Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groene wanden tegen hittestress op bushalte Station Middelburg

Groene wanden tegen hittestress op bushalte Station Middelburg

MIDDELBURG - Het busstation bij het treinstation aan de Kanaalweg in Middelburg is een fors verhard terrein. Waar mogelijk wordt door Gemeente Middelburg, in het kader van het Interreg 2 Seas project Cool Towns, vergroening voorzien. Vandaag werd de laatste hand gelegd aan de meer dan dertig vierkante meter verticale groene wanden van de bushalte. Door de verticale  tuinen krijgt het gebouw een nieuwe look en feel. 

De verticale wanden werden gerealiseerd in nauwe samenwerking met een van de partners van Cool Towns: Sioen Industries. Het resultaat is een groene aanblik en een verkoelend effect van het bouwwerk. Sioen industries ontwikkelt en produceert textieldoek dat wordt gebruikt voor het verkoelen en het verhogen van de kwaliteit van gebouwen in steden. Sioen focust binnen het project Cool Towns op het delen van kennis, innovatie en creatieve toepassingen van hun nieuwe materialen zoals textiel voor het verkoelen van de openbare ruimte en gebouwen.

Beregeningscomputer
Op de vier wanden van het gebouw is een installatie gemonteerd door Central Parks Concepts waarop Green Tecstyle doeken zijn aangebracht. Deze installatie staat in verbinding met een geautomatiseerde bewateringsunit en een beregeningscomputer. In het Green textiel doek worden meer dan 1500 plantjes geplant. Een zorgvuldige selectie van planten heeft plaatsgevonden zodat de wanden het gehele jaar door aantrekkelijk zijn.

Negatief Effect
Klimaatveranderingen zorgen voor warmere zomers met frequentere droogtes en hittegolven. In steden hebben deze hogere temperaturen een negatief effect op de volksgezondheid, productiviteit, welzijn, lucht- en waterkwaliteit en andere stedelijke systemen. Die effecten worden ‘Heat Stress’ genoemd. De noodzaak om de openbare omgeving te vergroenen , ruimtelijke hittestress adaptie wordt steeds duidelijker. In het kader van het Interreg 2 Seas project Cool Towns worden diverse maatregelen tegen hittestress in de stad Middelburg uitgevoerd, zoals deze verticale groene wanden (tuinen).

Cool Towns Partners
De 14 Cool Town partners zijn de gemeente Middelburg (NL, lead partner), gemeente Breda (NL), Provincie Oost-Vlaanderen (BE), Stad Oostende (BE), Southend–on-Sea Borough Council (UK), Universiteit van Greenwich (UK), Kent County Council (UK) Universiteit van Picardie Jules Vernes (FR), Green Blue Urban (UK), AUD Agence voor stedelijke planning en ontwikkeling van Saint Omer en Flandre interieur region (FR), Hogeschool van Amsterdam (NL), Sioen Industries (BE), Ville de Saint Omer  (FR) en Community Agglomeratie Saint Omer (FR).

Meer uit Middelburg

HZ vraagt aandacht voor LHBTI+-studenten

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Op vrijdag 9 december kleurt de HZ paars. Tijdens Paarse Vrijdag laat de hogeschool door middel van verschillende activiteiten zien dat studenten mogen zijn wie ze zijn. Nog elk jaar spreken de studentpsychologen van de HZ studenten die worstelen met hun seksuele identiteit.

6 uur geleden
Junior Company, het nieuwe praktijkvak voor vmbo basis leerlingen

MIDDELBURG - Vmbo basis leerlingen van de onderbouw zijn dit schooljaar bij Nehalennia locatie Kruisweg gestart met een nieuw vak: Junior Company. Ondernemende vaardigheden, samenwerken en zelfstandig leren d.m.v. verschillende projecten staan centraal. Op dinsdag 6 december wordt het eerste deel afgesloten met de door de leerlingen georganiseerde foodtruckfestival ‘Around the World’.

1 dag geleden
Middelburg gaat excuses aanbieden voor slavernijverleden

MIDDELBURG - Het college van Middelburg gaat excuses aanbieden voor de rol die de stad heeft gespeeld in het slavernijverleden. Dit zal volgend jaar gebeuren op 1 juli tijdens de viering van Keti Koti.

1 dag geleden
Welzijn op Recept voor iedereen in Middelburg

MIDDELBURG - Gemeente Middelburg, Welzijn Middelburg en twee huisartspraktijken zijn op 25 oktober 2021 gestart met de pilot Welzijn op Recept. De pilot van ongeveer een jaar wordt 1 december afgerond met een eindevaluatie. Welzijn op Recept wordt structureel en voor alle praktijken in de gemeente Middelburg. Er zijn extra uren vrijgemaakt voor de welzijnscoach en inmiddels is één welzijnscoach toegevoegd die net als zijn collega’s ook nog andere welzijnstaken heeft.

1 dag geleden
Drieëntwintig Zeeuwse start-ups presenteren zich op de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - Vrijdag 2 december vanaf 11.30 uur presenteren de dit jaar gestarte HZ student companies van de HZ University hun innovatieve producten en duurzame oplossingen tijdens de Marktdag van Jong Ondernemen. De beste verkopende companies gaan naar huis met een mooie prijs.

2 dagen geleden
Samenwerking Afvalwaterketen Zeeland krijgt vervolg

MIDDELBURG - De Samenwerking Afvalwaterketen Zeeland + (SAZ+) krijgt een vervolg. Op 24 november 2022 ondertekenden alle Zeeuwse gemeenten, waterschap Scheldestromen en Evides Waterbedrijf een overeenkomst om intensief te blijven samenwerken in de (afval)waterketen.

2 dagen geleden
Me bin wi veromme!

WESTKAPELLE - Vrijdag 11 en zaterdag 12 november stond De Wasschappelse Toneelploeg na twee coronajaren eindelijk weer op het toneel van Westkapelle Herrijst. Vandaar de toepasselijke naam van de voorstelling: ‘Me bin wi veromme!’. De leden van De Wasschappelse Toneelploeg en zo’n 400 bezoekers genoten van de voorstelling. ,,Burgemeester Van der Zwaag zong zaterdag uitbundig mee!”

2 dagen geleden