Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grond gekocht voor nieuw, markant politiebureau

Grond gekocht voor nieuw, markant politiebureau

MIDDELBURG - Eind 2022 staat er bij de entree van Middelburg een nieuw gebouw van de politie. Ze tekende hiervoor vrijdag de koopovereenkomst voor 10.000 vierkante meter bouwgrond bij de Mortiere. “Dit is een fantastische plek bij belangrijke uitvalswegen”, zegt districtschef Ronald Weydema. Er werken straks zo’n 400 agenten in het nieuwe pand.

In de nieuwbouw wordt onder meer het basisteam van Walcheren gehuisvest en de recherche en zedenpolitie. Hoe het pand eruit gaat zien, is nog onbekend. De politie moet nog een architect voor het project aantrekken. Wel wordt het een opvallend complex, stelt Weydema. “Zeeland miste een beeldbepalend gebouw van de politie. Dat komt er nu.”

Zichtbaar

Burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg - de politie heeft de grond van de gemeente gekocht - is blij met het nieuwbouwplan op de plek langs de A58. “De vorming van de Nationale Politie heeft burgemeesters kopzorgen gekost, omdat veel nu centraal wordt geregeld. Wat blijft er over voor Zeeland? Veel politiegebouwen zijn gedateerd en niet goed herkenbaar. Met deze nieuwbouw blijft de politie zichtbaar op straat, maar ook in gebouwen. Dat is belangrijk.”

Vlissingen

Weydema laat weten dat Vlissingen ook een bureau houdt, al dan niet op dezelfde locatie. “Dat is een apart project, maar als de nieuwbouw hier klaar is, is er ook een nieuw bureau in Vlissingen.”

Nieuwdorp

De politie bezit nu zo’n 45 procent van het perceel langs de Mortiereboulevard, naast Mini Mundi. Ze heeft een optie genomen op de overige grond. Hier hoopt ze het trainingscentrum van Vlissingen-Oost naartoe te verhuizen. De politie doet momenteel landelijk onderzoek naar haar trainingslocaties en er is volgens een politiewoordvoerder een ‘aanzienlijke kans’ dat er in Middelburg een trainingscentrum komt. “Dat is nog niet zeker, maar daar geloven wij in en daarom hebben we een optie genomen op de rest van het perceel.” 

Meer uit Reimerswaal

Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

9 uur geleden
Nieuwe naam voor Fruitteeltmuseum Kapelle: Zeeuws Fruit Museum

KAPELLE - Het Fruitteeltmuseum in Kapelle heeft vrijdag haar nieuwe naam onthuld: Zeeuws Fruit Museum.

10 uur geleden
Bromfietser naar ziekenhuis na botsing met auto in Kruiningen

KRUININGEN - Een bromfietser is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Kruiningen.

14 uur geleden
'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

1 dag geleden
Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

1 dag geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

2 dagen geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

2 dagen geleden