Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grol zou het liefst vluchten en direct naar huis vliegen

Grol zou het liefst vluchten en direct naar huis vliegen

TOKIO (ANP) - Henk Grol stapte na zijn nederlaag op de Olympische Spelen het liefst direct in het vliegtuig richting Amsterdam. Zaterdag rest de Nederlandse judoka's echter nog de teamwedstrijd, waarin uitgerekend Oezbekistan de eerste tegenstander is. Grol werd vrijdag op ontluisterende wijze verslagen door de Oezbeek Bekmurod Oltiboev, die Grol al na 25 seconden op zijn rug had liggen.

"Het liefst zou ik vanavond nog naar huis vliegen. Maar ik kan moeilijk vluchten, want ik mag de bubbel niet uit", aldus Grol. "Waarom ik wil vluchten? Dan hoef ik er niet meer over te praten. Zolang ik hier ben, moet ik iedereen toch een soort van uitleg geven."

Grol had zijn loopbaan willen bekronen met een gouden plak, maar hij kwam bedrogen uit. "Hoe ik dit ga verwerken? Dat ga ik op mijn manier doen, hier is geen draaiboek voor. Het is nu een kwestie van de dag doorkomen en hopen dat het snel morgen is."

Gemengde landenwedstrijd

Bij het verlaten van de tatami schoot er van alles door het hoofd van de 36-jarige Grol. "Dan zakt de wereld onder je vandaan en natuurlijk schiet je hele carrière door je heen. Het verhaal van deze Spelen? Gewoon verloren, niet goed genoeg."

Zaterdag komt Grol echt voor het laatst in actie, als Nederland het opneemt in de gemengde landenwedstrijd. "Ik ben hier voor mijn individuele klasse, maar het is natuurlijk geweldig om als team een medaille winnen. En ik ben natuurlijk nog fris", aldus Grol. "Maar nee, dat kan deze Spelen niet voorzien van glans."

Spanning

Grol kan terugkijken op een fraaie loopbaan; hij werd twee keer derde op de Spelen en was drie keer finalist op de WK. "Ik hou er niet van om over mezelf te praten, maar ik ben tevreden met mijn carrière, al had ik graag nog iets meer gewonnen. Maar ik ben vier keer op de Spelen geweest en heb twee keer een medaille gepakt. De afgelopen twee jaar heb ik het goed gedaan in het circuit; ik heb mega veel medailles opgehaald en ben de enige die op deze leeftijd nog mee kan. Ik had het hier graag willen laten zien."

Grol bekende dat hij in aanloop naar toernooien moeite had om om te gaan met de spanning. "Ik maak het op de wedstrijddagen best wel goed. Maar het is een struggle met mezelf in de weken ervoor. Ik ga de jongens missen waar ik dagelijks mee werk. Maar de spanning, daar ben ik wel klaar mee."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Favoriet Schloesser als nummer 2 door op WK boogschieten

YANKTON (ANP) - Handboogschutter Mike Schloesser heeft in de kwalificaties bij de wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Yankton meteen zijn vorm getoond. De favoriet voor de wereldtitel in de discipline compound zette met 700 punten de tweede score neer. Alleen de Turk Evren Cagiran schoot met 705 punten iets scherper. Als gevolg van zijn hoge ranking stroomt Schloesser in het individuele toernooi door naar de laatste 32 in de knock-outfase.

2 uur geleden
Kickbokser Verhoeven vergelijkt Overeem met oude auto

UTRECHT (ANP) - Kickbokser Rico Verhoeven kan bijna niet wachten totdat hij op 23 oktober in het Gelredome zijn wereldtitel mag verdedigen tegen Alistair Overeem. "Het is een beetje een gevecht tussen een nieuwe en oude auto", zei hij op een persconferentie in Utrecht. "Maar een nieuwe auto is nu eenmaal frisser en sneller en heeft minder kilometers op de teller. Maar voor zijn leeftijd heeft Alistair een geweldige conditie."

11 uur geleden
Volleyballers mogen aan WK 2022 in Rusland meedoen

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse volleyballers mogen volgend jaar meedoen aan het WK in Rusland. Oranje heeft van de wereldvolleybalbond FIVB de bevestiging gekregen dat de huidige positie op de wereldranglijst voldoende is voor deelname aan het toernooi dat in de zomer van 2022 in tien Russische steden wordt gehouden (26 augustus - 11 september).

14 uur geleden
Verstappen: er is nog niks verloren door gridstraf

SOTSJI (ANP) - Max Verstappen heeft in de voorbereiding op de GP van Rusland, komende zondag in Sotsji, niet veel zin meer om terug te blikken op de spraakmakende aanrijding met Lewis Hamilton. "Je kunt reflecteren wat je wilt, maar het is belangrijk om vooruit te kijken en te blijven pushen", laat de WK-leider weten.

15 uur geleden
Geurts, Van Pol, Veerman en Visser naar WK turnen

BEEKBERGEN (ANP) - Elze Geurts, Vera van Pol, Sanna Veerman en Naomi Visser gaan Nederland vertegenwoordigen bij de WK turnen, half oktober in Japan. Zij hebben zich eerder deze maand laten gelden tijdens twee WK-kwalificatiewedstrijden in Rotterdam.

17 uur geleden
Polman terug in handbalselectie, Abbingh ontbreekt

ARNHEM (ANP) - Handbalster Estavana Polman sluit weer aan bij het Nederlands vrouwenteam in aanloop naar de interlands in oktober tegen Belarus en Griekenland. De vedette van Oranje is weer voldoende hersteld van haar knieblessure. Polman zal voorzichtig opbouwen; ze speelt beide wedstrijden nog niet mee, maar zal wel de trainingen volgen.

18 uur geleden
Marathon Amsterdam gaat definitief door op 17 oktober

AMSTERDAM (ANP) - De marathon van Amsterdam kan definitief doorgaan op 17 oktober. Het stadsbestuur heeft toestemming gegeven om het hardloopevenement in de hoofdstad te organiseren, meldt organisator Le Champion.

19 uur geleden