Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Groen licht voor miljoenenaanpak Wesselopark Kloetinge

Groen licht voor miljoenenaanpak Wesselopark Kloetinge

KLOETINGE - De Goese gemeenteraad heeft donderdag 2,6 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het verder uitwerken van een Masterplan Sportpark Wesselopark in Kloetinge. Het gaat om het draaien, aanleggen en onderhouden van kunstgrasvoetbalvelden.

Het sportpark wordt intensief gebruikt. ‘Het is zoeken naar ruimte binnen de bestaande begrenzing van het park’, aldus de gemeente, ‘naar ruimte voor alle wedstrijden, maar ook naar ruimte voor verkeer en parkeren.’ 

Met het geld voor het verbeteren van de voetbalvelden en het parkeren, de verkeersstromen en de parkinrichting kunnen de gemeente en verenigingen nu samen verder werken aan een toekomstplan. Dat bestaat uit drie fases. 

De grootste gebruiker van het Wesselopark is V.V. Kloetinge. Samen met de voetbalclub heeft de gemeente onderzocht hoe haar ambities op het Wesselopark zijn in te passen. Met het draaien van veld 3 - en dat uitvoeren in kunstgras - wordt de beschikbare ruimte optimaal gebruikt. Hiermee wordt het huidige veld 5 aangepast naar afmetingen van een jeugdveld en ontstaat er ruimte voor een nieuw clubgebouw. De vereniging wil graag met ingang van seizoen 2023/2024 gebruik maken van het nieuwe veld 3.

Ingewikkelde legpuzzel

Ook schutterij Ravenstein kampt met beperkte ruimte. Tennisvereniging de Bongerd heeft een versleten tennisbaan en wil graag ruimte maken voor padel. Al met al veel ideeën en wensen voor de toekomst. Daarbij is het gezien de begrenzing van het sportpark qua verdeling van ruimte en de diverse belangen van verenigingen en omwonenden een ingewikkelde puzzel die de komende tijd passend gemaakt moet worden. Een zorg van alle betrokkenen, zowel verenigingen als omwonenden, is de verkeersveiligheid. Het parkeerprobleem heeft daar een grote invloed op. Nu er concrete plannen gemaakt kunnen worden wil de gemeente onderzoeken welke mogelijkheden er op korte termijn zijn om hier een eerste verbetering in aan te brengen.

Omgeving

Nu in de eerste fase de aanpak vorm krijgt, te beginnen met het draaien van veld 3 en de aanleg van een pupillenveldje, wordt met de omgeving besproken wat mogelijke scenario’s zijn voor de toekomst van het hele Wesselopark en met welke ideeën en wensen rekening gehouden moet worden. ‘De weerslag die het intensieve gebruik van het sportpark nu heeft op de leefbaarheid van de omgeving, vooral rondom verkeer en parkeren, is daarbij echt een belangrijk aandachtspunt’, benadrukt de gemeente. 

Het masterplan bestaat uit drie fases. Fase 1 vindt plaats in de eerste helft van dit jaar en omvat de optimalisatie van de voetbalvelden, waaronder het draaien van veld 3 en dit uitvoeren in kunstgras. Waar mogelijk voert de gemeente makkelijk te realiseren verbeteringen voor verkeer en parkeren uit. Goes benut deze fase ook om met overige verenigingen en omwonenden in gesprek te gaan over hun wensen. Fase 2 behelst het renoveren van de velden 2 en 5 en de aanleg van een jeugdveld volgend jaar. In fase 3 is de verdere inrichting van het Wesselopark aan de beurt. De realisatie van een nieuw centrumgebouw, onder verantwoordelijkheid en voor rekening van de VV Kloetinge en de Stichting Sportpark Wesselopark, staat gepland voor 2025.

Gesprekken

Naar aanleiding van het raadsbesluit van donderdag beginnen gemeente en verenigingen nu samen met de omgeving met het schetsen van nieuwe mogelijkheden voor het sportpark en de omgeving. ‘De eerste uitnodigingen voor gesprekken met direct omwonenden gaan komende week de deur uit.’

Meer uit Beveland

Goes Gezien, door Arends oog: Een rondje bier (1)

Zijn rubriek ‘Goes Gezien’ wijdt Arend van der Wel deze keer aan bier:

9 minuten geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

3 uur geleden
Zeeland stuurt brandbrief naar minister over zoet water

GOES - De Zeeuwse gemeenten en waterschap Scheldestromen vragen het Rijk in een brandbrief om meer geld om de beschikbaarheid van zoet water te verbeteren. ‘Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat stelt dat acceptatie van verzilting onvermijdelijk is en dat baart Zeeland grote zorgen’, schrijven de overheden vrijdag in hun brief. ‘Verzilting beïnvloedt indirect de leefbaarheid van het Zeeuwse platteland en maakt de toekomst van onze provincie onzeker.’

1 dag geleden
Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

‘s-HEER ARENDSKERKE - Leerlingen van basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke doen, in het kader van de Kinderkunstweek, allerlei culturele, educatieve activiteiten. De school deed eerder mee aan de week, bijzonder dit jaar is de samenwerking met kunstenaars uit het dorp. Zo konden leerlingen in het naastgelegen atelier van Barre en Maureen Verkerke onder andere een kaars en glassieraad maken, een workshop fotografie volgen en leren over verschillende schildertechnieken.

1 dag geleden
Ook leerlingen Regenboog in Nieuwdorp racen tegen afval

NIEUWDORP - Tien basisscholen uit de Bevelanden en Tholen doen van 27 maart tot en met 20 april mee met de E-waste Race. In de gemeente Borsele is het project officieel van start gegaan met een kick-off met wethouder Kees Weststrate op basisschool de Regenboog in Nieuwdorp.

1 dag geleden
Gratis zak compost op landelijke compostdag zaterdag

Zaterdag is het landelijke compostdag. Ook bij de Zeeuwse milieustraten krijgen bezoekers deze dag een gratis zak compost.

1 dag geleden
Weerbericht: fris en nat laatste maartweekeinde

Dit weekeinde gaat de zomertijd in, maar lenteachtig wordt het nog niet. De temperatuur daalt zelfs, meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 

1 dag geleden