Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groepje jongeren pleegt vernielingen aan auto's en woningen

Groepje jongeren pleegt vernielingen aan auto's en woningen

VLISSINGEN - Een groepje jongeren heeft woensdagavond vernielingen aangericht in Vlissingen.

Rond 23.00 uur kwamen bij de politie verschillende meldingen binnen dat het groepje jongeren op de fiets vernielingen pleegde door met stenen tegen auto's en woningen aan te gooien. De eerste meldingen kwamen uit de buurt van de Wilhelmina Druckerlaan. Later werd ook gemeld dat vermoedelijk hetzelfde groepje ook in de Vrijburgstraat zou huishouden.

Een van de melders fietste de vernielers achterna en belde in de tussentijd met de politie. Er werd een beschrijving van de jongens doorgegeven en ter hoogte van de Kleiweg kregen zij in de gaten dat de politie hen op de hielen zat. Het groepje verspreidde zich toen, maar één van hen kon worden aangehouden. Het gaat om een jongen van 14 uit Vlissingen. Zijn ouders zijn in kennis gesteld van zijn aanhouding omdat hij minderjarig is. Hij wordt donderdag verder gehoord over zijn betrokkenheid.

Door één slachtoffer is al aangifte gedaan van vernieling van zijn auto. Het is nog niet bekend of er meer beschadigd zijn, maar mogelijk wordt dit donderdag duidelijk. 

Meer uit Vlissingen

Expositie 'Redders op Zee: 200 jaar KNRM' geopend in Muzeeum

VLISSINGEN - In het Maritiem Muzeeum Zeeland is de tentoonstelling 'Redders op Zee: 200 jaar KNRM' geopend. Deze expositie staat geheel in het teken van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Zeeland en belicht zowel het heden als het verleden van deze belangrijke vrijwilligersorganisatie. De tentoonstelling is een eerbetoon aan de cruciale rol van de redders, die al twee eeuwen lang klaarstaan bij noodmeldingen op zee.

3 uur geleden
John's Men & Women zaterdag voor het laatst open; Janneke en John de Korte gaan genieten van pensioen

OOST-SOUBURG - Een begrip in Oost-Souburg en daarbuiten houdt op te bestaan. Zaterdag is John's Men & Women voor de allerlaatste keer open. Na bijna veertig jaar zelfstandig ondernemen gaan Janneke (65) en John (67) de Korte genieten van hun pensioen.

6 uur geleden
Zaterdag is er weer Festival aan Zee op het Badstrand

VLISSINGEN - Paul Elstak, Snelle, Die Ene Sjors en Team Peach zijn slechts enkele namen van de artiesten die zaterdag 25 mei optreden op de derde editie van Festival aan Zee. Organisator Martin Priem meldt dat het festival vergelijkbaar is als de vorige editie, met als verschil dat er een extra creative area is toegevoegd.

8 uur geleden
Ska met Natty Bo in de Piek

Ska met Natty Bo in de Piek

1 dag geleden
Bijzonder concert Vlijt & Friends in Sint Jacobskerk

VLISSINGEN - Vrijdag 24 mei geeft muziekvereniging Vlijt & Volharding uit Oost-Souburg in samenwerking met diverse gasten een concert in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Het concert is ter gelegenheid van het 25-jarig dirigentschap van de Souburgse dirigent Albert-John Vervorst. 

1 dag geleden
Douane onderschept 497 kilo cocaïne in Vlissingse haven

VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen heeft de Douane op zaterdag 18 mei een grote partij cocaïne onderschept. Bij een controle werd 497 kilo van de drugs aangetroffen, verborgen in een lading bananen afkomstig uit Ecuador.

1 dag geleden
Gemeente pleit voor behoud Lijn 57

OOST-SOUBURG - De gemeente Vlissingen heeft er bij vervoersmaatschappij Connexxion op aangedrongen dat Lijn 57 behouden moet blijven voor Oost-Souburg. Met ingang van 2026, wanneer de nieuwe busconcessie ingaat, wilde Connexxion de buslijn opheffen. "Dat het grootste dorp van Zeeland geen volwaardige busverbinding meer zou hebben is natuurlijk ongehoord," aldus wethouder Albert Vader.

1 dag geleden