Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grijpskerke neemt afscheid van laatste supermarkt

Grijpskerke neemt afscheid van laatste supermarkt

Vanaf vandaag moeten mensen die een boodschapje willen in Grijpskerke dit buiten het dorp doen. De enige supermarkt die in het dorp zat, de Spar van eigenaar Louis Sanderse, sloot namelijk gisteren de deuren. Er werd geen opvolger gevonden voor de stoppende eigenaar.

Om 15.00 uur was het moment daar en sloot de winkel voor het laatst de deuren. Het plein voor de winkel stond bomvol met mensen die afscheid wilden nemen van winkeleigenaar Louis. Een erehaag van inwoners die hem vervolgens begeleidden naar de kerk van Grijpskerke waar dorpsgenoten een heus programma hadden gemaakt voor het afscheid. Ruim 200 inwoners waren aanwezig. Louis werd door iedereen in het zonnetje gezet en kreeg onder meer een onderscheiding als lid in de orde van verdienste van Grijpskerke. Ook waren er toespraken en kreeg Louis mooie cadeaus, zoals een pentekening van de winkel, tekeningen van kinderen van de basisschool en een hotelbon. Een muziekgezelschap van inwoners uit Grijpskerke hadden een speciaal een lied gecomponeerd en brachten dat ten gehore. De vrouw van Louis en zijn moeder, die ook tientallen jaren in de winkel heeft gewerkt, ontvingen een mooi boeket bloemen.


Winkeleigenaar Sanderse krijgt een onderscheiding - Michel Gerritsen

Burenhulp

Burenhulp Grijpskerke zet in in samenwerking met Welzijn Veere een boodschappendienst op om inwoners die hier behoefte aan hebben naar een omliggende supermarkt te brengen. Op deze manier wordt het contact tussen de bewoners toch een beetje in stand gehouden.

Meer uit Middelburg

De zomervakantie is begonnen: dag basisschool, hallo middelbare!

MIDDELBURG - Vorige week namen de leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschool. Hebben ze zin om naar de middelbare school te gaan? En wat gaan ze doen deze vakantie? 

1 uur geleden
Klimaatburgemeester(s) in gemeente Middelburg en gemeente Veere gezocht

DEN HAAG/MIDDELBURG/DOMBURG - Van 11 november tot en met 17 november wordt voor de vierde keer de Nationale Klimaatweek (NKW) georganiseerd. Op allerlei manieren laten Nederlanders (Klimaatburgemeesters) zien wat je kan doen om duurzamer te leven tijdens de Nationale Klimaatweek. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Daarom zoeken het ministerie van Klimaat en Groene Groei en Klimaatstichting HIER nieuwe Klimaatburgemeesters in zo veel mogelijk gemeenten in Nederland. Zo ook in gemeente Middelburg en gemeente Veere.Klimaatburgemeesters kunnen gemeenten helpen bij het stimuleren van anderen om duurzaam te gaan leven. Zij zijn de verbinding en inspiratiebron voor mede-inwoners. Met activiteiten en initiatieven brengen Klimaatburgemeesters anderen in beweging voor het klimaat, met als hoogtepunt de Nationale Klimaatweek (11-17 november 2024).

19 uur geleden
De zomervakantie is begonnen: dag basisschool, hallo middelbare!

MIDDELBURG - Vorige week namen de leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschool. Hebben ze zin om naar de middelbare school te gaan? En wat gaan ze doen deze vakantie? 

22 uur geleden
Zaterdag 14 september Open Monumentendag 2024 in gemeente Veere

DOMBURG - Net als voorgaande jaren doet de gemeente Veere weer mee aan de landelijke Open Monumentendag op zaterdag 14 september. Bent u eigenaar of beheerder van een monument in de gemeente Veere en wilt u de deuren van uw monument van 10.00 tot 17.00 uur openstellen voor publiek? Dan hoort de gemeente dat graag uiterlijk 19 juli 2024 van u. Aanmelden Open Monumentendag

1 dag geleden
Gewonden bij botsing auto's in Middelburg

MIDDELBURG - Op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg zijn vrijdagochtend twee personen gewond geraakt bij een aanrijding. Twee auto's liepen forse schade op.De auto's kwamen rond 10.45 uur met elkaar in botsing bij de kruising van de Waldammeweg en de Herculesweg. Eén van de voertuigen kwam tot stilstand in de bosschage. Twee ambulanceteams kwamen ter plekke om zich over de betrokkenen te ontfermen. Twee personen werden meegenomen door de ambulancedienst. De auto's liepen de nodige schade op. Vanwege de aanrijding moest de politie een deel van de straat afzetten. Omstreeks 11.30 uur was de weg weer helemaal vrij. Over de oorzaak van de botsing is niets bekend.Op de bewuste kruising vonden de afgelopen jaren al verschillende aanrijdingen plaats. In meerdere gevallen was ook sprake van letsel. Een maand geleden raakte bijvoorbeeld nog een fietser gewond toen deze in botsing kwam met een personenauto.

1 dag geleden
Eerste folkloristische dag in Middelburg gevierd

MIDDELBURG - Vandaag vond de eerste folkloristische dag plaats in Middelburg. Versierde paarden, ringrijden en klederdracht op en om het Abdijplein. Een fototerugblik.

1 dag geleden
Stuur jouw Walcherse foto naar De Bode

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Marcel den Boer uit Arnemuiden die gepubliceerd werd. 

1 dag geleden