Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gratis zilt zadenpakket voor Zeeuwse scholen

Gratis zilt zadenpakket voor Zeeuwse scholen

THOLEN - Aan de Zeeuwse kust groeien bijzondere planten, zoals strandbiet, zeekraal en zeevenkel. Deze ‘zilte planten’ zijn kwetsbaar en beschermd; je mag ze dus niet plukken in de natuur. Gelukkig kun je ze nu ook heel makkelijk zelf kweken. Zeeuwse basisscholen kunnen gratis zilte zadenpakketjes bestellen voor de hele klas. Bestellen kan t/m 19 maart, zolang de voorraad strekt.

De zadenactie wordt scholen aangeboden door IVN Natuureducatie, Jong leren Eten Zeeland en de Provincie Zeeland.

Bijzondere planten
“Zelf zilte planten kweken is leuk én leerzaam! Zilte planten groeien net iets anders dan andere planten. Ze hebben namelijk zout water nodig tijdens het groeiproces. Door zelf de plantjes te kweken maken de leerlingen kennis met de bijzondere en kwetsbare planten die van nature voorkomen aan de Zeeuwse kust”, laat IVN Natuureducatie weten. Het zadenpakket maakt onderdeel uit van een lespakket, bedoeld voor de bovenbouw van het primair onderwijs. Het leert kinderen over de toenemende verzilting van het landschap en de kwetsbaarheid van deze natuur.

Voorwaarden
De actie geldt alleen voor basisscholen in Zeeland. Per school mag één klas zich aanmelden voor de gratis zadenpakketjes. Zij ontvangen 25 zadenpakketjes en een lesbrief waarin stap voor stap staat hoe leerlingen de lekkerste plantjes kunnen zaaien, opkweken, verzorgen, oogsten en bereiden. Voor alle voorwaarden en aanmelden, zie: www.ivn.nl/zadenactiezeeland

Meer uit Tholen

Code geel maandag en dinsdag vanwege onweersbuien met zware windstoten

THOLEN - Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien met zware windstoten in Zeeland van maandagmiddag tot dinsdagochtend. De windsnelheden liggen tussen de 75 en 100 kilometer per uur. Vanaf het middaguur geldt code geel voor het hele land.

1 uur geleden
Aan de keukentafel met Uitvaartzorg Chris Zorge: 'Ik werd getriggerd door het vak' [KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Chris Zorge van Uitvaartzorg Chris Zorge.

22 uur geleden
Graspollenseizoen zeer vroeg van start: Dit zijn 8 tips tegen hooikoortsklachten

BERGEN OP ZOOM - Het eerste graspollen zit deze week in de lucht en kan bij wie erg gevoelig is al hooikoortsklachten veroorzaken. De start van het graspollenseizoen is daarmee zeer vroeg! Komende weken zal de overlast geleidelijk toenemen. De piekperiode van het graspollenseizoen begint dit jaar waarschijnlijk drie weken eerder dan normaal.

1 dag geleden
Ongediertebestrijders waarschuwen: Grote wespenoverlast verwacht

ZEELAND - Elke zomer is het weer zover: Wespenoverlast. Ren jij weg als er een wesp jouw kant op komt vliegen? Dan hebben ongediertebestrijders helaas slecht nieuws voor je. Door een zachte winter en de oplopende temperaturen van afgelopen dagen wordt een druk wespenjaar voorspeld dat al vroeg begint. "Tenzij we plotseling te maken krijgen met een langere periode van kou, mogen we deze zomer veel hinder van wespen verwachten," aldus Merijn Janssen, directeur bij ongediertebestrijders Beestjes Kwijt.

1 dag geleden
Thoolse kunstenaar plaatst sculptuur midden op rotonde in Halsteren

HALSTEREN/THOLEN - De Thoolse kunstenaar Jan Kettelerij heeft afgelopen week zijn sculptuur 'Lignes et Structures' geplaatst op de rotonde die de Tholenseweg, Nieuw Beijmoerseweg en Jannelandseweg in Halsteren met elkaar verbindt. Een hoveniersbedrijf heeft de rotonde beplant met een speciaal samengesteld biologisch bloemenmengsel dat varieert in bloeitijd. 

2 dagen geleden
Nabestaanden gezocht van ruim 600 graven op begraafplaatsen Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - De gemeente Tholen zoekt contact met de rechthebbenden van meer dan 600 graven op de begraafplaatsen in Sint-Annaland. Het gaat om 500 graven aan de Bierenstraat en 100 graven aan de F.M. Boogaardweg. Op de grafstenen prijken stickers met de boodschap dat eigenaren of nabestaanden zich moeten melden. Als er binnen een jaar geen reacties binnenkomen, zal de herdenkingsplek worden opgeruimd.

2 dagen geleden
Stavenisse 425 jaar oud en nog even vief

STAVENISSE - Weet je, Stavenisse bestaat dit jaar al 425 jaar! Dat is best wel een tijd, toch? Interessant om te bedenken dat het eiland Stavenisse al in 1206 werd genoemd, lang voordat ik hier was. Nog steeds weet niemand zeker waar de naam vandaan komt.

3 dagen geleden