Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grol zou het liefst vluchten en direct naar huis vliegen

Grol zou het liefst vluchten en direct naar huis vliegen

TOKIO (ANP) - Henk Grol stapte na zijn nederlaag op de Olympische Spelen het liefst direct in het vliegtuig richting Amsterdam. Zaterdag rest de Nederlandse judoka's echter nog de teamwedstrijd, waarin uitgerekend Oezbekistan de eerste tegenstander is. Grol werd vrijdag op ontluisterende wijze verslagen door de Oezbeek Bekmurod Oltiboev, die Grol al na 25 seconden op zijn rug had liggen.

"Het liefst zou ik vanavond nog naar huis vliegen. Maar ik kan moeilijk vluchten, want ik mag de bubbel niet uit", aldus Grol. "Waarom ik wil vluchten? Dan hoef ik er niet meer over te praten. Zolang ik hier ben, moet ik iedereen toch een soort van uitleg geven."

Grol had zijn loopbaan willen bekronen met een gouden plak, maar hij kwam bedrogen uit. "Hoe ik dit ga verwerken? Dat ga ik op mijn manier doen, hier is geen draaiboek voor. Het is nu een kwestie van de dag doorkomen en hopen dat het snel morgen is."

Gemengde landenwedstrijd

Bij het verlaten van de tatami schoot er van alles door het hoofd van de 36-jarige Grol. "Dan zakt de wereld onder je vandaan en natuurlijk schiet je hele carrière door je heen. Het verhaal van deze Spelen? Gewoon verloren, niet goed genoeg."

Zaterdag komt Grol echt voor het laatst in actie, als Nederland het opneemt in de gemengde landenwedstrijd. "Ik ben hier voor mijn individuele klasse, maar het is natuurlijk geweldig om als team een medaille winnen. En ik ben natuurlijk nog fris", aldus Grol. "Maar nee, dat kan deze Spelen niet voorzien van glans."

Spanning

Grol kan terugkijken op een fraaie loopbaan; hij werd twee keer derde op de Spelen en was drie keer finalist op de WK. "Ik hou er niet van om over mezelf te praten, maar ik ben tevreden met mijn carrière, al had ik graag nog iets meer gewonnen. Maar ik ben vier keer op de Spelen geweest en heb twee keer een medaille gepakt. De afgelopen twee jaar heb ik het goed gedaan in het circuit; ik heb mega veel medailles opgehaald en ben de enige die op deze leeftijd nog mee kan. Ik had het hier graag willen laten zien."

Grol bekende dat hij in aanloop naar toernooien moeite had om om te gaan met de spanning. "Ik maak het op de wedstrijddagen best wel goed. Maar het is een struggle met mezelf in de weken ervoor. Ik ga de jongens missen waar ik dagelijks mee werk. Maar de spanning, daar ben ik wel klaar mee."

Meer uit Sport

Braziliaanse voetbalbond walgt van banaan op veld in Parijs

PARIJS (ANP) - De Braziliaanse voetballer Richarlison heeft dinsdag tijdens de oefeninterland in Parijs tegen Tunesië een banaan naar zich toegeworpen gekregen. Voorzitter Ednaldo Rodrigues van de Braziliaanse voetbalbond ziet dat als een teken van racisme en sprak in een bericht op Twitter zijn afkeur uit.

11 uur geleden
Vader van meisjes: Van der Poel mag boos zijn, maar niet dit doen

SYDNEY (ANP) - De vader van de Australische meisjes die zaterdagavond in een hotel in Sydney werden aangevallen door Mathieu van der Poel, vindt het logisch dat de Nederlandse wielrenner boos was. "Hij had alle recht om boos te zijn. Maar niet om te doen wat hij deed", zegt de vader in Australische media. "Het zijn kleine meisjes en hij is heel groot."

12 uur geleden
Gehavende selectie handbalsters voor Golden League

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse handbalsters bereiden zich met een gehavende selectie voor op de komende interlands in de Golden League tegen Noorwegen, Denemarken en Zwitserland. Bondscoach Per Johansson zag vlak voor de oefenstage ook Dione Housheer en Harma van Kreij met blessures wegvallen. Hij mist al de geblesseerde Danick Snelder en Larissa Nusser en kan ook geen beroep doen op Lois Abbingh en Tess Wester wegens zwangerschappen.

15 uur geleden
Tennisser Griekspoor verliest na sterke start in Tel Aviv

TEL AVIV (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor is uitgeschakeld in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Tel Aviv. De 26-jarige Nederlander, als achtste geplaatst op het Israëlische hardcourttoernooi, moest het na een sterke start afleggen tegen de Canadees Vasek Pospisil die als 'lucky loser' uit de kwalificaties was toegelaten: 6-4 6-7 (3) 5-7.

15 uur geleden
Raceteam Van Eerd trekt zich terug voor race in Verenigde Staten

ATLANTA (ANP) - Het door Frits van Eerd opgezette Racing Team Nederland heeft zich teruggetrokken voor een langeafstandsrace van deze week in de Verenigde Staten. Van Eerd (55) werd twee weken geleden gearresteerd als verdachte in een witwaszaak. De Jumbo-topman werd na een paar dagen weer vrijgelaten, maar besloot enkele dagen later om zich tijdelijk terug te trekken als algemeen directeur van de supermarktketen.

16 uur geleden
Handbalster Polman heeft elke training 'smile op haar gezicht'

ARNHEM (ANP) - Handbalvedette Estavana Polman is na een roerige periode eindelijk in rustig vaarwater gekomen, zoals ze zelf zegt. "Ik heb het heel erg naar mijn zin bij mijn nieuwe club Nykøbing. Ik geniet weer van het spelletje, kan weer gewoon lekker handballen", zegt de 30-jarige opbouwspeelster, die door bondscoach Per Johansson is opgeroepen voor de komende oefeninterlands tegen Noorwegen en Denemarken.

16 uur geleden
Kipchoge naar marathon Londen, maar niet om te lopen

LONDEN (ANP) - Een week nadat hij in Berlijn zijn eigen wereldrecord had aangescherpt, is Eliud Kipchoge ook aanwezig bij de marathon van Londen. De 37-jarige Keniaan gaat niet voor de tweede keer in een week een wedstrijd over 42,195 kilometer lopen, maar komt zaterdag in de Engelse hoofdstad de medailles uitreiken bij de mini-marathon voor kinderen. Een dag later vindt de marathon van Londen plaats.

17 uur geleden