Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groene waterstoffabriek in haven van Vlissingen

Groene waterstoffabriek in haven van Vlissingen

VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen komt een groene waterstoffabriek. Dat meldt North Sea Port. 

Het bedrijf VoltH2 bereidt de bouw voor op een kavel van 27.950 vierkante meter. Het perceel ligt vlak bij de Sloecentrale en een aantal industriële bedrijven, die hebben gezegd in de toekomst naast blauwe en grijze ook groene waterstof te willen afnemen. VoltH2 heeft daarover afspraken gemaakt. 

Opslag

De waterstoffabriek moet een elektrolyse-eenheid krijgen van 25 megawatt en opslag- en tank- en distributiemogelijkheden. 

Met de eenheid kan het elk jaar 3,6 miljoen kilo groene waterstof produceren. In het ontwerp wordt al rekening gehouden met een uitbreiding tot 14,4 miljoen kilo. In de eerste fase gaat het om een investering van 35 miljoen euro. In de jaren daarna loopt dat op tot zo’n 100 miljoen euro. 

Startschot

VoltH2 en North Sea Port hebben een overeenkomst voor de bouw getekend. “Met de overeenkomst voor onze eerste site in Vlissingen geven we het startschot voor de uitbouw van VoltH2”, zegt Andre Jurres, oprichter en directeur van het bedrijf. Hij is een bekende verschijning in België en zette eerder bedrijven zoals Essent Belgium, NPG Energy en Volt Energy op. 

Fossiel

Net als anderen ziet hij groene waterstof als een belangrijk alternatief voor fossiele brandstoffen. Het komt dan ook voor in de klimaatdoelstellingen van het kabinet. “De haven kan zich hiermee verder ontwikkelen als Energy Port”, zegt CEO Daan Schalck van North Sea Port. “De centrale maakt het ook mogelijk om North Sea Port verder uit te bouwen als multimodale haven door het transport van waterstof via de weg, het spoor en over het water.”

Meer uit Vlissingen

Munitiedepot Ritthem blijft langer in gebruik

RITTHEM - Het munitiedepot van het Ministerie van Defensie bij het Ritthemse bos blijft langer in gebruik. Het was eigenlijk de bedoeling dat het depot op termijn gesloten zou worden, maar omdat defensie fors gaat investeren in de aanschaf van munitie blijft het depot noodzakelijk. Ook het depot in het Brabantse Alphen blijft in gebruik.

2 uur geleden
Landmacht oefent in en om Vlissingen

VLISSINGEN - De Koninklijke Landmacht houdt tot en met 9 juni een militaire oefening in en rond Vlissingen. De oefening maakt deel uit van de opleiding en training voor militairen van de landmacht.

5 uur geleden
Fietsster komt ten val in Nollebos

VLISSINGEN - In de nacht van zondag op maandag is een vrouw met haar fiets gevallen op de Zwanenburgseweg in Vlissingen. Ze moest mee naar het ziekenhuis.

10 uur geleden
Bunkercomplex Dishoek is open op bunkerdag 3 juni

DISHOEK - Het behoort weliswaar niet tot het grondgebied van Vlissingen, maar in de duinen van Dishoek bouwden de Duitsers een kustbatterij ter verdediging van het ‘Verteidigungsbereich Vlissingen’. Een deel van de bunkers is bewaard gebleven en kunnen tijdens de bunkerdag op zaterdag 3 juni worden bezichtigd.

3 dagen geleden
Politie ingezet bij conflict Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – De politie is woensdagmiddag met meerdere eenheden ingezet voor een conflict in Oost-Souburg.

4 dagen geleden
Nieuw boek van Kees Bos over de 'Zeeuwse Rivièra'

VLISSINGEN - ‘De Zeeuwse Rivièra, actueel landschap in een zee van tijd’ is de titel van het nieuwe boek van Kees Bos. Het boek werd onlangs gepresenteerd in restaurant Hof aan Zee onderaan de duinen bij Valkenisse, gevestigd in een voormalige noodboerderij uit 1946. Het is een voor de hand liggende keuze voor Kees Bos aangezien deze locatie vaak het vertrekpunt is van zijn wandelingen langs de zuidwestkust van Walcheren.

4 dagen geleden
Studenten HZ opnieuw meer dan gemiddeld tevreden

VLISSINGEN - Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 blijkt dat HZ-studenten opnieuw tevreden zijn over hun opleiding en hogeschool. Op alle vijftig onderdelen van zeven landelijk getoetste thema’s geven de studenten de HZ een score die significant hoger ligt ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De kwaliteit is hiermee zeer constant.Van januari tot en met maart 2023 gaven studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar was de HZ-respons 46%, ten opzichte van een landelijke respons van 34%. De NSE-resultaten laten een heel positief en constant beeld zien, met scores die significant boven het landelijk hbo-gemiddelde liggen. Punten waarop de HZ goed scoort zijn onder meer de studiebegeleiding, de aansluiting op de beroepspraktijk, de sfeer op de opleiding, studiefaciliteiten en docenten.“We waarderen de hoge betrokkenheid van onze studenten en dat ze hun ervaringen hebben gedeeld via de Nationale Studenten Enquête,“ vertelt Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. “De resultaten passen precies bij wat we nastreven: het zijn van een persoonlijke hogeschool, waar studenten in een prettige en bruisende omgeving worden opgeleid en begeleid tot de professionals van de toekomst. We zijn ook trots dat we met de resultaten op hetzelfde hoge niveau blijven als dat van vorig jaar. Dat is een groot compliment waard aan alle HZ-medewerkers die dit mogelijk maken.” De Nationale Studenten Enquête vormt een bron van informatie voor de HZ en toekomstige HZ-studenten. De resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te blijven verbeteren en om te innoveren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.

5 dagen geleden