kunnen behaald in de afgelopen periode.

Voor Facebook geldt dat er mogelijk meer gebruikers zijn bijgekomen voor het sociale medium omdat mensen massaal aan huis zijn gekluisterd en in contact met elkaar willen blijven. Wel heeft het bedrijf mogelijk wat tegenwind door vertrekkende gebruikers van chatapp WhatsApp. Ook kwam Facebook door de bestorming van het Amerikaanse Capitool opnieuw volop in de aandacht te staan.

Bij Tesla, dat al verkoopcijfers heeft gemeld over 2020, wordt gekeken of de maker van elektrische auto's opnieuw winstgevend wist te zijn in het afgelopen kwartaal. Dat lukte eerder alleen door lucratieve deals met andere automakers om gezamenlijk de uitstoot op te geven. Die voorkwamen daarmee hoge boetes van de Europese Unie omdat ze anders niet aan de uitstooteisen voldeden. Tesla's elektrische auto's stoten geen CO2 uit en helpen zo de gemiddelde uitstoot van de verkochte auto's omlaag te brengen.

Topman Elon Musk werd dankzij de spectaculaire opmars van het aandeel Tesla eerder deze maand de rijkste man op aarde, voor Amazon-topman Jeff Bezos. Als aan bepaalde doelen wordt voldaan, kan Musk mogelijk een nieuw pakket aandelen ter waarde van 7 miljard dollar tegemoetzien.

Meer uit Financieel

Europese Commissie doet inval bij kunstgrasbedrijf TenCate

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft een inval gedaan bij kunstgrasproducent TenCate Grass uit Nijverdal. Dat laat topman Michael Vogel weten aan het ANP. Het onaangekondigde bezoek maakt deel uit van een breder onderzoek naar mogelijke kartelvorming door producenten van kunstgras voor sportvelden. Daarvoor zijn in verscheidene lidstaten van de Europese Unie invallen gedaan.

1 uur geleden
Hackers maken data personeel British Airways, BBC en Boots buit

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Een Russische hackersgroep heeft gegevens buitgemaakt van personeel van onder meer luchtvaartmaatschappij British Airways, omroep BBC en drogisterijketen Boots. De getroffen bedrijven hebben van hackersgroep Clop een week de tijd gekregen om te onderhandelen over losgeld. Is er dan nog niet betaald, dan zal de hackersgroep de gestolen gegevens publiceren.

1 uur geleden
Netflix stijgt op afwachtend Wall Street na positief rapport

NEW YORK (ANP) - Netflix behoorde woensdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Analisten van de Amerikaanse bank Wells Fargo kwamen met een positief rapport over de streamingdienst, waarin het koersdoel van het aandeel werd opgeschroefd tot 500 dollar. Dat is het hoogste koersdoel voor Netflix onder de Wall Street-analisten. Ook de kenners van JPMorgan verhoogden hun koersdoel voor het aandeel Netflix, dat 2,4 procent steeg.

1 uur geleden
Topman IEA: economie China belangrijkste factor voor olieprijs

PARIJS (ANP) - Oliekartel OPEC+ probeert met productieverlagingen de olieprijzen te stuwen, maar de economie van China is de belangrijkste factor voor de ontwikkelingen op de oliemarkt. Dat zei directeur Fatih Birol van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) tegen persbureau Bloomberg. China is namelijk 's werelds grootste olie-importeur en de vraag uit dat land heeft grote invloed op de oliemarkt.

2 uur geleden
Privacytoezichthouder bezorgd om ChatGPT, vraagt opheldering

DEN HAAG (ANP) - De makers van chatbot ChatGPT moeten duidelijkheid geven over de manier waarop de technologie is ontwikkeld. De Autoriteit Persoonsgegevens, de toezichthouder voor privacy, maakt zich zorgen en wil daarom opheldering van ontwikkelaar OpenAI. De waakhond "wil onder meer weten hoe OpenAI omgaat met persoonsgegevens bij het trainen van het onderliggende systeem".

3 uur geleden
Personeel drietal industriële bakkers staakt om cao-conflict

UTRECHT (ANP) - Het personeel van drie industriële bakkerijen staakt vanaf donderdagochtend 48 uur lang. Dat hebben vakbonden FNV en CNV aangekondigd nadat de werkgevers in de bakkersbranche een ultimatum om met een beter loonbod te komen hadden laten verlopen.

3 uur geleden
Groene reclamecampagne Shell verboden in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (BLOOMBERG) - De Britse reclametoezichthouder heeft de advertenties van enkele grote olieproducenten waaronder Shell bestempeld als greenwashing, wat betekent dat deze bedrijven zich duurzamer voordoen dan ze zijn. De reclames van Shell, het Spaanse Repsol en het Maleisische Petronas waarin de oliemaatschappijen hun investeringen in hernieuwbare energie aanprijzen zonder vermelding van de omvang van hun andere vervuilende activiteiten, zijn dan ook verboden in het Verenigd Koninkrijk.

3 uur geleden