Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grootscheepse patsercontrole: politie vindt drugs en neemt auto in beslag

Grootscheepse patsercontrole: politie vindt drugs en neemt auto in beslag

THOLEN - Politie, Belastingdienst, verschillende gemeenten, het Openbaar Ministerie (OM) en de Marechaussee hebben donderdag een integrale controle gehouden in het politiedistrict De Markiezaten. De controle was vooral bedoeld om criminelen uit de anonimiteit te halen en om informatie in te winnen. Daarnaast zijn drugs gevonden, telefoons en een auto in beslag genomen en drie personen zijn aangehouden.

Verschillende overheidsdiensten sloegen de handen ineen om in Roosendaal, Rucphen, Tholen en Bergen op Zoom controles te houden. Er werd met ANPR-auto’s rondgereden die via Automatic Number Plate Recognition kentekens herkennen. Hierbij werden verschillende voertuigen staande gehouden. In totaal werden 125 voertuigen aan de kant gezet en gecontroleerd.

Achtervolging

Agenten hebben vier mobiele telefoons van een bestuurder van een buitenlandse huurauto in beslag genomen voor nader onderzoek. Nadat een bestuurder weigerde te stoppen, zetten agenten de achtervolging in. In Rucphen probeerde een bestuurder aan de controle te ontkomen en zetten agenten een achtervolging in. Op de Amarildijk in Roosendaal reed het vluchtende voertuig tegen een bestelauto aan en gingen bestuurder en inzittende er vandoor. Beide inzittenden wisten te ontkomen, maar hun identiteit is bekend. In het achtergelaten voertuig werd later amfetaminepasta en hennep aangetroffen.

Trouwstoet

Op Tholen is een trouwstoet met 23 voertuigen wegens asociaal rijgedrag aan de kant gezet en werden alle inzittenden gecontroleerd. Agenten van het flexibel interventie team (FIT) van de Landelijke Eenheid vonden in een auto 500 gram hennep. Een 22-jarige en 24-jarige man uit België zijn hiervoor aangehouden. In de auto van een 55-jarige man uit Bergen op Zoom was een verborgen ruimte met daarin vijf kilogram hennep verstopt. De man is ingesloten voor verhoor. In Bergen op Zoom gaf een automobilist geen gehoor aan het verzoek de controlestraat in te rijden. Hierop zijn agenten achter deze auto aangereden. De auto is op de Noordsingel tegen een gevel geknald waarbij aanzienlijke schade is ontstaan. In het voertuig zijn een mes en een zaklamptaser aangetroffen. De 18-jarige bestuurder is aangehouden. 


Tijdens de controle is er volgens de politie veel informatie ingewonnen en werd er gekeken naar mogelijk crimineel verkregen vermogen.

Onverklaarbaar vermogen
Grote auto’s, dure kleding en een opzichtige levensstijl, onduidelijk is waar het vermogen vandaan komt. Mogelijk is het afkomstig uit criminele activiteiten, dan is iemand al gauw verdacht van witwassen. Daarom controleerden we op dit onverklaarbaar vermogen. Het afpakken van met strafbare feiten verkregen vermogen is een belangrijk onderdeel in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit. Veel delicten zijn gericht op geldelijk gewin. Geld is de drijfveer, het motief en de opbrengst van nagenoeg alle criminaliteit. Door vermogen af te pakken wordt duidelijk dat misdaad niet loont. Bovendien voorkomt het dat criminele winsten worden geherinvesteerd. Daarom werken onder meer de politie, gemeenten, de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie tijdens deze controles samen. Partners maken zich samen sterk om onzichtbare georganiseerde criminaliteit aan te pakken. Door informatie op te halen en te delen in een integrale aanpak, zowel via de strafrechtelijke, fiscale en bestuurlijke weg.

Meer uit Tholen

Niet één vervoerder wil vanaf 2025 het busvervoer regelen in Zeeland

ZEELAND - De provincie heeft geen enkele aanmelding ontvangen van een vervoerder die vanaf 2025 met de bus in Zeeland wil rijden. Afgelopen maandag werd al duidelijk dat de huidige busmaatschappij Connexxion geen interesse heeft in een nieuw contract. Het nieuwe plan van de provincie voor het openbaar vervoer lijkt een groot struikelblok voor veel busdiensten.

49 minuten geleden
Tholen opgenomen in herdenkingslijst voor meerdaagse Vrijheidsboulevards

THOLEN - Tholen staat op de lijst voor de Vrijheidsboulevards die vanaf volgend jaar mogelijk door Zeeland trekken. In 2024 en 2025 vieren we in Nederland dat het 80 jaar geleden is dat we bevrijd zijn van de Duitsers. De Vrijheidsboulevards, die meerdere dagen zullen duren en langs verschillende regio’s gaan, herdenken en vieren het einde van de Tweede Wereldoorlog.

5 uur geleden
Eerste 66 flexwoningen op Tholen zijn voor Oekraïense vluchtelingen

THOLEN - De gemeente wil op korte termijn 158 flexwoningen bouwen op Tholen voor bijvoorbeeld buitenlandse vluchtelingen en internationale werknemers. Dat heeft het college aan de raad voorgelegd. Meer dan zestig van deze woningen zijn in eerste instantie bedoeld voor Oekraïeners die zijn gevlucht voor de oorlog met Rusland.

8 uur geleden
Ab (64) lag bijna in de wieg met vogels: 'Ik ben ermee opgegroeid'

OUD-VOSSEMEER - Ab Ketting is een bevlogen vogelliefhebber van 64 jaar en de voorzitter van vogelvereniging De Vogelvrienden in Oud-Vossemeer. Hij doet dit vrijwilligerswerk al bijna veertig jaar lang. En de flabberende vogels vervelen hem nog steeds niet. “Het is gewoon leuk om ermee bezig te zijn. Ik heb bijna alle soorten gekweekt. Alleen geen papegaaien. Dat is niets voor mij.”

9 uur geleden
Nieuwe groene wijk naast de Nieuwe Postweg (N286) ervaart geluidsoverlast

THOLEN - Direct naast de N286 wil de gemeente 86 nieuwe woningen bouwen aan de Koningin Julianstraat in Tholen. Deze groene buurt komt achter een brede geluidswal, maar het geluid van de provinciale weg zal toch hoorbaar zijn in de wijk. Als verschillende maatregelen niet werken, overweegt de gemeente om een iets hoger geluidsniveau langs de weg toe te staan om toch de bouw van de huizen te kunnen realiseren.

12 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor gevallen persoon van paard aan Lange Kruisweg

SINT PHILIPSLAND - Bij een ongeval dinsdagavond is een persoon van een paard gevallen aan de Lange Kruisweg in Sint Philipsland. Dat bevestigen getuigen. Vanwege de ernst van de situatie is een traumahelikopter ingeschakeld.

20 uur geleden
Molenvliet voelt zich buitengesloten: 'Moet Tholen nou zo idioot groot worden?'

THOLEN - Bewoners van de buurtschap Molenvliet maken zich zorgen over de gevolgen van aangrenzende nieuwbouwprojecten voor hun leefomgeving. Ze zijn bang dat de rust wordt verstoord met de komst van nieuwe woonwijken tegen hun buurtschap. Ook zijn ze gefrustreerd omdat ze niet betrokken zijn bij de ontwikkeling van deze plannen, zo vertellen de bewoners in de gemeenteraad.

1 dag geleden