Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grond gekocht voor nieuw, markant politiebureau

Grond gekocht voor nieuw, markant politiebureau

MIDDELBURG - Eind 2022 staat er bij de entree van Middelburg een nieuw gebouw van de politie. Ze tekende hiervoor vrijdag de koopovereenkomst voor 10.000 vierkante meter bouwgrond bij de Mortiere. “Dit is een fantastische plek bij belangrijke uitvalswegen”, zegt districtschef Ronald Weydema. Er werken straks zo’n 400 agenten in het nieuwe pand.

In de nieuwbouw wordt onder meer het basisteam van Walcheren gehuisvest en de recherche en zedenpolitie. Hoe het pand eruit gaat zien, is nog onbekend. De politie moet nog een architect voor het project aantrekken. Wel wordt het een opvallend complex, stelt Weydema. “Zeeland miste een beeldbepalend gebouw van de politie. Dat komt er nu.”

Zichtbaar

Burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg - de politie heeft de grond van de gemeente gekocht - is blij met het nieuwbouwplan op de plek langs de A58. “De vorming van de Nationale Politie heeft burgemeesters kopzorgen gekost, omdat veel nu centraal wordt geregeld. Wat blijft er over voor Zeeland? Veel politiegebouwen zijn gedateerd en niet goed herkenbaar. Met deze nieuwbouw blijft de politie zichtbaar op straat, maar ook in gebouwen. Dat is belangrijk.”

Vlissingen

Weydema laat weten dat Vlissingen ook een bureau houdt, al dan niet op dezelfde locatie. “Dat is een apart project, maar als de nieuwbouw hier klaar is, is er ook een nieuw bureau in Vlissingen.”

Nieuwdorp

De politie bezit nu zo’n 45 procent van het perceel langs de Mortiereboulevard, naast Mini Mundi. Ze heeft een optie genomen op de overige grond. Hier hoopt ze het trainingscentrum van Vlissingen-Oost naartoe te verhuizen. De politie doet momenteel landelijk onderzoek naar haar trainingslocaties en er is volgens een politiewoordvoerder een ‘aanzienlijke kans’ dat er in Middelburg een trainingscentrum komt. “Dat is nog niet zeker, maar daar geloven wij in en daarom hebben we een optie genomen op de rest van het perceel.” 

Meer uit Reimerswaal

De Kromme Spaak in Kapelle na flinke uitbreiding heropend: 'We blijven inzetten op groei en innovatie'

KAPELLE – Dankzij een grote verbouwing is De Kromme Spaak in Kapelle weer klaar voor de toekomst. De rijwielhandel is met een oppervlakte van bijna duizend vierkante meter de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste fietsspecialisten in de regio. De Kromme Spaak is een echt familiebedrijf waar vakmanschap, kwaliteit, klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel staan.

10 uur geleden
Bulgaar krijgt 18 jaar cel voor doodslag Kees van Schaik (65) uit Rilland

RILLAND - Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeelt een 43-jarige man uit Bulgarije tot 18 jaar gevangenisstraf voor doodslag op de 65-jarige Kees van Schaik uit Rilland in 2017. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde eerder 17 jaar cel op. ‘Gelet op zijn leidende rol, zijn houding tijdens het proces en het feit dat hij in het buitenland eerder is veroordeeld, maakt de straf hoger’, laat het gerechtshof woensdag weten.

1 dag geleden
Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

2 dagen geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

2 dagen geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

3 dagen geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

3 dagen geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

5 dagen geleden