Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groningen wil vaste maatregel na overtreding studentenvereniging

Groningen wil vaste maatregel na overtreding studentenvereniging

GRONINGEN (ANP) - Als een Groningse studentenvereniging de regels overtreedt, moet duidelijk zijn welke maatregel daarop volgt. Dat wil de Groningse gemeenteraad, die naar aanleiding van nieuwe ongeregeldheden bij vereniging Vindicat begin deze maand in meerderheid stemde voor een ‘escalatieladder’. Bij iedere stap op die ladder zou dan een vaste maatregel horen, die voor alle Groningse studentenverenigingen moet gaan gelden.

Burgemeester Koen Schuiling was geen voorstander van de motie. Eerst wil hij in gesprek met studentenverenigingen om te kijken waarom de ongeregeldheden plaatsvinden. Uiteindelijk zou dat volgens Schuiling kunnen leiden tot iets als een escalatieladder. De burgemeester zei ook te willen kijken naar wat de gemeente kan doen om ongeregeldheden te voorkomen. Hij noemde bijvoorbeeld het stellen van extra eisen aan vergunningen voor feesten.

Vindicat kwam begin deze maand in opspraak, nadat een feest van de studentenvereniging was ontaard in een bedreigende situatie voor buschauffeurs. Studenten namen flesjes bier en sigaretten mee de bus in, droegen geen mondkapjes, checkten niet in en veiligheidshamers werden uit de houders gehaald. Uiteindelijk heeft de politie volgens de burgemeester moeten optreden om de situatie weer rustig te krijgen. Eerder was er ophef rondom de vereniging vanwege een zogenoemde bangalijst, waarop namen van vrouwelijke leden met foto, contactgegevens en hun bedprestaties stonden.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 4 dagen geleden
Die bezopen , brallende student diknekken van Vindicat zouden een s echt tot de orde moeten worden geroepen . Met zware straffen per overtreding . Was die Schuiling soms ook braller student in Groningen ?? Of ergens anders bij zo een eng studenten clubje ? Kijk de gemeente kan net als bij andere ongeregeld heden de ME erbij roepen om ze in elkaar en uit elkaar te slaan

Meer uit Binnenland

Onderzoek naar instorten tribune NEC, aanhoudingen na rellen

NIJMEGEN (ANP) - De eerste voetbalderby na ruim vier jaar tussen NEC en Vitesse is zondag flink uit de hand gelopen. Bij het Goffertstadion in Nijmegen braken rellen uit, waarbij vele tientallen NEC-aanhangers de confrontatie met de politie zochten na de verloren wedstrijd (0-1). Vitesse-supporters kwamen met de schrik vrij toen het onderste deel van de tribune waarop ze aan het springen waren, instortte.

4 uur geleden
Acht aanhoudingen bij woondemonstratie Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij de woondemonstratie in Rotterdam zijn acht mensen mensen door de politie aangehouden wegens opruiing, belediging en verboden wapenbezit. Na de aanhoudingen keerde de rust weer.

7 uur geleden
Honderden demonstranten Nederland in Verzet trekken door Utrecht

UTRECHT (ANP) - Ongeveer vijfhonderd demonstranten zijn zondagmiddag met Nederlandse vlaggen, gele paraplu's en borden met teksten als 'Unvaccinated Lives Matter' door de binnenstad van Utrecht getrokken. Ze werden daarbij begeleid door de politie, die een groot deel van het centrum van de stad voor fietsers tijdelijk had afgezet.

10 uur geleden
Nederlandse oorlogsveteraan voltooit monstertocht op blote voeten

SYDNEY (ANP) - De Nederlandse Afghanistanveteraan Anton Nooteboom (34) heeft zondag een monstertocht van 3000 kilometer op zijn blote voeten door Australië voltooid. De uit het Zeeuwse Goes afkomstige 'Barefoot Dutchman', die in 2015 naar Australië vertrok, liep vijf maanden lang gemiddeld 25 kilometer per dag en haalde 75.000 Australische dollar (ongeveer 48.000 euro) op voor de mentale gezondheid van mannen.

11 uur geleden
Marechaussee heeft het op Schiphol druk met nooddocumenten

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee heeft het op Schiphol erg druk met mensen die voor hun reis een nooddocument nodig hebben omdat hun paspoort niet meer geldig is of omdat ze er geen bij zich hebben. Volgens een woordvoerster is het zondag heel druk op de luchthaven "en dat zien we daar ook terug". Als het bij die afdeling druk is levert dat, zo zegt ze, ook extra vertraging op.

14 uur geleden
Rotterdam toneel van tweede grote woondemonstratie

ROTTERDAM (ANP) - Onder het motto 'Huizen voor mensen, niet voor winst' organiseren zestien maatschappelijke organisaties zondagmiddag een protest dat ze een woonopstand noemen. Na een eerste grote demonstratie in Amsterdam op 12 september hopen de organisatoren nu duizenden betogers naar het Afrikaanderpark in Rotterdam te trekken.

20 uur geleden
Afgelopen dag 3737 nieuwe coronagevallen, meer dan weekgemiddelde

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 3737 meldingen gekregen van mensen met een positieve coronatest.

1 dag geleden