Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groen licht voor miljoenenaanpak Wesselopark Kloetinge

Groen licht voor miljoenenaanpak Wesselopark Kloetinge

KLOETINGE - De Goese gemeenteraad heeft donderdag 2,6 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het verder uitwerken van een Masterplan Sportpark Wesselopark in Kloetinge. Het gaat om het draaien, aanleggen en onderhouden van kunstgrasvoetbalvelden.

Het sportpark wordt intensief gebruikt. ‘Het is zoeken naar ruimte binnen de bestaande begrenzing van het park’, aldus de gemeente, ‘naar ruimte voor alle wedstrijden, maar ook naar ruimte voor verkeer en parkeren.’ 

Met het geld voor het verbeteren van de voetbalvelden en het parkeren, de verkeersstromen en de parkinrichting kunnen de gemeente en verenigingen nu samen verder werken aan een toekomstplan. Dat bestaat uit drie fases. 

De grootste gebruiker van het Wesselopark is V.V. Kloetinge. Samen met de voetbalclub heeft de gemeente onderzocht hoe haar ambities op het Wesselopark zijn in te passen. Met het draaien van veld 3 - en dat uitvoeren in kunstgras - wordt de beschikbare ruimte optimaal gebruikt. Hiermee wordt het huidige veld 5 aangepast naar afmetingen van een jeugdveld en ontstaat er ruimte voor een nieuw clubgebouw. De vereniging wil graag met ingang van seizoen 2023/2024 gebruik maken van het nieuwe veld 3.

Ingewikkelde legpuzzel

Ook schutterij Ravenstein kampt met beperkte ruimte. Tennisvereniging de Bongerd heeft een versleten tennisbaan en wil graag ruimte maken voor padel. Al met al veel ideeën en wensen voor de toekomst. Daarbij is het gezien de begrenzing van het sportpark qua verdeling van ruimte en de diverse belangen van verenigingen en omwonenden een ingewikkelde puzzel die de komende tijd passend gemaakt moet worden. Een zorg van alle betrokkenen, zowel verenigingen als omwonenden, is de verkeersveiligheid. Het parkeerprobleem heeft daar een grote invloed op. Nu er concrete plannen gemaakt kunnen worden wil de gemeente onderzoeken welke mogelijkheden er op korte termijn zijn om hier een eerste verbetering in aan te brengen.

Omgeving

Nu in de eerste fase de aanpak vorm krijgt, te beginnen met het draaien van veld 3 en de aanleg van een pupillenveldje, wordt met de omgeving besproken wat mogelijke scenario’s zijn voor de toekomst van het hele Wesselopark en met welke ideeën en wensen rekening gehouden moet worden. ‘De weerslag die het intensieve gebruik van het sportpark nu heeft op de leefbaarheid van de omgeving, vooral rondom verkeer en parkeren, is daarbij echt een belangrijk aandachtspunt’, benadrukt de gemeente. 

Het masterplan bestaat uit drie fases. Fase 1 vindt plaats in de eerste helft van dit jaar en omvat de optimalisatie van de voetbalvelden, waaronder het draaien van veld 3 en dit uitvoeren in kunstgras. Waar mogelijk voert de gemeente makkelijk te realiseren verbeteringen voor verkeer en parkeren uit. Goes benut deze fase ook om met overige verenigingen en omwonenden in gesprek te gaan over hun wensen. Fase 2 behelst het renoveren van de velden 2 en 5 en de aanleg van een jeugdveld volgend jaar. In fase 3 is de verdere inrichting van het Wesselopark aan de beurt. De realisatie van een nieuw centrumgebouw, onder verantwoordelijkheid en voor rekening van de VV Kloetinge en de Stichting Sportpark Wesselopark, staat gepland voor 2025.

Gesprekken

Naar aanleiding van het raadsbesluit van donderdag beginnen gemeente en verenigingen nu samen met de omgeving met het schetsen van nieuwe mogelijkheden voor het sportpark en de omgeving. ‘De eerste uitnodigingen voor gesprekken met direct omwonenden gaan komende week de deur uit.’

Meer uit Beveland

De meeste incidenten met drug flakka komen voor in Zeeland-West-Brabant

ZEELAND-WEST-BRABANT- De designerdrug flakka is in opkomst in Nederland. Met name in de regio Zeeland-West-Brabant is er sprake van een flinke toename. De extreem verslavende en gevaarlijke drug bezorgt ook de politie heel veel extra werk. Afgelopen jaar moesten politie-eenheden in ons land bijna duizend keer uitrukken voor flakka-gerelateerde incidenten. Dat is gemiddeld dus ongeveer drie keer per dag.

1 uur geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Morgenstond heeft goud in de mond

Als we in Nederland ergens goed in zijn, dan is het klagen over het weer. Ik doe daar altijd even hard aan mee. Vooral de afgelopen maanden, toen er geen einde leek te komen aan de kou en de regen maar bleef stromen. Maar gelukkig laat de zon zich steeds vaker zien en gaat de temperatuur eindelijk omhoog. Dat vinden niet alleen wij fijn, maar ook de natuur bloeit letterlijk en figuurlijk op.

11 uur geleden
Familie en burgemeester leggen bloemen bij herdenking verzetsheld Marien de Groot in Goes

GOES - Bij zijn graf in Goes hebben familie en burgemeester Cees van den Bos zaterdagmiddag herdacht dat verzetsheld Marien de Groot tachtig jaar geleden is gefusilleerd. 'De Duitsers hebben hem zonder proces doodgeschoten in de bossen bij Woensdrecht', laat Peter van Dijk weten namens de kinderen en kleinkinderen van Goese verzetstrijders.

21 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Stilstaan bij poortjes station

We herdenken 4 mei de mensen die door oorlogsgeweld zijn omgekomen. Monumenten en plaquettes zijn daarbij - oneerbiedig gezegd, maar goed bedoeld - handige hulpmiddelen. Je kunt er letterlijk bij stilstaan en bloemen leggen zonder dat iemand dat vreemd vindt. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij uitvoerder Julien van Zelst

's-HEER ARENDSKERKE - Na tien jaar kennis en ervaring opdoen in de bouw als timmerman, kon Julien van Zelst (30) al jong doorgroeien tot uitvoerder. Hij vindt timmerman een prachtig vak, en werkt nog graag mee, maar de Vlissinger is er trots op sinds twee jaar uitvoerder te zijn bij aannemingsbedrijf Fraanje in 's-Heer Arendskerke. Hij gaat de hele provincie door voor zijn werk in de particuliere woningbouw.

1 dag geleden
Porsche vliegt uit bocht in Goes: Bestuurder mogelijk onder invloed van cocaïne [UPDATE]

GOES - De politie heeft zaterdagmorgen een bestuurder van een Porsche Cayenne aangehouden nadat hij betrokken was bij een crash op de A256 bij Goes. De man was mogelijk onder invloed van cocaïne.

1 dag geleden
Treinverkeer lag vannacht stil door dodelijke aanrijding bij 's Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE - Door een dodelijk treinincident bij 's-Heer Arendskerke was het treinverkeer gisterenavond en -nacht gestremd. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse.

1 dag geleden