Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groene Revolutie op basisschool de Schuttevaer in Hansweert

Groene Revolutie op basisschool de Schuttevaer in Hansweert

HANSWEERT - Kinderen van de Schuttevaer in Hansweert hebben vrijdag hun ‘groene schoolplein’ aangeplant. Dat deed de school in samenwerking met IVN Natuureducatie in het project ‘de Groene Revolutie van Zeeuwse Schoolpleinen’. In de zomer werden de tegels er al grotendeels uitgehaald en vrijdag kwamen daarvoor planten in de plaats. 

De Groene Revolutie is een initiatief van de organisatie IVN Natuureducatie. IVN heeft verschillende afdelingen in het land en is er met name op gericht om mensen meer de natuur in te krijgen. Zo werkt de organisatie samen met de zorgbranche, maar ook met scholen en kinderopvangen. Een van de initiatieven van IVN Zeeland is de Groene Revolutie van de Zeeuwse Schoolpleinen, waarbij wordt getracht de schoolpleinen van Zeeuwse basisscholen groener te maken. Al tweeëndertig basisscholen uit heel Zeeland hebben van hun plein een groen plein gemaakt. Dit wordt mogelijk gemaakt door een subsidieregeling van het IVN en meewerkende gemeentes.

Pestgedrag

Er zitten veel voordelen aan een groen schoolplein. Het aanplanten van groen op een schoolplein zorgt er natuurlijk voor dat de biodiversiteit toeneemt en dat bijvoorbeeld insecten als bijen weer meer leefgebied krijgen. Een groen schoolplein maakt ook het buiten les geven een stuk aantrekkelijker. Volgens sommigen zou dat veel meer moeten gebeuren, negentig procent van de leerkrachten verwacht namelijk dat de stof buiten beter beklijft en dat kinderen creatiever zullen zijn. Ook is er volgens onderzoek op een betegeld schoolplein veel sprake van competitie onder kinderen en stimuleert een groen schoolplein juist meer fantasie, creativiteit en kameraadschap. ‘’We zien dat de hoeveelheid pestgedrag onder kinderen op een groen schoolplein enorm daalt.’’, zegt Debby Boers van het IVN.

Opa Kees

Scholen konden zelf hun ontwerp van een groen schoolplein indienen en daarvoor subsidie krijgen. Onder leiding van Opa Kees werd op basisschool de Schuttevaer hun groene schoolplein ontworpen. Samen met hem plantten de leerlingen vrijdag hun nieuwe plein aan. Iedereen helpt mee en zelfs wethouder Kees Verburg van de gemeente Reimerswaal kwam helpen een boom te planten. Ook hij vindt het een belangrijk onderwerp. ‘’Het is belangrijk dat kinderen meer gaan bewegen en daar helpt een groen schoolplein goed bij. Daar dragen we als gemeente graag aan bij’’, aldus de wethouder. Het uiteindelijke doel van de Groene Revolutie is om van alle schoolpleinen, groene schoolpleinen te maken. ‘’We willen binnen één basisschoolgeneratie – dus acht jaar – van alle schoolpleinen, groene schoolpleinen hebben gemaakt’’, zegt Boers. In Hansweert zijn ze in ieder geval goed op weg.

Meer uit Reimerswaal

Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

8 uur geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

12 uur geleden
Sportraad Kapelle zoekt nieuwe leden

KAPELLE- De gemeente Kapelle is op zoek naar nieuwe leden voor de Sportraad. Die adviseert de gemeente op het gebied van sport, spel en bewegen, om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen actief blijven. 

14 uur geleden
Recordaantal bedrijven op banenmarkt 'Werken in Zeeland'

GOES - Donderdag 30 maart van 10.00 tot 15.00 uur wordt de banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ gehouden in theater de Mythe in Goes. Het doel van de banenmarkt is om werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

17 uur geleden
Vermoedelijke inbreker aangehouden in Kapelle

KAPELLE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke inbreker aangehouden aan de Postweg. De man zit vast en zal zondag worden verhoord. 

2 dagen geleden
Grote controle op bedrijventerrein Olzendepolder Yerseke

YERSEKE - Ruim twintig bedrijven in de Olzendepolder bij Yerseke zijn donderdag doorgelicht tijdens een grote controle van verschillende instanties. Daarbij zijn overtredingen geconstateerd op het gebied van brandveiligheid en arbeidsomstandigheden. Ook is een ondernemer beboet voor het gebruik van rode diesel. 

4 dagen geleden
MEC de Bevelanden maakt mensen bewust van de natuur

KAPELLE - Het afgelopen weekend staken veel mensen vrijwillig hun handen uit de mouwen tijdens NLdoet en de gezamenlijke opruimactie van Schoon Zeeland: Schone Schelde. Onder meer op en om de dijk bij het praathuisje in Schore werd door een twintigtal vrijwilligers een ochtend lang zoveel mogelijk vuilnis opgeruimd. 

5 dagen geleden