Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groot-Brittannië zet zich schrap voor tweede stormweekend

Groot-Brittannië zet zich schrap voor tweede stormweekend

LONDEN (ANP) - Groot-Brittannië verwacht hevige overlast van de storm Dennis, waarbij naar verwachting in een etmaal net zoveel regen valt als normaal gesproken in één maand. De tweede storm in een week zal veel overlast veroorzaken op de weg, het spoor en voor de luchtvaart. Er zijn al bijna driehonderd vluchten geannuleerd.

Golven van wel 30 meter hoog razen over de Atlantische Oceaan, voortgejaagd door orkaanwinden van 130 kilometer per uur, meldt het Amerikaanse Ocean Prediction Center.

Naar verwachting zullen in Groot-Brittannië op verschillende plaatsen overstromingen ontstaan, nadat vorige week door Ciara ook al honderden huizen waren ondergelopen. De Britse meteorologische dienst verwacht dat de schade dit keer nog groter is, omdat de bodem al is verzadigd en nu rekening moet worden gehouden met zware regenval, stormwinden en smeltende sneeuw. Op verschillende plaatsen is het leger ingezet.

De dienst waarschuwt voor levensgevaarlijke situaties door Dennis, die in Nederland waarschijnlijk minder heftig zal zijn.

Meer uit Buitenland

Israël: burgers bij aanval Rafah mogelijk omgekomen door brand

RAFAH (ANP/RTR) - De burgers die zondagavond bij de Palestijnse stad Rafah om het leven zijn gekomen, zijn mogelijk gestorven door een brand, zegt Israël. Dat vuur zou veroorzaakt zijn door een luchtaanval.

51 minuten geleden
Franse president verontwaardigd over Israëlische aanval bij Rafah

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron is "verontwaardigd" over de Israëlische aanval bij Rafah waar zondag 45 doden bij vielen. "Deze operaties moeten stoppen", schrijft hij op X.

1 uur geleden
FBI onderzoekt verkoop stukken British Museum via eBay

LONDEN (ANP) - De Amerikaanse FBI onderzoekt de verkoop van antieke voorwerpen die zijn gestolen uit het British Museum, schrijft de BBC. De museumstukken stonden te koop op het onlineplatform eBay.

2 uur geleden
Rusland meldt nieuwe veroveringen in oosten van Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Rusland heeft nieuwe militaire successen geclaimd in het oosten van Oekraïne. De strijdkrachten veroverden daar de plaatsen Ivanivka in de regio Charkiv en Netajlove in Donetsk, zegt het Russische ministerie van Defensie.

2 uur geleden
Oekraïense drone raakt Russische radar op recordafstand

ORSK (ANP/RTR) - Een Oekraïense drone heeft volgens een inlichtingenbron in Kyiv een Russisch radarsysteem in Orsk geraakt. Dat is een stad die op meer dan 1500 kilometer van de grens met Oekraïne ligt en dat zou een recordafstand zijn voor de Oekraïense drone.

2 uur geleden
Polen presenteert plannen voor versterking oostelijke grens

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen heeft plannen gepresenteerd om de grens met Rusland en Belarus te versterken. Er moeten onder meer verdedigingswerken worden aangelegd. Minister van Defensie Wladyslaw Kosiniak-Kamysz sprak over de grootste operatie om de Poolse oostgrens, en daarmee de oostelijke NAVO-flank, weerbaarder te maken sinds 1945.

2 uur geleden
China en Zuid-Korea willen denuclearisatie Koreaans schiereiland

SEOUL (ANP/AFP) - China, Zuid-Korea en Japan hebben op een zeldzame top uitgesproken voor de "denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland" te zijn. De vrede daar "is in ons gezamenlijk belang en onze gezamenlijke verantwoordelijkheid", schrijven de landen in een verklaring.

2 uur geleden