Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groepsactiviteiten voor iedereen in Reimerswaal

Groepsactiviteiten voor iedereen in Reimerswaal

KRUININGEN - Na een succesvolle proef blijven dagbestedingsactiviteiten bij zorggroep Ter Weel in Reimerswaal toegankelijk voor iedereen. Deze activiteiten hebben daarom maandag een nieuwe naam gekregen: Gast & Hof.

In juni startten de gemeente Reimerswaal en Ter Weel een experiment waarbij ze de dagbesteding in Rilland, Yerseke en Kruiningen - dit zijn gratis activiteiten, zoals sport en spel en creatieve bijeenkomsten voor inwoners met een zorgindicatie - openstelden voor alle inwoners die het leuk vinden om bij deze activiteiten aan te schuiven.

Tijd

Dit bespaart de zorgorganisatie enerzijds administratieve rompslomp en anderzijds maakt het de doelgroep voor de activiteiten groter. 'Omdat we de drempel verlagen voor mensen van buitenaf om deel te nemen, worden de activiteiten levendiger', laat een gemeentewoordvoerder weten. 'En minder bureaucratie betekent meer tijd voor de gasten van de dagbesteding.'

Structureel

Het omzetten van de proef in een structurele voorziening is maandag gevierd met het onthullen van de nieuwe naam. Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal en Coby Traas van Ter Weel bezochten de drie dagbestedingslocaties, Hof Cruninghe in Kruiningen, De Nieuwe Vliedberg in Rilland en Moerzicht in Yerseke, om de naam bekend te maken.

Meer uit Reimerswaal

Twee voertuigen afgesleept na kopstaartbotsing A58 bij Kruiningen

KRUININGEN - In de staart van een file die was ontstaan door de afsluiting van de Vlaketunnel is woensdagavond een ongeval gebeurd op de snelweg A58 bij Kruiningen.

5 uur geleden
Onwel geworden man rijdt bij Kapelle van A58 en overlijdt

KAPELLE - Op de linkerbaan van de snelweg A58 bij Kapelle is woensdagmorgen een man overleden nadat hij achter het stuur onwel werd en van de weg raakte. Dat heeft de politie bevestigd.

1 dag geleden
De Zwarte Dame in Kruiningen 'gastvrouw' halve finale schoolschaak

KRUININGEN - Op 1 juni strijkt de halve finale van het Nederlandse schaakkampioenschap onder scholen neer in Kruiningen. Een unieke gebeurtenis, want daarvoor word je als vereniging niet zomaar uitgekozen. Afgelopen zaterdag was er ook al een jeugdcompetitie bij de club (foto) en het jeugd-ledenaantal blijft stijgen, en dat allemaal terwijl het jeugdsegment pas sinds kort weer nieuw leven in is geblazen.

2 dagen geleden
Vrachtwagen vast in berm bij rotonde Vierwegen

KAPELLE - Een Poolse vrachtwagen met ruim dertig ton uien is maandagavond vast komen te zitten in de berm bij de rotonde van de Vierwegen bij Kapelle.

2 dagen geleden
Oudste inwoner Reimerswaal, Han Bogaard, blaast 102 kaarsjes uit

KRABBENDIJKE - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal bracht vrijdag in Krabbendijke een bezoek aan Han Bogaard om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Han mag zich met zijn 102 jaar de oudste inwoner van gemeente Reimerswaal noemen. 

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week komt deze keer uit Yerseke Moer

KAPELLE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode wordt deze eer opgesierd door een foto van Annie van Es uit Kapelle.

4 dagen geleden
Open dag zaterdag bij KNRM Hansweert

HANSWEERT - KNRM-reddingstation Hansweert opent haar deuren tijdens de reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

1 week geleden