Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groepsactiviteiten voor iedereen in Reimerswaal

Groepsactiviteiten voor iedereen in Reimerswaal

KRUININGEN - Na een succesvolle proef blijven dagbestedingsactiviteiten bij zorggroep Ter Weel in Reimerswaal toegankelijk voor iedereen. Deze activiteiten hebben daarom maandag een nieuwe naam gekregen: Gast & Hof.

In juni startten de gemeente Reimerswaal en Ter Weel een experiment waarbij ze de dagbesteding in Rilland, Yerseke en Kruiningen - dit zijn gratis activiteiten, zoals sport en spel en creatieve bijeenkomsten voor inwoners met een zorgindicatie - openstelden voor alle inwoners die het leuk vinden om bij deze activiteiten aan te schuiven.

Tijd

Dit bespaart de zorgorganisatie enerzijds administratieve rompslomp en anderzijds maakt het de doelgroep voor de activiteiten groter. 'Omdat we de drempel verlagen voor mensen van buitenaf om deel te nemen, worden de activiteiten levendiger', laat een gemeentewoordvoerder weten. 'En minder bureaucratie betekent meer tijd voor de gasten van de dagbesteding.'

Structureel

Het omzetten van de proef in een structurele voorziening is maandag gevierd met het onthullen van de nieuwe naam. Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal en Coby Traas van Ter Weel bezochten de drie dagbestedingslocaties, Hof Cruninghe in Kruiningen, De Nieuwe Vliedberg in Rilland en Moerzicht in Yerseke, om de naam bekend te maken.

Meer uit Reimerswaal

Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

12 uur geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

13 uur geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

2 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

3 dagen geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

5 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

5 dagen geleden