Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

GroenLinks en SGP twijfelen aan vertrouwen in Snel

GroenLinks en SGP twijfelen aan vertrouwen in Snel

DEN HAAG (ANP) - De oppositiepartijen die staatssecretaris Menno Snel (Belastingdienst) begin deze maand nog steunden, lijken steeds meer twijfels te hebben over die steun vanwege nieuwe ontwikkelingen in de kinderopvangtoeslagaffaire. Het vertrouwen "heeft een grote deuk opgelopen", zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver. De SGP sluit niet uit dat de bewindsman zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

In een zwaar debat begin deze maand wilde een groot deel van de oppositie Snel naar huis sturen. GroenLinks, SGP, eenmansfractie Van Haga en de coalitie steunden de staatssecretaris wel. Maar, zo benadrukten die partijen toen ook, die steun is niet onvoorwaardelijk.

Zaterdag bleek dat de Belastingdienst pas vanaf maart altijd een herinnering zal sturen als informatie in een aanvraag bij de fiscus incompleet is. Snel had de Kamer eerder dit jaar gemeld dat dit al gebeurde, hoewel zijn ministerie benadrukt dat hij alleen op een specifiek type dossiers doelde. Dat nieuws en de grotendeels zwartgelakte dossiers die gedupeerde ouders in de kindertoeslagenaffaire hebben ontvangen, zorgen ervoor dat het vertrouwen in Snel schade heeft opgelopen, aldus de partijen.

Meer uit Politiek

Zorgen Bontenbal over tweestatusstelsel niet weg na brief Keijzer

DEN HAAG (ANP) - De zorgen van Henri Bontenbal over de uitvoerbaarheid van de wet over een tweestatusstelsel voor asielzoekers zijn niet weg na een brief met geruststellende woorden hierover van minister Mona Keijzer (Asiel, BBB). De CDA-leider vreest dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) vastloopt als eerst deze wet van kracht wordt en later het Europese migratiepact wordt ingevoerd. Daarom wil hij dat het pact en de wet tegelijk worden ingevoerd, in juni 2026.

6 uur geleden
Schoof in toespraak: slavernijverleden is 'iets van iedereen'

AMSTERDAM (ANP) - Het slavernijverleden is "iets van iedereen". Dat heeft demissionair premier Dick Schoof benadrukt in een toespraak bij de nationale herdenking van het slavernijverleden in het Oosterpark in Amsterdam. Hij putte daarin uit ervaringen die hij opdeed tijdens zijn recente bezoek aan Caribisch Nederland, waar dat verleden "voelbaar aanwezig" is.

8 uur geleden
NSC: strengere norm veehouderij voor kwetsbare gebieden

DEN HAAG (ANP) - NSC wil strengere normen voor de veehouderij in gebieden waar waterkwaliteit en biodiversiteit onder druk staan. Voor het grootste deel van het land komt er een soepelere norm van ongeveer drie dieren per hectare. Veruit de meeste boeren voldoen daar al aan. Veehouders op plekken waar minder dieren kunnen worden gehouden, krijgen een vergoeding.

12 uur geleden
Van Weel wil tijdelijke wet tegen terrorisme blijvend maken

DEN HAAG (ANP) - Een tijdelijke wet die maatregelen mogelijk maakt tegen mensen die in verband worden gebracht met terrorisme, moet permanent worden. Justitieminister David van Weel (VVD) wil dat regelen, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Dat terwijl de wet volgens een evaluatie niet nodig is.

23 uur geleden
Douwe Bob ziet geen meerwaarde in koffiedrinken met Yeşilgöz

DEN HAAG (ANP) - Zanger Douwe Bob ziet geen meerwaarde in het koffiedrinken met VVD-leider Dilan Yeşilgöz. Zijn management had eerder al via e-mail contact gezocht met de partijleider, met het verzoek haar uitlatingen op sociale media te nuanceren.

1 dag geleden
Kabinet houdt ontmoedigingsbeleid nederzettingen tegen het licht

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet gaat het beleid dat de handel met Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever moet ontmoedigen "tegen het licht houden". Staatssecretaris Hanneke Boerma (Buitenlandse Handel, NSC) wil het "actiever formuleren" gezien de ernstige situatie in de bezette gebieden, zei ze maandag in een debat in de Tweede Kamer.

1 dag geleden
Shell en BP haken af bij klimaatafspraken met kabinet

DEN HAAG (ANP) - De afspraken over verduurzaming van Shell en BP met het kabinet gaan niet door. Dat hebben minister Sophie Hermans (Klimaat) en staatssecretaris Thierry Aartsen (Milieu), beiden VVD, gemeld aan de Tweede Kamer. Beide brandstofbedrijven hadden al eerste stappen gezet richting afspraken om jaarlijks in totaal miljoenen tonnen CO2 te besparen.

1 dag geleden