Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groep 7/8 van CNS De Regenboog maakt Natte Laarzentocht

Groep 7/8 van CNS De Regenboog maakt Natte Laarzentocht

THOLEN - De vrijdag voor de herfstvakantie is groep 7/8 van CNS De Regenboog uit Tholen op excursie gegaan. Dit keer werd een bezoek gebracht aan het schor en slik van de Krabbenkreek.

Na de gastles van George Koenders op donderdag 21 oktober jl. over het ontstaan van Zeeland, was het een dag later tijd om de natuur in te trekken. Groep 7/8 van CNS De Regenboog bracht o.l.v. enkele gidsen een bezoek aan het schor en slik van de Krabbenkreek.

Tijdens een twee uur durende wandeltocht over het schor en slik konden de kinderen aan den lijve ondervinden wat zo’n schorrenlandschap nu precies is. Er werd onderweg van alles geproefd. Met name lamsoor en de laatste restjes zeekraal vielen bij de leerlingen in de smaak.

Hoewel er een krachtige wind stond, genoten de kinderen van het buiten zijn. De vies wordende en soms natte kleding mocht de pret niet drukken. 

Na afloop van deze Natte Laarzentocht was het tijd voor de lunch. De leerlingen hadden allemaal boterhammen meegenomen. In de luwte van de dijk werden deze met smaak opgegeten. 

Daarna was het tijd om weer naar Tholen te gaan. Een zestal ouders, die het rijden en begeleiden mogelijk hadden gemaakt, bracht groep 7/8 terug naar de Brede School. Het was een leuke afsluiting van de eerste schoolweken.

Meer uit Tholen

Prachtige vogels bewonderen op vierde vogelbeurs Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Heb je altijd al een vogel willen hebben als huisdier, maar weet je niet hoe je moet beginnen of waar je moet zoeken? Dan kun je op zaterdag 30 september terecht in Oud-Vossemeer voor de vierde vogelbeurs van vogelvereniging De Vogelvrienden. In het duivenlokaal aan de Hofstraat kun je morgen meer dan honderd prachtige vogels bewonderen.

1 uur geleden
Leerlingen van De Eevliet ontvangen Cindy met erehaag op haar trouwdag

POORTVLIET - Een trouwdag om nooit te vergeten. Onderwijsassistent Cindy Bruijnzeel bracht op haar huwelijksdag een bezoek aan haar basisschool De Eevliet in Poortvliet. Daar werden zij en haar partner Pascal Vermeulen ontvangen door een erehaag van de leerlingen.

5 uur geleden
Welmoed (66) wil geen groot zonnepark in haar tuin: 'De Weihoek is zo mooi'

POORTVLIET - Een absurd idee, zo oordeelt Welmoed Jansen over het plan voor een gigantisch zonnepark in haar geliefde landschap, de Weihoek. Ze wil niet uitkijken op een zonnepark met een oppervlakte van 45 hectare en vreest voor aantasting van de natuur. “Ik wil helemaal niet vanuit mijn woonkamer uitkijken op een zonnepark. De Weihoek is een prachtig landschap en dat moet behouden blijven.”

8 uur geleden
Mogelijk uitstel verbod op zeegroenten snijden in Anna Jacobapolder

THOLEN - Het idee was om zeegroentensnijders na dit jaar te verbieden in Anna Jacobapolder-West, maar daar komt misschien verandering in. Stichting Het Zeeuwse Landschap heeft bij de provincie voorgesteld om dit verbod in deze regio met één jaar uit te stellen. “Om ruimte te geven aan de gesprekken over zeegroenten snijden op Tholen”, legt de stichting uit.

12 uur geleden
Landbouwverkeer Poortvliet krijgt eindelijk een eigen weg

POORTVLIET - Provincie Zeeland heeft woensdag het figuurlijke startschot gegeven voor de aanleg van een landbouwweg naast de provinciale weg in Poortvliet. “Dit project is een langgekoesterde wens van Tholen”, zei wethouder Corniel van Leeuwen op deze feestelijke middag. Eindelijk krijgt het landbouwverkeer een eigen weg en hoeft het straks niet meer door het dorp.

1 dag geleden
Nest van Aziatische hoornaars gevonden in Tholen-Noord

THOLEN - In Tholen-Noord is deze week vrijwel zeker een nest van de Aziatische hoornaar ontdekt. Een nest van dit insect kan onderdak geven aan zo’n 1500 hoornaars. De gemeente en de provincie zijn op de hoogte. “Het nest in Tholen bevindt zich hoog in de bomen, wat typerend is voor deze soort”, zegt Theo Zeegers van EIS Kenniscentrum Insecten.

1 dag geleden
Renovatie van eeuwenoud haventje Strijenham eindelijk gestart: 'Het was gewoon op'

POORTVLIET - De vervallen haven van Strijenham wordt na jarenlange inzet van Watersportvereniging Strijenham (WSV) eindelijk gerenoveerd. Het waterschap heeft groot onderhoud in gang gezet om het laatst overgebleven getijdenhaven in de Oosterschelde te herstellen naar zijn oorspronkelijke staat. “Het houtwerk was zo verrot. Het was gewoon op.”

1 dag geleden